Skip to main content

Mizuno

Reach beyond

Handla damHandla herr

Av passion för sport

Pålitlig, innovativ, prestationsorienterad, inspirerande och passionerad

Passion för sport, det är vad Mizuno står för. För det japanska varumärket är det viktigt att motivera idrottare och ge dem bästa möjliga stöd. Under grundåret 1906 trodde grundarna Rihachi och Rizo Mizuno att passionen för sport – oavsett nivå – utmanar varje idrottare att höja sin egen ribba och bli en bättre version av sig själv. Wave-teknologin är en enastående och återkommande teknologi från märket Mizuno och används i alla löpar- och trailskor. Med denna innovation erövrar Mizuno världen, trogen mottot “Reach Beyond”.

Mizuno Wave Skyrise 4

Rise above the rest

Wave Skyrise 4 erbjuder den ultimata svävande känslan när du springer. Lämpliga för neutrala löpare och är designade för dina dagliga löpturer samt ger dig en mjuk men ändå fjädrande känsla.

Handla damHandla herr
Mizuno Skyrise 4

Keep it fresh

Ovandeln hos Skyrise 4 är gjord av slätt, stretchigt och spänningsfritt vävt material, vilket säkerställer en omslutande och bekväm passform. Det extra konstruerade mesh ger utmärkt andningsförmåga och håller dina fötter fräscha när du springer. Den avtagbara Premium Insock-socklinern, som vi ser i många Mizuno-skor, ger bra instegskomfort.

Mizuno Skyrise 4

Wave-teknologin

Wave-teknologin i mellansulan ger stabilitet och stöd genom att använda två lager av dämpningsmaterial, vart och ett med sin egen densitet och dämpningskapacitet. Det ger en mjuk landning och mer energiåtergivning. Detta i kombination med Minzuno Enerzy-foam ger en hög grad av dämpning och hållbarhet i skon.

Mizuno Skyrise 4

Samarbeta

DynamotionFit är Mizunos specialutformade design för att utveckla skor som fungerar tillsammans med dina fötter, så att säga. Detta kommer att få dig att flyga över vägen. Yttersulan i gummi ger utmärkt grepp och fäste på både torra och våta ytor. X10 kolgummi har lagts till på utsidan av hälen för ännu mer slitstyrka. Spåren i yttersulan ger extra flexibilitet i framfoten.

mycket komfort, men också den nödvändiga stabiliteten

År 2020 kom den första versionen av Mizuno Wave Skyrise på marknaden. Denna modell, tillsammans med Mizuno Wave Sky och Horizon, var mycket innovativ genom att tillämpa Mizuno Wave Foam. Istället för den välkända Wave Plate har två lager skum lagts ovanpå varandra för mycket komfort, men också nödvändig stabilitet. Mizuno Wave Skyrise 1 hade fortfarande X-POP-dämpning, men den 4:e utgåvan är mycket lättare och mjukare. Visste du att Mizuno Enerzy Core (som är inbyggd i Skyrise 4) är hela 393 % mjukare och ger 165 % mer energi jämfört med U4ic-skummet som brukade vara inbyggt i mellansulan hos Mizuno?

Läs vårt test
Mizuno
Mizuno
Mizuno

Tillbaka till år 1906

Varumärket grundades år 1906 av Rihachi Mizuno och hans yngre bror Rizo i Osaka, Japan. Med ett brett intresse för sport och teknik skapade bröderna allt från basebollhandskar till segelflygplan. För att kunna erbjuda ännu mer kvalitet erbjöd Mizuno från 1911 även skräddarsydda föremål. Den första friidrotts spikskon lanserades 1928 och 1972 gjorde Mizuno världssensation med M-Line-skorna. Därefter fortsatte tempot i rask takt och Mizuno öppnade fler och fler butiker, bland annat i Tokyo. Varumärket är nu en av de största tillverkarna av sportartiklar i världen.

Wave-Teknologin

År 1997 utvecklade Mizuno en ny teknik som kombinerar egenskaper som dämpning och stabilitet väl. Denna teknik bestod av en korrugerad platta kallad “Wave”. Genom att placera plattan i sulan har egenskaper som är svåra att kombinera, såsom dämpning och stabilitet, kombinerats väl. Basplattan i Wave-mellansulan absorberar och fördelar krafterna vid landning, vilket ger utmärkt dämpning. Wave-teknologin erbjuds i en mängd olika stilar för att möta behoven av varje löpare.