Skip to main content

Carbonise your run

Löparskor med kolfiber har blivit allt vanligare bland löpare. Dessa supersnabba skor har hjälpt många löpare att nå sitt personbästa och till och med slå världsrekord. På 21RUN hittar du en mängd olika kolfiberskor och du kan välja mellan marknadens allra senaste modeller.

LÖPARSKOR MED FJÄDRING

Kolfiberplattor är så fördelaktiga just för att de är både lätta och stela. Tanken bakom plattan är att den ska återge mycket energi. Du får en skjuts vid avtrampet och kan hålla en stadigt takt framåt. Men det är inte kolfiberplattan som gör det tuffaste jobbet. För att du ska kunna dra nytta av karbonskon är det viktigt att du kan komma upp i och bibehålla en viss hastighet.

Utforska vår kollektion av kolfiberskor

DE GJORDE DET

I början av det här året visade adidas på ett imponerande sätt att deras innovativa skor och tekniker är bland de snabbaste och bästa i världen. Idrottare slog världsrekord i Adizero Adios Pro, och när det handlar om adidas var detta bara början. Deras motto: ”Snabbhet är en ständigt evolution”.

Ny

Adizero Adios Pro 2

SNABBARE ÄN FÖRUT

Adios Pro har gjorts för att ge snabba tider på maraton. Modell nummer två är till och med ännu lättare än sin föregångare. Mellansulan på den här skon består av två lager LightstrikePRO-skum. Mellan dessa båda lager har man placerat en kolfiberplatta vid hälen och EnergyRods vid framfoten. Dessa EnergyRods består av kolfiber och ger dig en energieffektiv rullande rörelse under övergången.

Shoppa nu
Ny

Adizero Prime X

GRÄNSLÖS UPPFINNING

Prime X är en helt ny högpresterande löparsko. Modellen har tagits fram för långdistanslöpare och är jämförbar med Adidas Pro. Inga begränsningar, inga tveksamheter, bara ren och skär kreativitet, vetenskap och ett tekniskt sjätte sinne i en och samma produkt. Med de tredubbla lagren och LightstrikePRO-skum tillsammans med EnergyRods, blad och en greppvänlig yttersula kan du vara säker på en kombination av komfort, tillförlitlighet och stabilitet.

Shoppa nu
Ny

Adizero Boston 10

SPRING SOM OM VARJE DAG VORE EN NY TÄVLING

Boston 10 passar för snabba träningar och tävlingar. Här hittar vi EnergyRods mellan två lager LightstrikePRO-skum. Dessa kolfiberstavar avspeglar mellanfotsbenen och följer fotens anatomi. Energiåtergivningen blir den bästa tänkbara och förbättrar därmed framåtdrivet. Nya Boston 10 är din perfekta följeslagare när varje träning räknas påväg mot ditt personbästa.

Shoppa nu

DÄR ALLT BÖRJADE

Nike Vaporfly var startskottet för hajpen kring kolfiber. Skon var visserligen inte först med att använda kolfiberplatta, men det var den som gav upphov till omvälvningen inom löparvärlden. De legendariska modellerna från Nike är fortfarande populära bland många löpare. Men vilken modell är den rätta för dig?

ZoomX Alphafly NEXT%

Denna innovativa tävlingssko är särskilt lämplig för mellan- och framfotslöpare men också för snabba långdistanslöpningar. En kolfiberplatta i fullängd med XoomX-skum och Zoom Air-dämpning ser till att varenda steg ger dig en kraftull känsla.

Shoppa nu

ZoomX Vaporfly NEXT% 2

Även om Vaporfly NEXT% inte kan mäta sig med hastigheten hos Alphafly är den utan tvekan en av världens snabbaste tävlingsskor. Vaporfly NEXT% är efterföljaren till Nike Vaporfly 4% Flyknit och utvecklades för att slå hastighetsrekord på maraton.

Shoppa nu

TÄVLINGEN ÄR I FULL GÅNG

Givetvis vill även löparmärket ASICS ge löpare möjlighet att prestera på topp under båda hastighetsträningar och tävlingar. Deras MetaRacer var den första modellen med en kolfiberplatta för maratondistanser. Plattan är placerad mellan FLYTEFORM-mellansulan och yttersulan och samverkar med GUIDESOLE-tekniken.

MetaRacer

Såsom namnet antyder är MetaRacer gjord för tävlingar. Använd ASICS Metarun eller Metaride för dina hastighetsträningar och gör ett strålande tävlingslopp rakt igenom med MetaRacer. Med mellansulan av FLYTEFOAM får du massor med energiåtergivning och effektiv dämpning som gör att trycket fördelas jämnt över foten. I MetaRacer har man medvetet dragit ner på dämpningen i jämförelse med andra tävlingsskor. Eftersom mellansulan inte är lika hög får du mer kontakt med underlaget.

Shoppa nu

DEN GRÄNSLÖSA FARTMASKINEN

HOKA var ett av de första märkena som svarade på Nikes omvälvande kolfiberplatta genom sin lansering av Carbon X. En modell som håller sig till samma principer som Nike Vaporfly men som är betydligt mer hållbar. Under tiden har HOKA utökat sin kollektion med flera andra kolfibermodeller. Här presenterar vi de två senaste nykomlingarna för dig:

Carbon X2

HOKA ONE ONE Carbon X2 är en neutral tävlingssko som kommer med ny skumteknik, flexibelt överdelsmaterial och en kolfiberplatta i mellansulan. De här inslagen arbetar tillsammans som ett team för att ge dig den mest bekväma och harmoniska löparupplevelsen. Med HOKA ONE ONE Carbon X2 kan du enkelt lägga kilometer efter kilometer bakom dig i samma snabba takt.

Shoppa nu

Rocket X

Fart, lyhördhet och även stabilitet. De här egenskaperna särskiljer HOKA ONE ONE Rocket X från andra karbontävlingsskor. Med den här nya modellen kan du snabbt och lätt springa milen eller till och med slå ditt eget personbästa på halvmaran.

Shoppa nu

VILKET GÄNG!

Puh, nu har vi presenterat en hel uppsjö av tävlingsskor som finns tillgängliga just nu. På 21RUN hittar du dessutom kolfiberskor från andra toppmärken som New Balance, Saucony och On.

Saucony Endorphin Pro 2

En kolfiberplatta gör ingen nytta om den inte omges av rätt skum. Därför har Saucony tagit fram sitt PWRRUN-PB-skum. Det här skummet ger mer dämpning så att du får en bekväm känsla under hela löprundan. PWRRUN-PB-skummet är dessutom 40% lättare än EVA-materialet som används i många andra av Sauconys allround löparskor.

Shoppa nu

New Balance FuelCell RC Elite

Elite v2 har lite extra skum i sin FuelCell-mellansula. Detta gör skon högre vid framfoten och hälen. Tack vare mellansulans större volym fungerar kolfiberplattan med optimal effekt. Med Elite blir du garanterat både outtröttlig och snabb.

Shoppa nu

On Cloudboom Echo

On Cloudboom Echo herr är perfekt för löprundor på en mil och längre men fungerar också utmärkt för maraton. Då skons speedboard förstärkts med kolfibermaterial blir energiåtergivningen ännu större. Den här skon ger dig en framåtdriven löparkänsla som även den böjda sulan bidrar till.

Shoppa nu

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så att du inte missar några exklusiva kampanjer, produktlanseringar eller viktiga nyheter.