Skip to main content

Running gear  > Altra Experience

Running gear  >

Altra Experience

Upptäck Altra Experience

Låt oss presentera Altra Experience-familjen. Den här serien av löparskor är känd för sitt mjuka löpsteg, breda tåbox och lätta känsla på fötterna. Spring smidigt, effektivt och med det stöd du behöver. Oavsett om det handlar om löpning på landsväg eller ute på stigarna kan Altra erbjuda en perfekt löparsko för varje löpare. För den som springer på landsväg finns Altra Experience Flow och Form medan den som hellre ägnar sig åt traillöpning kan ge sig ut på äventyr med Altra Experience Wild. Välj den sko som är rätt för dig. Spring mer. Med mindre ansträngning.

Se Altra Experience trailkollektion

Om Altra Experience löparskor

Altra Experience-kollektionen är en serie löparskor särskilt utformade för löpare som vill ha en smidigare löparupplevelse utan att behöva anstränga. Här handlar det om en effektiv stegavveckling tack vare ett lägre drop på 4 mm och en rundad sula (den som man brukar kalla rocker). Dessa löparskor erbjuder relativt hög dämpning men känns samtidigt lätta. Kort sagt har vi här äkta allround-löparskor som du kan använda för både långa distanser och korta intervaller.

Vi har ställt samman Altra Experience-modellerna i en praktisk översikt så att du direkt kan se vilken modell som passar dig bäst. Samtliga av dessa Altra-löparskor har “Standard Footshape Fit”. Det innebär att framfoten är aningen bredare jämfört med andra löparskor så att tårna ges tillräcklig med utrymme för att breda ut sig. I det här blogginlägget ska vi gå igenom allt som du vill veta om dessa löparskor.

Modell
Typ
Drop och Tjocklek sula
Vikt
Altra Experience Form Pronationssko 4 mm
30 häl / 26 framfot – dam
32 häl / 28 framfot – herr
Ca. 221 gr dam
Ca. 272 gr herr
Altra Experience Flow Neutral 4 mm
30 häl / 26 framfot – dam
32 häl / 28 framfot – herr
Ca. 204 gr dam
Ca. 238 gr herr
Altra Experience Wild Trailsko 4 mm
30 häl / 26 framfot – dam
32 häl / 28 framfot – herr
Ca. 246 gr dam
Ca. 283 gr herr
Altra Experience Form

Pronationssko
Drop: 4 mm – 30 häl / 26 framfot – dam, 32 häl / 28 framfot – herr
Vikt: Ca. 272 gr Herr, 221 gr Dam

Altra Experience Flow

Typ: Neutral
Drop:
4 mm – 30 häl / 26 framfot – dam, 32 häl / 28 framfot – herr
Vikt: Ca. 238 gr Herr, 204 gr Dam

Altra Experience Wild

Typ: Trailsko
Drop: 4 mm – 30 häl / 26 framfot – dam, 32 häl / 28 framfot – herr
Vikt: Ca. 283 gr Herr, 246 gr Dam

“Med löparskorna Experience blir märket Altra tillgängligt för den breda allmänheten. Skornas låga drop på 4 mm främjar en effektiv löpteknik och den breda tåboxen innebär att du slipper oroa dig för blåsor och irritationer."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…

Altra grundades av två löpare, Golden Harper och Brian Beckstead, som var frustrerade över hur begränsade alla vanliga löparskor kändes och därför bestämde sig för att ta fram en sko som var bättre anpassad till fotens naturliga form och rörelse. De tre egenskaper som särskiljer Altra från löparskor av andra märken är:

  • FootShape Toe Box: Altras löparskor är utformade med en bredare tåbox som gör att tårna kan breda ut sig och röra sig på ett naturligt sätt. Därmed ger skon mer stabilitet, ökad komfort och en naturlig stegavveckling när du springer.
  • Zero to Low Dropteknik: Altra-löparskor har ett drop på 0 till 4 mm, vilket gör att hälen och framfoten är (nästan) på samma höjd. Detta gör att foten hålls i en mer naturlig och balanserad position under löpningen och därmed gör din löpning mer effektiv.
  • Balanced Cushioning: Altras löparskor har vanligtvis en mellansula som varken är för tjock eller för tunn. På så sätt får du en bekvämare och mer responsiv löparupplevelse där du också får mer markkontakt.

