Skip to main content
New Balance FuelCell collection running shoes
New Balance FuelCell collection

Köpguide

New Balance FuelCell kollektionen – få ut mesta möjliga av din löpning

I New Balance FuelCell-kollektionen hittar vi lätta löparskor med fokus på snabbhet och komfort. Vill du slå ditt personbästa på 5 km eller vid ett maraton? Då kan du sluta leta och skaffa en av modellerna i New Balance FuelCell-serien. Men vilken modell bör du välja? Och vad är det som gör FuelCell-kollektionen så speciell? Allt detta kan du läsa om i vår blogg.

Shoppa New Balance löparskor
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Om New Balance Fuelcell

New Balances FuelCell-teknik bygger på ett särskilt dämpningsmaterial med egenskaper som ger varje steg en fjädrande och kraftfull känsla. FuelCell är tillverkat av en blandning som består av kväveinsprutat TPU och EVA. Skummet absorberar stötar som uppstår när man springer och omvandlar dem till framåtdrivande energi så att du får en extra skjuts framåt under din löprunda.

New Balance har flera modeller med FuelCell-teknik, allt från snabba tävlingsskor till allroundlöparskor med ett visst stöd. De här löparskorna passar för olika typer av löpare och erbjuder olika mycket dämpning beroende på var och ens behov och önskemål. FuelCell SuperComp-modellerna har alla en kolfiberplatta för maximal energiåtergivning och extra snabb löpning.

Visste du att…

New Balance har utvecklat två typer av skummaterial, Fresh Foam och FuelCell. I kollektionen med Fresh Foam hittar vi allroundlöparskor som utformats för både korta och långa distanser. De här löparskorna passar bäst för dina dagliga träningspass i långsamt till måttligt tempo. I kollektionen FuelCell-kollektionen ligger fokus på snabba löparskor som passar perfekt för intervallträning och tävling.

New Balance SuperComp Trainer v2
New balance FuelCell SuperComp Trainer v2 running shoe
New Balance FuelCell Kollektion
"Jag kommer definitivt att överväga ett par SuperComp Elite v4 för mitt nästa maratonlopp. De känns så spänstiga och energiska vilket får mig att vilja sätta ett nytt PB."

Daan Glorie – Produktexpert

New Balance FuelCell collection

3fördelar med New Balance Fuelcell löparskor

Opsomming 1

Kolfiberplattan har en innovativ Energy Arc Design

SuperComp-modellerna är Elite v3, Trainer v2 och Pacer v1 är samtliga utrustade med kolfiberplatta. Denna kolfiberplatta har en Energy Arc-design. Det innebär att kolfiberplattan ligger mellan två lager FuelCell med en stor fördjupning i mitten. Fördjupningen gör att plattan kan fjädra in och fjädra tillbaka, vilket ger en optimal kombination mellan mjuk dämpning och maximal energiåtergivning. New Balance FuelCell Propel och Rebel saknar kolfiberplatta och passar därför bättre för dina dagliga träningspass.

Opsomming 2

Lätt och fjädrande FuelCell Foam

FuelCell Foam absorberar stötar vid nedtrampet när du springer och omvandlar dem till framdriv. FuelCell Foam erbjuder mer energiåtergivning än Fresh Foam X-materialet som används i de flesta av New Balances allroundlöparskor. Genom att använda det här skummet får FuelCell-modellerna också lite lägre vikt. Och detta är trevliga nyheter eftersom minsta viktbesparing gör det lättare att komma upp i tempo.

Opsomming 3

Allt handlar om snabbhet och prestation

New Balance FuelCell löparskor är alla utformade kring den centrala frågan: ”Vad tillför den här funktionen till tävlingsupplevelsen?” All teknik utvärderas noggrant och endast de bästa materialen används. Så fort du kliver i ett par FuelCell-löparskor känner du den fantastiska fjädringen från mellansulan och den dynamiska energiåtergivningen. Att göra varje sko så lätt som möjligt är också viktigt. Tänk på en ovandel i ett lager, mellansula i lättvikt och en slitstark yttersula. Varje litet gram mindre får dig att springa snabbare.

Designprocessen New Balance

Vilken New Balance Fuelcell löparsko passar dig bäst?

