Skip to main content

Review

On Cloudvista 2 (Waterproof) – Trailskornas mästare 

Det finns två nya modeller från On: On Cloudvista 2 och den vattentäta versionen On Cloudvista 2 Waterproof! Denna lätta allround trailsko har fått en helt ny utformning för att ge hybridlöpare ännu trevligare löprundor. Tack vare en uppdaterad ovandel, en nydesignad mellansula och ännu bättre grepp är On Cloudvista 2 tåligare och mer flexibel än någonsin! Vill du veta mer om de här skorna? Läs då vårt blogginlägg och gör dig redo för ditt nästa utomhusäventyr!

Was ist neu?

    • Obermaterial: verbesserte Passform und leichtere, haltbarere Konstruktion.
    • Zwischensohle: neues Design des Speedboards und stärkerer Rocker
    • Außensohle: neues Missiongrip-Gummi und überarbeitetes Profil mit gröberen, widerstandsfähigeren Stollen.
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att On Cloudvista 2 och Cloudvista 2 WP är rätt skor för dig

Opsomming 1

Du vill springa korta och medellånga trails

Gillar du traillöpning och letar efter en allroundsko som du kan använda på både landsväg och grus? On Cloudvista 2 är den perfekta skon för både dina korta och medellånga hybridlöpningar. Tack vare kombinationen av Helion superfoam och CloudTec-teknik i mellansulan får du en balanserad dämpning som ger mycket respons under löpning på landsväg och mer flexibilitet på ojämnt underlag. Yttersulan har dessutom det nya Missiongrip-gummit och ett uppdaterat mönster med grövre och mer motståndskraftiga dubbar i olika former. Därmed får du ett perfekt grepp på blöta och hala vägar liksom på sand-, gräs- och grusvägar. Ge dig ut på nya äventyr med On Cloudvista 2!

Opsomming 2

Du vill springa korta och medellånga trails

Gillar du traillöpning och letar efter en allroundsko som du kan använda på både landsväg och grus? On Cloudvista 2 är den perfekta skon för både dina korta och medellånga hybridlöpningar. Tack vare kombinationen av Helion superfoam och CloudTec-teknik i mellansulan får du en balanserad dämpning som ger mycket respons under löpning på landsväg och mer flexibilitet på ojämnt underlag. Yttersulan har dessutom det nya Missiongrip-gummit och ett uppdaterat mönster med grövre och mer motståndskraftiga dubbar i olika former. Därmed får du ett perfekt grepp på blöta och hala vägar liksom på sand-, gräs- och grusvägar. Ge dig ut på nya äventyr med On Cloudvista 2!

Opsomming 3

Du vill hålla fötterna torra när du springer

Även om du inte har något emot att springa i regn kanske du inte tycker att det är jättekul att springa trailrundor med våta fötter. Och då är On Cloudvista 2 Waterproof din perfekta sko! Ovandelen i ripstop-mesh och ett helt vattentätt membran håller dina fötter torra i alla sorts väder. Med Cloudvista 2 Waterproof blir din dagliga löprunda rolig till och med om det ösregnar!

"På landsväg eller längs slingriga stigar – med Cloudvista 2 blir jag aldrig besviken. Den är lätt och pålitlig, men samtidigt otroligt smidigt och flexibel under mina dagliga löprundor."

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

On löparskor uppstod genom ett samarbete mellan en professionell idrottare och en tekniker. Det schweiziska märket On grundades 2010 av den före detta elitidrottaren Olivier Bernhard tillsammans med hans båda vänner David Allemann och Caspar Coppetti. Märket är känt för sin CloudTec-teknik.

On Cloudvista 2 (och WP) i detalj:

Ovandel av Swiss Engineered Mesh

och återvunnet material, med olika förstärkningar

Cloudvista WP: Helt vattentät (WP) ovandel med On-membran och ripstop-mesh för torra fötter.

Perforerad plös

ger bra andningsförmåga och stöd för foten

CloudTec-teknik och Helion superfoam

i mellansulan: ger mjuk och responsiv dämpning. Starkare rocker-form för en jämn stegavveckling

Förnyad speedboard

för mer spänst och respons

Missiongrip-yttersula

med nytt gummi och grövre dubbar: ger bättre grepp på olika typer av underlag samt förbättrad hållbarhet

Hållbarhet hos On

Hållbarhet har varit centralt för On alltsedan företaget grundades 2010. Deras mål är att ta fram löparskor och kläder som inte bara gör att du presterar på topp utan som också minimerar inverkan på miljön. On använder återvunna material, vilket minskar avfallsmängden och beroendet av råmaterial. On har till och med en prenumerationsmodell där du kan returnera dina gamla On-löparskor och få ett par nya i retur.

3innovationer i On Cloudvista 2 och On Cloudvista 2 Waterproof

Opsomming 1

Förnyad, mer hållbar ovandel

Ovandelen på On Cloudvista 2 har genomgått en del förändringar när det gäller passformen för att göra skon mer “true to size”. Den tidigare versionen var ganska liten i storleken, så det rekommenderades att man köpte minst en halv storlek större än sin vanliga skostorlek. On har löst det problemet i den nya versionen av Cloudvista. Ovandelen är fortfarande lätt, men har blivit mer hållbar med mindre tjocka TPU-plastförstärkningar vid hälkragen, tårna och snörhålen. Alltsammans för att minimera miljöpåverkan.

Opsomming 2

Ny design på mellansulan

För att ge skon ännu mer komfort och dynamik har man gjort ett antal ändringar i mellansulan på Cloudvista 2. Bland annat är rockern (sulans kurvning) starkare så att stegavveckligen från häl till tå blir smidigare. Dessutom har utformningen av Speedboarden ändrats för att göra plattan mer flexibel så att du får mer framåtdriv vid varje steg.

