Skip to main content

Foråret er her endelig! Solen kigger frem og blomsterne stikker nysgerrigt hovederne op af jorden. Foråret er også sprunget ud for Saucony med lanceringen af deres nye Saucony Guide 15. Disse allround løbesko til pronationsløbere er blevet forbedret med omkring 9 opdateringer, og giver dine fødder en ægte følelse af forår.

Shop Saucony Guide 15

Saucony Guide i detaljer

Udforsk de unikke egenskaber ved denne løbesko

Opdateret PWRRUN-dæmpning, der er blødere og lettere for en mere fjedrende følelse
Blød PWRRUN+-indlægssål for ekstra komfort under foden
HOLLOW-TECH-støtte, der giver din fod støtte uden at tynge skoen
Mere fleksibilitet i forfoden grundet flexrillerne i ydersålen
FORMFIT-overdel for en bedre og tilpasset pasform

Less is more

Saucony Guide 15 er en let støttende sko, der er ideel til midt- og forfodsløbere grundet dens 8 mm offset. Traditionelle løbemærker bruger ofte et højere offset på 10 eller 12 mm. Saucony har derimod valgt at bruge offsets på 8 mm eller mindre. I 2011 blev forskydningen på Guide-modellen reduceret fra 12 mm, ned til 8 mm – årsagen hertil var forskningsresultater fra Sauconys Human Performance Lab, som bl.a. fandt frem til, at et lavere offset ved hælen gør det lettere at lande på forfoden.

Shop Saucony Guide 15

Som et kram om fødderne

Guide 15 har fået et helt nyt materiale i overdelen. FORMFIT-materialet fra den 14. udgave af modellen er også brugt i den nye Guide, men nu med endnu mere åndbarhed. Lappen under snørrebåndene har et tyndere design og flere områder med ventilation. Der er en ekstra snørebåndslukning øverst på skoen for at gøre pasformen tættere omkring mellemfoden. Dette forhindrer, at den glider frem og tilbage. Hælkappen bidrager også til dette med sit særlige design. Så snart du tager skoen på, vil du mærke, at din fod synker lidt dybere ned i skoen. I stedet for nærmest at stå på sålen, er dine fødder i stedet let indlejret. Indersålen på Saucony Guide 15 er ikke en standard indersål, men er nu udført i rent PWRRUN+. Et materiale, der giver et let og blødt underlag til din fod.

PWRRUN 2.0

PWRRUN-mellemsålen har også fået en opdatering, og er blevet endnu blødere end i den forrige version. Med denne opdatering har Guide 15 en mere fjedrende og elastisk følelse. Det giver mere ”pep into your step”, som man siger på engelsk. Den dæmpede løbefornemmelse skyldes ikke kun en lidt anden sammensætning af skummet. Den tykkere sål (3 mm mere) bidrager også til dette. Saucony Guide 15 er blevet lettere ved en justering af TPU-guide-rammen på indersiden af skoen. Det nye HOLLOW-TECH-støttesystem har et mere åbent design og der benyttes mindre plastik ved fremstillingen. Mængden af støtte er fortsat uændret, men scorer point med mindre vægt. Støttesystemet forhindrer, at foden falder indad under løb.

Kilometer efter Kilometer

Opdateringerne stopper ikke ved ydersålen på Saucony Guide 15. Hvis du sammenligner undersiden af Guide 14 med 15, ser de to modeller nærmest ud som to helt forskellige sko. Den nye ydersål minder om den på Saucony Endorphin Shift-modellen. Sålen er designet lidt bredere for at give ekstra boost af stabilitet. Det er en udvikling, som vi for tiden ser hos flere andre mærker af løbesko. Der er tilføjet gummi på de områder med højest slitage, særligt ved hælen og forfoden. Flexrillerne ved forfoden er også blevet justeret, så foden kan rulle mere jævnt.

Guide 15 er en all-rounder til løbere med overpronation, og forbliver stabil på en strækning på ca. 600-800 km. Dette tal er naturligvis blot et estimat, og afhænger af, hvilken type løber du er, din løbestil og det underlag, du typisk løber på.

Aggressivt forfodsområde

Hvis du sætter Saucony Guide 14 og 15 ved siden af hinanden, vil du straks få øje på det “aggressive” forfodsområde. Sålen på Saucony Guide 15 er blevet hævet en smule (tåspring). Det gør det lettere for skoen at rulle i overgangsfasen, og sikrer at din fod ikke bliver overbelastet. Det er ganske vist ikke Speedroll-teknologien fra Endorphin-kollektionen, men teknologierne har bestemt et par ting til fælles. Tåspringet gør også, at der lægges mindre pres over tåleddet – hvilket er ideelt, hvis du har tendens til problemer i dette led.

Shop Saucony Guide 15
Tekniske specifikationer Saucony Guide 15
Offset
8 mm
Vægt herre-model
ca. 271 gram (US 9)
Vægt dame-model
ca. 233 gram (US 8)
Løbertype
Overpronation
Skotype
Allround-løbesko
Dæmpningstype
PWRRUN (Update)
Tekniske specifikationer Saucony Guide 14
Offset
8 mm
Vægt herre-model
ca. 298 gram (US 9)
Vægt dame-model
ca. 266 gram (US 8)
Løbertype
Overpronation
Skotype
Allround-løbesko
Dæmpningstype
PWRRUN

“Saucony Guide 15 har fået en stor opdatering. Du kan mærke det med det samme du tager skoen på. Pasformen er blevet optimeret med en ekstra snørebåndslukning i overdelen. Dette gør, at skoen sidder mere behageligt omkring mellemfoden. Hælkappen er også blevet ændret, og er placeret med orientering mod læggen. Det giver mere og bedre støtte til anklen.”

“Den opdaterede PWRRUN-mellemsål føles mere energisk. Sammenlignet med Saucony Guide 14 får du en nærmest trampolinlignende følelse under løb. Saucony Guide 15 har også et større tåspring, der understøtter en mere jævn rulning frem mod tæerne. Under løbeturen resulterer det i, at du får en følelse af, at få et “skub” fremad. Jeg synes forgængermodellen føltes meget flad mindre lydhør.”

“Man kan ikke mærke HOLLOW-TECH-støtten, mens man løber – og det synes jeg er meget positivt. Hvis du ikke kan mærke støtten, kan du i princippet ikke få nogen negative ”bivirkninger” af det, f.eks. vabler. Kort sagt tror jeg, at Saucony Guide 15 vil overraske løbere på mange måder, og give dem et smil på læben.” Og det bringer os tilbage til begyndelsen af denne blog, og følelsen af forår. Det bedste er, at du også kan opleve disse følelser med skoen både sommer og efterår.”

"Der er kun én chance for et godt førstehåndsindtryk."

Daan GlorieMarathonløber og kollega Daan

Til sagen

Saucony Guide 15 er mere komfortabel end sin forgænger takket være den tykkere PWRRUN-mellemsål med en ny komposition. I kombination med FORMFIT-overdelen og den afrundede form på sålen, giver Guide 15 både støtte og fleksibilitet.

Vil du vide mere om den nye Guide 15 fra Saucony, eller sidder du tilbage med spørgsmål skoen? Så tøv endelig ikke med at kontakte vores kundeservice. Vores passionerede team af løbere er klar til at hjælpe og rådgive dig, tro mod mottoet “We guide, support and motivate you!”

Shop Saucony Guide 15
Shop

Saucony Guide 15 til Kvinder

Udforsk nu
Shop

Saucony Guide 15 til mænd

Udforsk nu
Shop

Alle fra Saucony

Udforsk nu