Skip to main content

Nike ZoomX Vaporfly NEXT% 2 “OG”

Köp nu

SPRÄNG DINA GRÄNSER

Första versionens Vaporfly var en sensationell sko som slog allt från personbästa till världsrekord i varenda långdistanslöpning. Nike Zoom Vaporfly Next% 2 har för avsikt att fortsätta denna framgångssaga. Andra upplagan av av Vaporfly är en neutral löparsko som ger den bästa energiåtergivningen någonsin av alla Nikes skor.

NY FORM

Överdelens material har en ny design och mesh-materialet ger nu till och med ännu bättre ventilation. Skosnörena träs genom ”vingarna” och ser till att du inte behöver extra stöd kring fotvalvet. Med den här designen är skon till och med ännu lättare än sin föregångare. Dessutom minskas trycket på hälsenan tack vare den nya formen.

ZoomX + Carbon

ZoomX-skum i kombination med en fullängds kolfiberplatta garanterar en effektiv energiåtervinning. Kolfiberplattan ger framåtdriv och underlättar för en smidig övergång. Med ZoomX-skummet får du dessutom en lätt och responsiv känsla.

ALLA UNDERLAG

I hälområdet finns en inre skumkudde som ger bekväm dämpning utan att tynga skon. De djupa spåren i yttersulan ser till att du presterar på absolut topp – på alla underlag och i alla väder.

ORIGINALET

Originalversionen av Vaporfly NEXT% 2 är en hyllning till första versionens Vaporfly som Eliud Kipchoge använde när han sprang det första Breaking2-projektet. Redan 2017 försökte Kipchoge i samarbete med Nike för första gången spränga den magiska maratongränsen på 2 timmar. Eliud missade sitt mål med bara 26 sekunder. Men med de lärdomar han fick och sin enorma motivation lyckades Eliud förverkliga sin dröm två år senare, i oktober 2019, när han passerade mållinjen på tiden 1:59:40.

Köp "OG" version

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så att du inte missar några exklusiva kampanjer, produktlanseringar eller viktiga nyheter.