Undrar du vilken New Balance FuelCell som är rätt för just dig? Det beror på vad du har för mål med din löpning, vilket underlag du springer på och hur långt du tänker springa. New Balance Fuelcell-kollektionen består av snabba löparskor för både korta och långa distanser. Letar du efter en tempo-sko eller en tävlingssko med kolfiber? Här listar vi alla New Balance FuelCell löparskor i en överskådlig tabell och förklarar vilken du bör satsa på.

New Balance Fuelcell SuperComp Rebel v4

New Balance FuelCell Rebel v4

New Balance FuelCell Rebel v4 är en mångsidig löparsko som är lämplig för lugna träningspass, men även för tempo- och intervallträning. FuelCell-skummet består av TPU och EVA, som är väldigt energiåtergivande med varje steg du tar. Oavsett vilket tempo du springer så kan du lita på
FuelCell Rebel sko.

Vikt
175 gr (D) / 222 gr (H)
Drop
6 mm (24 häl / 18 framfot)
Typ av träning
Lugn / Tempo / Intervall
New balance FuelCell Propel

New Balance FuelCell Propel v4

New Balance FuelCell Propel v4 är en allround-löparsko för neutrala löpare. Många nybörjade uppskattar den här modellen på grund av den låga vikten och den bekväma mellansulan i FuelCell. TPU-plattan i sulan gör också skon lämplig som temposko för mer avancerade löpare.

Vikt
229 gr (D) / 302 gr (H)
Drop
6 mm (31 häl / 25 framfot)
Typ av träning
Lugn / Tempo / Intervall
New Balance FuelCell SuperComp Pacer

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1

New Balance FuelCell SuperComp Pacer 1 är en tävlingssko för neutrala löpare. Skon är avsedd för tävlingslopp mellan 5 km och halvmaraton. SuperComp Pacer v1 är såpass snabb tack vare FuelCell-skummet som har kombinerats med en kolfiberplatta som ger en extra skjuts framåt.

Vikt
164 gr (D) / 201 gr (H)
Drop
8 mm (25 häl / 17 framfot)
Typ av träning
5 km, 10 km och halv maraton
korta intervaller (100-400m)
New Balance FuelCell Supercomp Elite v4

New Balance FuelCell SuperComp Elite v4

New Balance FuelCell SuperComp Elite v4 är den ultimata tävlingsskon med det bästa skummet och Energy Arc kolfiberplatta. För första gången består FuelCell-mellansulan i full längd av PEBA-skum, vilket är max energiåtergivande. Få ut det mesta av din prestation med Elite v4, som också är försedd med en unik
kolfiberplatta av Energy Arc-teknik som gör att plattan fjädrar in och ut för extra hastighetsimpuls.

Vikt
188 gr (D) / 237 gr (H)
Drop
4 mm (40 häl / 36 framfot)
Typ av träning
Halv Marathon och Marathon
Långa intervaller (från 400 m)
New Balance  FuelCell SuperComp Trainer

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2 är en allroundlöparsko för den neutrala löparen. Skon har ändrats från överdelen till sulan. Den största förändringen gäller skummaterialet. FuelCell Foam har blivit 33% lättare, men har fortfarande samma fasthet som tidigare. Använd den här modellen för dina snabbare uthållighetspass, intervallträning och tävlingslopp från 10 km.

Vikt
223 gr (D) / 275 gr (H)
Drop
6 mm (40 häl / 34 framfot)
Typ av träning
Halv Marathon och Marathon
Långa Intervaller (från 400 m)
New balance FuelCell SuperComp Trainer v2 running shoe

Vilken ska jag välja – New Balance FuelCell SuperComp Trainer eller Elite?

Båda skorna passar för halv- och helmaraton, men Elite har något lägre vikt och passar för en lite snabbare löpare. Tänk dig att springa ett maraton på 3 timmar och 15 minuter. SuperComp Trainer är en perfekt kolfibersko för dina dagliga löprundor tack vare den lite tjockare yttersidan men det är också en tävlingssko som du kan springa många kilometer med. Kort och gott, FuelCell Trainer är mångsidig medan det är bäst att spara Elite till dina viktiga tävlingslopp.

Vår upplevelse av New Balance FuelCell löparskor

Våra skor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Tim, Daan och Selma kom fram till.