3utmärkande egenskaper hos Altra Experience löparskor

Opsomming 1

Standard Footshape Fit

Löparskorna Altra Experience har Standard Footshape Fit, vilket innebär att de är lite bredare i framfoten så att tårna får tillräckligt med utrymme för att breda ut sig på ett naturligt sätt. Standard Footshape är ett mellanting mellan Original och Slim Footshape Fit. Passformen är anpassad till fotens form. Detta är något som särskiljer Altra från andra märken. De flesta löparskor är nämligen något smalare framtill vilket gör att tårna ibland får för lite utrymme.

Opsomming 2

Välbalanserad dämpning

Altra Experience Form, Flow och Wild har en mellansula av kompressionsgjutet EVA-skum. Detta gör din löpning bekväm, oavsett distans. Detta typ av skum är fast och har låg vikt, och det ger både bra dämpning och energiåtergivning. Den relativt tjocka mellansulan gör också skorna utmärkta för längre uthållighetslöpningar. Skons rundade sula och låga drop gynnar också en jämn stegavveckling så att din löpning blir mer effektiv oavsett tempo.

Opsomming 3

Unik yttersula med förbättrat grepp

Yttersulan i gummi ger bra grepp och fäste på alla typer av underlag, medan mellansulans Innerflex-teknik gör skon behagligt flexibel. Altras Innerflex-teknik avser det rutnät av spår som skär genom hela mellansulan, både vertikalt och horisontellt. Följden av detta blir att skon bättre anpassar sig till fotens naturliga stegavveckling. Altra Experience Form har en tjockare yttersula på skons innersida, detta för att ge ökad stabilitet. Altra Experience Wild har bäst grepp tack vare sin MaxTrac-yttersula. Mönstret under skon är inte för grovt så att den också är en perfekt “door-to-trail”-sko. Med andra ord, du kan springa på asfalt en bit tills du kommer fram till terrängen.

Altra Experience löparskor

Vilken Altra Experience-löparsko ska du välja? Det beror på vilken typ av löpare du är. Springer du mest på landsväg eller mer ute i terrängen? Har du en neutral fotställning eller har du överpronation och behöver mer stöd? Altra har 3 olika Experience-löparskor, alla med sina egna specifika fördelar och särskilda egenskaper.

Opsomming 1

Altra Experience Form (tidigare Altra FWD Experience)

Oavsett vilken löparnivå du befinner dig på är Altra Experience Form den perfekta allroundskon för överpronerande löpare. Den här skon är efterföljaren till FWD Experience, som var den första Altra-löparskon med ett drop på 4 mm. Den här skon klarar alla tempon du springer i, oavsett om det är 5 km i medeltempo eller en rejält lång löprunda. Upplev den perfekta balansen mellan dämpning och responsivitet med denna allroundlöparsko!

Typ: pronationssko Drop: 4 mm Vikt: ca. 221 gr Dam / 272 gr Herr
Shoppa Altra Experience Form
Opsomming 2

Altra Experience Flow

Om du är ute efter en pålitlig neutral allroundlöpsko är Altra Experience Flow den perfekta skon för dig! Skon utmärker sig för sin lätta vikt och jämna stegavveckling. Oavsett vilket tempo du springer i – en snabb runda på 5 km eller en lång uthållighetsrunda – så kan du lita på Experience Flow-löparsko. Få ut mesta möjliga av varje steg med denna allroundlöparsko.

Typ: Neutral Drop: 4 mm Vikt: ca. 204 gr Dam / 238 gr Herr
Shoppa Altra Experience Flow
Opsomming 3

Altra Experience Wild

Altra Experience Wild är en pålitlig allroundsko för alla dina trail-äventyr ute i terrängen. Skon är mångsidig och är därmed utmärkt för olika traildistanser och träningsformer. Njut av den perfekta balansen mellan grepp, skydd och stabilitet. Med denna trailsko kan du utforska nya områden ute i naturen.

Typ: Trailsko Drop: 4 mm Vikt: ca. 246 gr Dam / 283 gr Herr
Shoppa Altra Experience Wild

Köp Altra löparskor online

På 21RUN hittar du hela kollektionen av Altra Experience-skor i flera färger och modeller. Altra erbjuder också många andra löparskor – dock med Zero Drop-teknik. Det innebär att höjdskillnaden mellan hälen och framfoten är 0 mm. Detta gör att du springer mer på framfoten.

Om du har några frågor om någon av våra Altra-produkter är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löparexperter hjälper dig mer än gärna med att välja rätt Altra-löparskor.

Shoppa Altra löparskor