Skip to main content
adidas Adizero collection
adidas Adizero collection

Köpguide

Adidas adizero kollektionen – unlock your potential

Adizero-kollektionen är ett uttryck för adidas ständiga strävan för att optimera idrottsprestationer. Oavsett om du siktar på ditt personbästa eller är ute efter den perfekta temposkon hittar du allt du behöver i skokollektionen från Adizero. Men Adizero är mer än bara skor. Adizero står för snabbhet på alla plan, så du väljer också adidas för att få de bästa löparkläderna. Allt från lätta underställ till de allra skönaste löparshorts. Spring snabbare än någonsin förr med adidas Adizero.

Shoppa adidas Adizero
adidas Adizero clothing

Om adidas adizero

adidas Adizero-kollektion omfattar tempo- och tävlingsskor för den som vill slå personligt rekord. Denna unika skoserie kännetecknas av de bästa skummaterialen, lättviktsdesign och innovativa nya tekniker som Carbon EnergyRods. Gör dig redo för en temporevolution och frigör din potential på alla tävlingsdistanser.

3Fördelar med adidas adizero löparskor

Opsomming 1

Carbon energy rods för ett explosivt frånskjut

Adidas kolfiberskor är unika då de bygger på ett energyrods-system. Detta innebär att du har en liten kolfiberplatta vid hälen och kolfiberrör som följer fotens form. Dessa energyrods, eller kolfiberstavar, löper längs med mellanfoten så att du får en kraftfull övergång från häl till tå. Tack vare detta kan adidas också använda mer lightstrikepro-skum i framfoten så att skon blir extra responsiv.

Opsomming 2

Maximal energiåtergivning med dämpningsmaterialet lightstrikepro

En kolfibersko är aldrig bättre än sitt dämpningsmaterial” är ett vanligt påstående numera. Och det stämmer. En löparsko med kolfiber är just så snabb och distinkt som den är tack vare sitt skummaterial. I Adizero-kollektionen används dämpningsmaterialet lightstrikepro som är lätt och mycket responsivt. Resultatet? Du upplever maximal energiåtergivning i vartenda steg du tar.

Opsomming 3

Löparskor för tempoträning och tävling

Adizeros kollektion av löparskor bjuder inte bara på de bästa tävlingsskorna utan har även snabba tränings- och temposkor. Adizero Boston är en sko som är mycket omtyckt på grund av sin lätta vikt, responsivitet och dynamiska karaktär. Träna med temposkor och spara dina riktiga tävlingsskor till det där särskilda loppet.

adidas Adizero collection
adidas Adizero Boston 12
adidas Adizero Boston 12
Använd adidas Adizero Boston 12 för dina snabba träningspass och spara dina Adios Pro 3 till tävlingen. På så sätt ökar du dina chanser att slå ditt personbästa.

Daan Glorie – Produktexpert

adidas Adizero clothing

Visste du…

…att Haile Gebresalassie slog världsrekord (2:03:59) vid Berlin Maraton 2008? Han sprang i adidas Adios. Den skon var unik eftersom den vägde enbart 210 gram och var försedd med en CMEVA-mellansula. Dessutom hade sulan ett adidas Torsion-system så att hälen och framfoten kunde röra sig oberoende av varandra, men också för att ge löparen rejält med stabilitet.

adidas Adizero Prime X Strung testrapport

Vilken adidas adizero löparsko passar bäst för dig?

Undrar du vilken adidas Adizero löparsko som passar dig bäst? Det beror på vad du har för mål, vilket underlag du springer på och hur långt du planerar att springa. adidas Adizero-kollektion är en serie snabba löparskor för både korta och långa distanser. Är du ute efter en temposko eller en tävlingssko med kolfiber? Vi har listat alla adidas Adizero löparskor i en överskådlig tabell och förklarar vilken du bör välja.

adidas Adizero Boston 12

adidas Adizero Boston

Allround

Boston är perfekt om du letar efter en neutral allround löparsko. Adizero Boston är en nämligen en äkta allroundsko. Skon är perfekt för dina dagliga löprundor, men de snabba egenskaperna passar också väldigt bra för tempo- och intervallträning. EnergyRods i mellansulan ger ett explosivt avstamp och LightstrikePRO garanterar en hög energiåtergivning.

Vikt: 227 gr (D) / 267 gr (H)  Drop: 6,5 mm (37 mm / 30,5 mm)  Typ av löpning: lätt / tempo / intervall.

adidas Adizero SL

adidas Adizero SL

Allround

Adizero SL är en perfekt löparsko för både korta och långa snabba träningsrundor. Med sin låga vikt och LightstrikePRO-dämpning i framfoten passar den också som tävlingssko. Adizero SL är en temposko som du även kan använda under dina dagliga träningsrundor.

