Skip to main content

21RUN & adidas

Run for the oceans

Delta i utmaningen

TILLSAMMANS KAN VI STOPPA PLASTAVFALLET

För varje minut som går dumpas ett helt lastbilsflak med plast i våra hav. Om vi inte gör något åt vårt beteende kommer det 2050 finnas mer plast än fisk i haven. Hotet från plastavfall och mikroplaster i haven är en av mänsklighetens största utmaningar någonsin. En som kliver fram och vill göra något åt detta är adidas. De agerar och du kan hjälpa till! Vad du behöver göra? Bara spring så många km som möjligt. För varje km du springer rensar adidas och Parley upp 10 plastflaskor från stränder och öar. Hänger du med på det?

Registrera dig!

HUR DU DELTAR:

REGISTRERA DIG

Registrera dig genom att ladda ner appen adidas Running.

adidas Running app

SPRING!

Spring så många km som möjligt mellan den 28 maj och den 8 juni och dokumentera dina distanser i adidas-appen.

STÄDA UPP TILLSAMMANS

För varje km du springer rensar adidas och Parley upp 10 plastflaskor (eller motsvarande vikt i andra plastdelar) från stränder och öar.

ADIDAS OCH PARLEY

Run for the Oceans är en global rörelse som använder styrkan hos idrott för att skapa medvetenhet om krisläget för våra hav på grund av all plast. För att skrida till handling gick adidas och Parley 2017 samman och lanserade Run For The Oceans. De förklarade: ”vi vill sätta stopp för platsavfall genom att inspirera människor över hela världen att hjälpa till”. Hittills har mer än tre miljoner människor anslutit sig till Parley och adidas i deras satsning.

Run for the oceans

DET FINNS FLER SÄTT ATT DELTA

Du kan också göra en hållbart val när det kommer till löparkläder och löparskor. Välj till exempel adidas Primeblue-kollektion. Alla produkter i den här kollektionen är gjorda av högeffektivt garn som tillverkats av 50% Parley Ocean Plastic. Det här garnet framställs av återvunnet plastavfall som samlats in längs kusterna innan det hunnit sköljas ut och förorena våra hav. Förutom denna finns även Parley-kollektionen som också den har tillverkats av polyestergarn av återvunnen plast.

Köp adidas PrimeblueKöp adidas Parley

Aktuella produkter:

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så att du inte missar några exklusiva kampanjer, produktlanseringar eller viktiga nyheter.