Skip to main content

Brooks Adrenaline GTS 24 – Stabilitet varje dag och ännu mer komfort

Brooks Adrenaline GTS 24 har genomgått en komplett uppgradering och är nu ännu bekvämare än sina föregångare tack vare det nya skummet. Adrenaline är en av marknadens mest populära löparskor för överpronerare och är nu helt uppdaterad.

Vad är nytt?

  • Kväveberikat DNA LOFT v3-skum ger extra respons och lägre vikt
  • RoadTack Rubber håller bättre och väger mindre
  • Nydesignad mellan- och yttersula sula för en jämn stegavveckling

Brooks Adrenaline GTS 24 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 11:e oktober.

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Brooks Adrenaline GTS 24 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du är ute efter en pålitlig allround-löparsko

Brooks Adrenaline GTS 24 är en stabil och mångsidig löparsko. Denna allroundsko kan användas för både långa uthållighetsrundor och intervallträning. DNA LOFT v3-mellansulan har gjorts lite mer responsiv så att du upplever mer komfort när du springer både korta och långa distanser.

Opsomming 2

Du vill gärna ha lite mer stabilitet

Det finns löparskor med lätt och lite kraftigare stöd. Adrenaline GTS 24 faller inom kategorin “lätt stödjande löparskor”. GuideRails styr fötterna utan att egentligen korrigera dem. Därför känns stödet väldigt naturligt. Adrenaline är också en perfekt sko för personer med aktiva jobb som vill ha en robust sko att springa omkring i under dagen.

Opsomming 3

Du landar på hälen

Med ett drop på 12 mm är Adrenaline GTS 24 en perfekt löparsko för både hällandare och nybörjare. Eftersom hälen är lite högre blir belastningen mindre på vaderna och hälsenan. Löpare som har problem med de här musklerna kommer därför garanterat att uppskatta den här modellen.

"Brooks Adrenaline GTS 24 är en sko som verkligen passar varenda löpare. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom löpning, om du har ett neutralt löpsteg eller om du överpronerar, är Adrenaline en mycket bekväm löparsko för nästan alla."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

Brooks grundades 1914 av Morris Goldenberg i Philadelphia. Märket blev uppkallat efter hans fru vars flicknamn var Bruchs. Från 1972 var siktet helt inställt på löparskor. Det var då Frank Shorter vann det olympiska maratonloppet i ett par Brooks-skor. Detta orsakade en våg av löpning i USA.

Brooks Adrenaline GTS 24 i detalj

Ovandel i Engineered Air Mesh:

För komfort och ventilation

Guiderails Support System:

Främjar en naturlig stegavveckling

DNA Loft v3-mellansula:

Lättare och mer responsiv än v2

RoadTack Rubber-yttersula:

Framställd av återvunna material

Bra skor, bra strumpor

Brooks Crew Socks är fantastiska löparstrumpor att använda ihop med Brooks Adrenaline GTS 24. Strumporna passar för långa löprundor och tävlingslopp, för både dam och herr! Strumporna ger massor av dämpning, är mellanhöga och ger extra stöd för hålfoten.

3utmärkande egenskaper hos Brooks Adrenaline GTS 24

Opsomming 1

Bekväm och stödjande ovandel

Ovandelen i Engineered Air Mesh sitter bekvämt runt fötterna och ger bra ventilation. På fotens insida är ovandelen av Adrenaline GTS 24 extra fast så att foten hålls fast precis ovanpå sulan under löprundan, och i framfoten är materialet extra luftigt för bättre andningsbarhet.

Opsomming 2

Lätt och responsiv mellansula

Den största uppdateringen av Brooks Adrenaline GTS 24 hittar vi i mellansulan. DNA LOFT v3 är mjukare och lättare än LOFT v2 som användes i Adrenaline 23. Detta skummaterial injiceras med kväve, så att det skapas en mjuk dämpning under foten samtidigt som vikten blir lägre. Upplev mjuk dämpning när du springer långa distanser, men få också ett reaktivt frånskjut när du springer tempolopp.

Opsomming 3

GuideRails stödsystem

Den verkliga styrkan hos Brooks Adrenaline GTS 24 är bra stabilitet och stöd. Detta tack vare GuideRails stödsystem. Foten styrs av två stödjande “balkar” på sidan av skon. Jämför med bowling när man spelar på en bana mellan två rännor. Bowlingklotet styrs mellan rännkanterna mot käglorna. Från hälens landning styrs foten till stående-fasen och sedan till avtrampet. Därmed begränsas all överdriven rörelse av foten. Dessa kanter är något högre och längre på Adrenaline 24 än på föregångaren.

Brooks löparkläder

Funderar du på att köpa Adrenaline GTS 24? Då kan du fullända din outfit med Brooks löparkläder. I High Point-kollektionen hittar du funktionella löparkläder för traillöpning, men du kan självklart även använda dem under dina dagliga träningsrundor. Superpraktiskt, eftersom byxorna i High Point-kollektionen ofta har fickor för nycklar, sportnäring och mobil. Ge dig ut i dina favoritlöparkläder utan att behöva bära något i händerna.

Shoppa Brooks löparkläder

Brooks kollektion av allroundlöparskor

Vill du välja den bästa löparskon från Brooks? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med vår online Shoe Advisor.

Brooks har olika typer av löparskor för neutrala löpare. Här finns till exempel Ghost och Glycerin som är de mest populära skorna för korta och långa distanser. Du kan se Ghost som den neutrala versionen av Adrenaline GTS medan Glycerin också har en stabil motsvarighet i Glycerin GTS. Fundera över vilket mål du har med din löpning och välj sedan den mest lämpliga Brooks-löparskon för varje träning

Exempel på skorotation med Brooks

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika Brooks-löparskor.

Allround – Brooks Adrenaline GTS
Tempo/intervall – Brooks Hyperion Max
Tävling – Brooks Hyperion Elite

Test av Brooks Adrenaline GTS 24

Alla våra löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Menno Munster kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer Brooks Adrenaline GTS 24

Typ av sko
Allround löparsko
Drop
6 mm (25 mm häl – 13 mm framfot)
Vikt
Ca. 227 gr. dam / ca. 283 gr. herr
Typ av löpare
Överpronerande löpare
Typ av dämpning
DNA Loft v3

Förväntningar

„Med Brooks Ghost 16 märkte jag att uppdateringen till DNA LOFT v3 gjorde stor skillnad för skons komfort. Jag förväntar mig att samma sak gäller för Adrenaline. Utöver det verkar inte skons form ha ändrats särskilt mycket, så jag tror inte att den skiljer sig så mycket från version 23 när det gäller själva stegavvecklingen.“

Slutspurt

Med en uppdatering av ovandelen och mellansulan tar Brooks Adrenaline GTS 24 ytterligare ett kliv mot en ny komfortnivå. Den som gillar Brooks Adrenaline GTS 23 kan utan problem byta till den nya versionen. Om du har en lite bredare fot finns Brooks Adrenaline GTS 24 även i en Wide-variant för både dam och herr. Denna modell har en bredare framfot så att skon inte ska klämma när du springer.

Brooks Adrenaline GTS 24 kan jämföras med ASICS GT-2000 13 och Saucony Guide 17. Båda dessa är löparskor med lätt stöd för överpronerande löpare.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Brooks Adrenaline GTS 24 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.