Vikt: 211 gr (D) / 241 gr (H)  Drop: 8,5 mm(33 mm / 24,5 mm)  Typ av löpning: lätt / tempo / intervall.

adidas Adizero Adios

adidas Adizero Adios

Tävlingskor

Adizero SL är en perfekt löparsko för både korta och långa snabba träningsrundor. Med sin låga vikt och LightstrikePRO-dämpning i framfoten passar den också som tävlingssko. Adizero SL är en temposko som du även kan använda under dina dagliga träningsrundor.

Vikt: 185 gr (D) / 205 gr (H)  Drop: 8 mm (28 / 20 mm)  Typ av löpning: 5 km, 10 km och halv marathon. Korta intervaller (100 – 400 m).

adidas Adizero Takumi Sen 10

adidas Adizero Takumi Sen

Tävlingskor

Takumi Sen är en snygg och bekväm temposko som är framtagen för att ge löpare extra fördelar under träning och tävling. Den här tävlingsskon passar bäst för 5 och 10 km. Ta på dig skon inför dina mer fartfyllda träningspass och även intervallträningar. Dra nytta av dämpningen LightstrikePRO kombinerad med kolfiberstavarna EnergyRods. Ta dina resultat till nästa nivå.

Vikt: 181 gr (H)  Drop: 6 mm(33 / 27 mm)  Typ av löpning: halvmarathon och marathon. Långa intervaller (från 400 m).

adidas Adizero Adios

adidas Adizero Adios Pro

Tävlingskor

Vill du få ut det mesta av träningspass och tävlingar? Då är Adios Pro 3 den tävlingssko du bör satsa på. Den här modellen har en kolfiberplatta under hälen och EnergyRods under mellanfoten som ger dig en effektiv övergång mellan häl och tå. Den superlätta dämpningen LightstrikePRO ger dig skjuts framåt. Tack vare geometrin i den här tävlingsskon springer du både snabbare och med mindre ansträngning.

Vikt: 220 gr (U)  Drop: 6,5 mm(39,5 / 33 mm)  Typ av löpning: halvmarathon och marathon. Långa intervaller (från 400 m).

adidas Adizero Prime X Strung

Adizero Prime X Strung

Tävlingskor

Av alla tävlingsskor från adidas har Adizero Prime X Strung den bästa dämpningen. Därmed är den här modellen särskilt lämplig för långdistanslöpning. Den har två kolfiberplattor i mellansulan, så att du upplever ännu mer energiåtergivning än i Adios Pro 3. Tre lager LightstrikePRO-skum ger maximal energiåtergivning och komfort. Med Prime X Strung får du din perfekta tävlingssko för långdistanslöpning i högt tempo.

Vikt: 251 gr (U)  Drop: 8,5 mm(50 / 41,5 mm) Typ av löpning: halvmarathon och marathon. Långa intervaller (vanaf 400 m).

adidas Adizero Pro EVO 1

adidas Adizero Pro EVO

Tävlingskor

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 är en neutral tävlingssko. Detta är adidas lättaste kolfibersko genom tiderna. Med Adios Pro Evo 1 kan du springa och sätta ett nytt personligt rekord på 5 km upp till Marathon. adidas har använt alla tekniker och innovationer för att skapa den bästa racer-skon någonsin. Med denna sko satte Tigst Assefa ett nytt världsrekord på Marathon för damer med tiden 2.11.53.

Vikt: 138 gr (U)  Drop: 6 mm(39 / 33 mm) Typ av löpning: 5 km – marathon.

Vilken bör jag välja – adizero takumi sen eller adizero adios pro?

Adizero Takumi Sen är den ultimata tävlingsskon för 5 och 10 km. Den här modellen har en aningen mindre tjock mellansula, vilket gör den lite mer stabil på en slingrig bana och erbjuder också lite mer markkontakt. Adizero Adios Pro fungerar utmärkt på halv- och helmaraton tack vare den extra tjocka LightstrikePRO-mellansulan som också ger skon mer dämpning.

Adizero spikskor

Letar du efter ett par riktigt bra spikskor? I Adizero-kollektionen hittar du ett brett sortiment av spikskor för både korta och långa distanser. Den teknik som finns i landsvägsskor tillämpas även i spikskorna. I Adizero Avanti Tyo, spikskorna för långdistanser, finns t.ex. det välkända LightstrikePRO-skummet längs med hela skon. Är du mer av en sprinter? Då är Adizero Finesse dina perfekta spikskor för korta sprintdistanser från 200 till 400 meter. Adidas har också spikskor specifikt för grenar som spjutkastning och kulstötning. Gemensamt för alla de här spikskorna är att de utformats för att du ska kunna prestera på en högre nivå. Nedan följer en översikt av olika Adizero spikskor och vad de är bäst lämpade för.

adidas Adizero collection

Våra upplevelser med adidas adizero löparskor

Våra skor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Menno, Daan och Camille kommit fram till.