New Balance FuelCell Rebel v4 (Tim)

„Rebel är en lättviktsskoNew Balance Fuelcell SuperComp Rebel v4 för vardagsträning. FuelCell-skummet gör skon responsiv och bekväm, men den känns ändå stabil tack vare den låga höjden. Rebel kan användas för en mängd olika tempon men den saknar den responsivitet som krävs för längre tempolöpningar och snabba intervaller. Ovandelen är luftig och eftersom plösen är fäst på skon sitter den bra över foten. Snörningen är bekväm och håller sig på plats. Som mellanfotslöpare får man tillräcklig komfort och stabilitet vid nedtrampet.”

New Balance FuelCell Elite v4 (Daan)

New Balance FuelCell Supercomp Elite v4„Den känns som en riktig supertävlingssko! Den har en otrolig dämpning och energiåtergivning, men är också förvånansvärt stabil. Jag har testat många kolfiberskor från Nike, adidas och Mizuno, men SC Elite V4 tillför verkligen något unikt. Jag tycker att skon liknar mest Nike Alphafly eftersom de också är kolfiberskor med ett väldigt mjukt skummaterial. Yttersulan är relativt tjock vid hälen och framfoten vilket ger en stabil stegavveckling. Det låga drop på 4mm känns väldigt naturligt och jag gillar att det också är mycket dämpning i framfoten. Många kolfiberskor har en lite styvare känsla vid frånskjut. När jag väl springer i ett visst tempo kan jag lätt fortsätta utan att bli trött.“

New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2 (Daan)

New Balance FuelC ell SuperComp Trainer

„Wow, så fort jag börjar springa studsar jag fram med massor av energi. SuperComp Trainer v2 är mycket fjädrande, mjuk och erbjuder massor med energiåtergivning i vartenda steg jag tar. Ett problem är dock stabiliteten. Jag skulle inte rekommendera den här skon för överpronerande löpare eftersom de kommer uppleva för lite stöd. För den neutrala löparen är detta dock den perfekta tävlingsskon, och tack vare den tjocka slitstarka sulan kan du även använda den för din dagliga träningsrundor.”

New Balance FuelCell SuperComp Pacer v1 (Tim)

New Balance FuelCell SuperComp Pacer

„Så här såg tävlingsskor ut förr i: superlätta och med mycket markkontakt. Pacer är verkligen en toppensko för spårträning, korta intervaller och tävlingslopp upp till 10 km. Tack vare den något tunnare mellansulan är denna tävlingssko otroligt stabil och passar därmed för en stor målgrupp. Använd den här löparskon för att förbereda dig inför tävlingen. Pacer v1 passar allra bäst för kort intensiv intervallträning för då är det skönt att ha en lätt sko med en mellansula med en viss energiåtergivning.”

New Balance FuelCell Propel v4 (Daan)

New Balance FuelCell Propel„Det här är en utmärkt sko för vardags-, tempo- och intervallträning. Inuti skon finns en TPU-platta som verkligen ger dig skjuts framåt. Jag springer alltid med fotleden aningen inåt och jag får bra stöd i Propel. Stabiliteten beror också på TPU-plattan och den något bredare underdelen på yttersulan. FuelCell foam känns otroligt fjädrande och erbjuder massor med energiåtergivning i vartenda steg jag tar.”

Slutspurt

New Balance är fast beslutna att utveckla de snabbaste löparskorna och med sin FuelCell-kollektion har de lyckats väl med detta. Den här serien med snabba löparskor bjuder på ständigt nya tekniker, innovationer och uppdaterade modeller så att löpare kan få ut ännu mer av sina prestationer. Oavsett om du letar efter en tävlingssko för 5 km eller en kolfibersko för din dagliga träning har New Balance något som passar dig. FuelCell är fjädrande och energifylld och gör tempolöpningen till en ännu bättre upplevelse. Vi är nyfikna på att se vilka förbättringar New Balance kommer med härnäst för att tänja gränserna och slå ännu fler rekord.

Har du några frågor om någon av New Balance FuelCell löparskor? Välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löpexperter hjälper dig mer än gärna att välja rätt New Balance FuelCell löparsko.

Shoppa New Balance löparskor