Skip to main content
Mizuno Wave Sky 6

Karhu

Upptäck hela kollektionen – exklusivt hos 21RUN

Shop Karhu

FRÅN FÖRR TILL NU

Det finska märket Karhu har redan skrivit historia när det gäller löparskor. Mängder med löparlegender har burit Karhus skor, till exempel den niofaldige OS-mästaren Paavo Nurmi. Karhu bygger på den finska principen om förenklad design. Med åren har Karhu utvecklats till ett internationellt varumärke inom löpning och livsstil. Från och med nu hittar du hela deras kollektion av löparskor exklusivt hos 21RUN.

Se hela sortimentet

DE TRE TOPPMODELLERNA FRÅN LÖPARKOLLEKTIONEN

Synchron

Synchron är en modell som passar för längre distanser och för överpronerande löpare. Av alla Karhus modeller är det denna som har den längsta Fulcrum-delen. Fulcrum-tekniken innebär såväl stabilitet som extra dämpning. Synchron är en modell med rötter i 1980-talet och vissa löpare minns den väl.

Se Synchron-kollektionen

Fusion

Fusion är en neutral löparsko som passar för snabbare löprundor. Tack vare Fusion blir steget snabbare och du kan öka din hastighet. Till skillnad från Synchron är Fusion den som har den minsta delen av Fulcrum-teknik. Skon finns även i HiVo för den som vill ha mer utrymme i överdelen.

Se Fusion-kollektionen

Ikoni

Ikoni er essentielt en neutral løbesko med lidt ekstra støtte. Fulcrum-enheden er mellemlang, og ligger derfor mellem Fusion og Synchron med hensyn til støtte. Så hvis du har brug for lidt ekstra støtte på dine daglige ture, er Ikoni en god løbesko til dig. Ikoni fås også i HiVo.

Se Ikoni-kollektionen

KARHU FRÅN IGÅR TILL IDAG

BÖRJAN

Karhu startade 1916 i en liten verkstad i Helsingfors. Det lilla företaget hette på den tiden Ab sportartiklar Oy och använde sig av björkträ för att tillverka bland annat spjut och diskusar för friidrott. Det var också här som tillverkningen av löparskor tog sin början.

FLYGANDE FINNAR

År 1920 bytte det lilla företaget namn till Karhu, som betyder björn på finska. Friidrotten dominerades under de här åren av de “Flygande finnarna”, och Karhu fick ännu mer berömmelse tack vare den niofaldige OS-mästaren Paavo Nurmi.

LOGGAN

1952 var det femton friidrottare som vann OS-guld med Karhus spikskor. På den tiden utgjordes loggan av tre ränder, men 1960 ändrade man den till en M-symbol. Detta M, som än idag finns på skorna, kommer från “mestari”: det finska ordet för mästare.

FULCRUM-TEKNIKEN

År 1986 lanserade man sin Fulcrum-teknik som är gjord för att öka skornas lyhördhet. Denna har utarbetats genom ett samarbete med Jyväskylä universitet. Varumärket fortsätter sin innovativa verksamhet.

KARHU FRÅN FÖRR

Bläddra och ta en titt på föregångarna till Karhus senaste modeller.