adidas Adizero Boston 12 – Menno

adidas Adizero Boston 12“Jag använder Boston främst under tempoträning på landsväg och bana. Skon är härligt studsig i framfoten och tack vare EnergyRods får jag skjuts framåt. Sulan är något mindre tjock än en renodlad tävlingssko så jag får mer markkontakt. I mellansulan finns inget kolfiber, utan glasfiberrör som gör skon lite mer följsam och hållbar än tävlingsskor.”

adidas Adizero SL – Daan

adidas Adizero SL“När jag ger mig ut på ett lugnt uthållighetspass tar jag ofta på mig Adizero SL. Kombinationen av två olika skummaterial i mellansulan gör denna allroundsko stabil, men samtidigt lätt. Skon erbjuder inte mycket energiåtergivning, men det vill jag heller inte ha för en återhämtningsrunda eller mitt dagliga träningspass. Då handlar det mer om komfort, och det är precis vad jag får från Adizero SL. I framfoten finns superfoam som ger mig just det där lilla extra under korta intervaller.”

adidas Adizero Adios 8 – Camille

adidas Adizero Adios 8“Det här är en klassisk temposko med tunn mellansula och inget kolfiber. Om du älskar att ha mycket markkontakt och minimal vikt på fötterna ska du verkligen satsa på den här skon. Du kan använda skon till både snabba träningspass och intervaller. I framfoten finns mycket Continental-gummi för slitstyrka och bra grepp. Den här skon är faktiskt lillebror till Boston, men utan kolfiber. Alltså – en perfekt temposko!”

adidas Adizero Takumi Sen 10 – Menno

adidas Adizero Takumi Sen 10“Med Adizero Takumi Sen är du redo för tävlingar på 5 och 10 km. Den här modellen är smidig, lätt och ligger lågt mot marken och ger mycket markkontakt. Jag använder den här skon för korta intervaller på 200 och 400 meter. Den här skon är lite mer stabil i svängar jämfört med Adios Pro. Om du har planer på att springa en halvmara är den här skon också ett alternativ. Det hela beror på din träningsnivå, eftersom detta inte är någon tävlingssko för nybörjare. Dessa bör istället välja Boston eller Adios som ger mer stöd.”

adidas Adizero Adios Pro 3 – Daan

adidas Adizero Adios Pro 3“Den här skon är verkligen bra för halv- och helmaraton. Under senare år har jag haft den här kolfiberskon vid Amsterdam och Rotterdam maraton och jag upplever den som stabil, lätt och med mycket energiåtergivning. Just den här skon använder jag bara vid viktiga maratonträningar och tävlingar för jag vill inte att mina skor ska slitas ut för snabbt. Continental-sulan är genialisk eftersom jag utan problem kan springa 500 km i den. Vid tävlingar kan jag springa i högre tempo under längre tid även om jag blir lite trött. Träning, kost och den här fantastiska skon har till och med gjort mitt personbästa på maraton 10 minuter snabbare!”

Adizero Prime X 2 Strung – Daan

adidas Adizero Prime X Strung”Detta är adidas illegala sko med kolfiberplatta, Energy Rods och en sula som är hela 5 cm tjock (tillåten tjocklek på sulan är 4 cm). Självklart kan även löpare som inte tävlar om en plats på prispallen också springa tävlingslopp med dessa skor. Jag tycke att Prime X 2 Strung är lite stabilare än sin föregångare och därmed blir häl-till-tå övergången smidigare. Denna sko används främst för långdistanslöpning i något längre tempo. För träning på banan föredrar jag Boston och Adios Pro eftersom de är lätta och har lite mer markkontakt. Prime X2 ger en väldigt speciell känsla, är super spänstig och extremt bekväm om du springer halv- och helmaraton. Samtidigt tycker jag att det är jättebra att adidas verkligen har lagt till alla teknologier på denna sko, nämligen det bästa skummet och alla kolfibertekniker. Detta ger varje löpare en fartökning!”

Adizero-kläder – redo för resultat

Med Adizeros klädkollektion kan du fokusera helt på att nå mållinjen. Precis som med tävlingsskorna arbetar adidas med de allra bästa materialen för att utveckla allt från lättviktiga singlets till bekväma löparshorts. Vissa plagg är gjorda av återvunnet material, t.ex. Adizero singlet. adidas gör detta för att minska plastavfallet. Till shortsen och tröjorna används oftast Aeroready-teknik för att reglera fukten så att du håller dig torr och får bra luftcirkulation.

Slutspurt

Prestera på topp under både träning och tävlingar med sko- och klädkollektionen Adizero. Adidas är ständigt på jakt efter ny teknik för att hjälpa löpare att bli snabbare. Och hittills har de lyckats varje gång, vilket lett till rekord både nationellt och i Europa och världen. adidas Adizero-skor kan också göra dig snabbare. Välj en temposko när du kör intervaller och använd Adizero tävlingsskor när du står på startlinjen.

Har du frågor om kläderna eller skorna från adidas Adizero? Då är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra löpexperter hjälper dig mer än gärna att välja rätt adidas Adizero löparskor.

Shoppa adidas Adizero Adios kollektionen