Skip to main content

Test

On Cloudflyer 5 – Ultimat komfort och maximalt stöd för oändliga löprundor

Den nya versionen av On Cloudflyer, Cloudflyer 5, ger dig en unik löparupplevelse med hög komfort och överlägset stöd. Oavsett vilken nivå du befinner dig på är denna allroundlöparsko perfekt för alla dina dagliga träningsrundor – både för korta och långa distanser. Med On Cloudflyer 5 flyger du fram i löpspåret!

Vad är nytt?

  • Ovandel: ny hälkonstruktion
  • Innersula med dubbel tjocklek
  • Mellansula: Helion dual density-dämpning och formgjuten hälkappa
  • Yttersula: mer gummi i hälen och flexibla spår

On Cloudflyer 5 kommer att finnas tillgänglig från den 22:a augusti.

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att OnCloudflyer 5 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du vill ha komfort på längre distanser

För längre distanser behöver du en löparsko som sitter bekvämt på foten och ger behaglig dämpning, och det är precis vad du får med On Cloudflyer 5. Ovandelen är gjord av teknisk mesh och återvunnet material, vilket håller dina fötter ventilerade och bekväma oavsett hur långt du springer. Innersulan har dubbel täthet och hälkappan har fått en ny utformning för att ge ännu bättre komfort både när du tar på dig skon och när du springer. Hälkragen och hälkappan har förstärkts med supermjuk skumvaddering. Din häl är alltså bekvämt omsluten utan att det trycker eller irriterar mot hälbenet, särskilt under längre distanser.

Tack vare Helion Dual Density-skummet i mellansulan får du en härligt mjuk dämpning direkt under foten. I kombination med CloudTec-tekniken ger dämpningen inte bara en mjuk landning utan också ett kraftfullt avtramp så att du springer mer effektivt. Därmed kan du utan ansträngning hålla uppe tempot under långa distanser utan att bli trött i musklerna.

Opsomming 2

Du letar efter en stabil sko utan korrektionsblock

On Cloudflyer 5 ett utmärkt alternativ, oavsett om du överpronerar, landar på hälen eller bara vill ha en stabil löparsko. Med den bredare basen får du en större plattform att landa på, vilket ger dig mer stabilitet. Helion-dämpningsmaterialet, som är fastare i hälen, styr löpsteget genom att effektivt ta upp stötarna vid nedtrampet och hålla hälen och fotleden raka. För att ge extra stöd åt foten under löpningen har man lagt till en förformad hälklämma i denna nya version av Cloudflyer. Resultatet är ett diskret stöd som ger en stabil och naturlig stegavveckling.

Opsomming 3

Du vill ha mycket markkontakt

Om du inte gillar supermjuka och dämpande skor är On Cloudflyer 5 något för dig. Den här skon har en balanserad dämpning som ger både flexibilitet och fasthet, så att du får mycket markkontakt vid vartenda steg. Yttersulan är förstärkt med extra slitstarkt gummi under hälen och flexibla spår så att du kan springa ännu längre.

On Cloudflyer 5 ger stöd vid vartenda steg. Den ger mig den stabilitet jag behöver utan att ge avkall på komforten. Perfekt för långa bekymmersfria löprundor!

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

On’s CloudTec®-teknik kom till för att man ville skapa en känsla av att springa på moln. Varje “moln” i sulan är utformad så att den både ger dämpning och framåtdriv, något som får Cloudflyer 5 att sticka ut från andra löparskor på marknaden.

On Cloudflyer 5 i detalj

Ovandel i teknisk mesh

och återvunnet material, med anpassad häl och innersula med dubbel täthet för ökad komfort.

Helion Dual Density-skum och CloudTec-teknik

i mellansulan ger balanserad, stabiliserande dämpning.

Hälklämma

för att ge foten korrekt stöd under rörelse.

Förbättrad yttersula

extra gummi under hälen och flexibla spår för mer stabilitet och hållbarhet.

3utmärkande egenskaper hos OnCloudflyer 5

Opsomming 1

Skyddande ovandel

Ovandelen på On Cloudflyer 5 har anpassat för att ge ännu mer komfort och stöd. Den återvunna polyestern är behagligt ventilerande. Så fort du tagit på dig skon ligger foten på en innersula med dubbel täthet som ger dig en omedelbar känsla av komfort. Skokragen har fått en ny design med massor av vaddering runt hälen, och hälkappan har förstärkts med en formgjuten hälklämma för att ge extra stöd åt fotleden när du springer.

Opsomming 2

Helion Dual Density-skum

Cloudflyer 5:s mellansula är tillverkad av Helion-skum med olika täthet: högre täthet i hälen för fasthet och stabilitet för dig som landar på hälen, och lägre täthet i framfoten som ger flexibilitet och komfort vid stegavveckligen. Helion Dual Density-dämpningen, tillsammans med innersulan med dubbel täthet, tar effektivt upp stötarna vid nedtrampet och minskar därmed belastningen på musklerna så att du kan springa längre.

Opsomming 3

Hög häl och bredare bas

Med en hälhöjd på 31 mm erbjuder Cloudflyer 5 mer dämpning men också mer stöd, vilket gör den till en utmärkt sko för hällandare, löpare med överpronation och nybörjare eller erfarna löpare som behöver mer stöd när de springer. Det fastare Helion-dämpningsmaterialet i hälen i kombination med den bredare basen på skon ger dig stabilitet i vartenda steg – särskilt viktigt om du vill springa långa distanser utan att bli trött för för tidigt.

On allroundlöparskor

Vill du välja den bästa löparskon från On? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med vår Shoe Advisor.

On har olika modeller av löparskor för både nybörjare och erfarna löpare. Behöver du stöd när du springer? Då ska du välja On Cloudflyer 5 eller On Cloudrunner 2. De här två modellerna ger dig massor av stabilitet. Med de här båda modellerna kan du utan problem öka tempot under korta löprundor och upprätthålla tempot under långa uthållighetspass utan att bli trött. Vill du ha mer dämpning? Då ska du välja On Cloudmonster 2 eller On Cloudeclipse. Med de här båda skorna får du massor av komfort och de passar utmärkt för både korta och långa distanser. Fundera över vilka mål du har med din löpning och välj den On-löparsko som passar bäst för varje träning eller tävling.

På senare år har On också gjort stora framsteg när det gäller tävlingsskor. On Cloudboom Echo 3 och On Cloudboom Strike är två high-performance modeller med superfoam och kolfiberplatta. On Cloudboom Echo är perfekt för korta tävlingslopp (5 och 10 km), medan Cloudboom Strike är särskilt utformad för halv- och helmaraton.

Exempel på skorotation med On

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från On.

Allround – On Cloudflyer 5 / On Cloudrunner 2
Tempo/intervallOn Cloudflow
Tävling – On Cloudboom Echo 3 / On Cloudboom Strike

On löparkläder

Funderar du på att köpa On Cloudflyer 5? Komplettera då din outfit med löparkläder från On. I On klädkollektion hittar du alla tänkbara plagg du behöver som löpare – allt från funktionella toppar till singlets och lätta löparshorts. På så sätt håller du dig sval och torr när du tränar.

On performamnce Mid Socks (dam / herr) är fantastiska löparstrumpor att använda med On Cloudflyer 5. Dessa strumpor passar för långdistanslöpning och tävlingar, för både damer och herrar. Strumporna erbjuder gott om dämpning, är halvskurna och ger extra fotvalvsstöd.

Test av OnCloudflyer 5

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Tekniska specifikationer On Cloudflyer 5

Typ av sko
Allround löparsko
Drop
10 mm (31 mm häl / 21 mm framfot)
Vikt
Ca. 275 gr. dam / ca. 285 gr. herr
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av dämpning
Helion Dual Density Foam

Test

Passform

„Passformen är väldigt bekväm tack vare den mjuka hälkappan, en bra lockdown och den bred framfotsdelen. Det känns verkligen som om jag tar på mig en toffel. Jag gillar när skosnöret är lite tunnare, eftersom det gör att jag kan dra åt löparskon ordentligt som också är fallet med Cloudflyer 5. Det jag märkte av direkt var att skon känns väldigt lätt. Vad gäller storleken så rekommenderar jag att du köper din vanliga storlek för löparskor.”

Löpsteg

„On Cloudflyer känns som en dynamisk och stabil sko med mindre dämpning i hälen, men flexibel i framfoten. Jag tyckte att den var perfekt för min dagliga uthållighetslöpning på ca. 10 km. Jag var lite skeptisk på förhand, eftersom skummet kändes ganska hårt. När jag väl började springa kände jag en skön dämpning. Det är inte maximal dämpning, men det känns väldigt naturligt för mig. Mina ben blev varken tunga eller trötta. Tack vare sulans runda form märker jag också en lätt häl-till-tå övergång. Tillsammans med Cloudsurfer tycker jag att detta är en av de mest bekväma löparskorna från On.“

Stabilitet

„Jag testade skorna under en uthållighetslöpning på 10 km. Detta var dagen efter min maratonblockträning på 25km med 3x4km i tempo. Så mina muskler var lite trötta, men detta hindrade inte min löpning, eftersom Cloudflyer har tillräckligt med dämpning och framför allt mycket stabilitet. Jag är en hällandare med lätt överpronation och det kändes som att Cloudflyer var gjord för mig. Hälen har en bred bas och min fot satt bra i skummet. Dessutom finns det en hälkappa av plast på baksidan för ökad stabilitet. Detta gör Cloudflyer 5 utmärkt för dina långa löpturer när du blir lite trött och din löpteknik försvagas.“

Slutspurt

On Cloudflyer 5 går ett steg längre för att ge en bekvämare och säkrare löparupplevelse. Med en uppdaterad hälkonstruktion, från ovandel till sula, ger skon nu bättre komfort och stabilitet. Helion-dämpningsmaterialet med dubbel täthet ger fasthet, bättre dämpning när du landar på hälen och mer flexibilitet i framfoten. Detta gör skon perfekt för hällandare, löpare som vill ha pålitligt stöd för långa distanser och nybörjare som vill känna sig säkra när de springer korta distanser.

Andra skor som liknar On Cloudflyer 5 är ASICS Gel Kayano 30 och Brooks Glycerin GTS 21, som båda är allroundlöpskor som erbjuder en bekväm och stabil löparupplevelse.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på OnCloudflyer 5 i vår webbshop. Har du fortfarande frågar? Då är det bara att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.