Opsomming 3

Förbättrad yttersula

Yttersulan på Cloudvista 2 har fått ett nytt lager Missiongrip-gummi för att ge ännu mer grepp. Sulan har också fått en uppdaterad profil med större dubbar i olika former som gjorts mer slitstarka. Det innebär att skon ger ett otroligt bra grepp på både asfalt och grusvägar.

On Cloudvista 2 eller On Cloudsurfer Trail?

On Cloudvista och Cloudsurfer Trail är båda lätta och pålitliga allround-trailskor som du kan springa med i alla typer av terräng. Båda modellerna finns i vattentäta versioner, perfekt för löpare som vill hålla fötterna torra oavsett väder. Den stora skillnaden hittar vi i mellansulan. Cloudsurfer Trail har en mjukare dämpning tack vare den nya CloudTec Phase-tekniken, medan Cloudvista 2 har mer spänst och respons med sin Speedboard. Cloudsurfer Trail lämpar sig mer för lätt kuperade stigar. Om du vill ha mer fart och ska springa i kraftigt kuperad terräng är det bättre att välja den mer stabila Cloudvista 2.

Die Trailrunning-Schuhkollektion von On

Vill du välja den bästa trailskon från On? Fundera då på vilken distans du föredrar och i vilken terräng du ska springa. On Cloudvista 2 (+WP) och On Cloudsurfer Trail (+WP) är lätta allround trailskor för korta till medellånga distanser på landsväg och lätta till måttliga stigar. Cloudvista 2 är mer responsiv, medan Cloudsurfer Trail ger mer dämpning. Alla som gillar långa och ultralånga distanser kommer att uppskatta On Cloudultra och On Cloudventure Peak. Cloudultras maximala dämpning gör den perfekt för långa träningsrundor i både teknisk och enklare terräng. Clouventure Peak är den perfekta skon för traillopp eftersom den ger bra fart och grepp även på de mest tekniska stigarna.

Exempel på skorotation med On

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från On.

Allround Road-to-Trail – On Cloudsurfer Trail (+WP)
Tempo Road-to-Trail – On Cloudvista 2 (+WP)
Trail långdistans – On Cloudultra
Trail tävling – On Cloudventure Peak

On löparkläder

Funderar du att köpa On Cloudvista 2? Komplettera då din outfit med löparkläder från On. I On klädkollektion hittar du alla plagg du behöver som löpare. Allt från funktionella toppar till superlätta singlets och shorts. På så sätt håller du dig sval och torr när du tränar.

Wir empfehlen dir auch gute Laufsocken. Die On Performance Mid Sock (Damen / Herren) ist eine Socke mit bequemer Passform und guter Unterstützung, die beim Training angenehm zu tragen ist. Diese Socken haben eine dickere Ferse und Zehenpartie für zusätzlichen Schutz. Sie reichen bis knapp über dem Knöchel. Beuge Blasen und Scheuern vor, indem du die richtigen Laufsocken wählst!

Om du bestämmer dig för On Cloudvista rekommenderar vi även att du satsar på ett par bra löparstrumpor. On Performance Mid Sock (dam / herr) är en strumpa med bekväm passform och bra stöd som är skön att ha på sig under träningen. Strumpan är tjockare vid hälen och tån för att ge extra skydd. Den slutar strax ovanför ankeln. Slipp blåsor och skavsår genom att välja rätt löparstrumpor!

Test av On Cloudvista 2

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Specifikationer On Cloudvista (WP)

Typ av sko
Trailskor
Drop
6 mm
Vikt
Ca. 280 gram dam / ca. 305 gram herr Ca. 325 gram dam / ca. 350 gram herr (WP)
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av dämpning
Helion superfoam

Passform

“Lätt, flexibel och säker! Det var mitt första intryck när jag tog på mig On Cloudvista 2. Skon känns skön och lätt på foten och det andningsbara och flexibla meshet säkrar en bekväm passform. Jag är också väldigt nöjd med TPU-beläggningen på ovandelen, som ger skydd mot lera samt håller damm och smuts borta, vilket gör det lättare att rengöra löparskon! Den förstärkta framdelen skyddar tårna mot vassa föremål och ger dig ännu mer säkerhet. Den tunna, perforerade plösen ger extra ventilation och tar bort trycket från snören. Plösen är till hälften fastsydd i skon och stannar på plats under löpning. Jag var lite rädd för de väldigt tunna, platta snörena som tenderar att lossna snabbt. Men detta är inte fallet med Cloudvista 2. De tunna snörena ger en bra passform, med bra stöd i mellanfoten. Hälkappan har en snygg vaddering, som håller hälen väl på plats. Framfoten är tillräckligt bred för mina smala fötter, men kan vara lite för smal för löpare med bredare fötter. Även om storleken på denna modell har förbättrats, valde jag en halv skostorlek större än min vanliga storlek och jag ångrade det inte.”

Löpsteg

”Redan med de första stegen kände jag att skon var fin och lätt och jag gav mig i rask takt ut på en 12 km löprunda på både asfaltsvägar och skogsstigar. Under de första kilometrarna på vägen märkte jag en ganska balanserad dämpning, som generellt var fast snarare än mjuk, men det är inte ett problem för korta och medellånga löprundor. Det låga droppet ger mycket markkontakt, vilket jag verkligen gillar för hybrid löpning. Det ger mig känslan av att jag har mitt steg under kontroll i vilken terräng som helst. Under min löprunda sprang jag några kvarter i ett lite snabbare tempo och blev positivt överraskad av skons lyhördhet, både på väg och i terräng. Jag kunde inte bara öka mitt tempo snabbt och utan ansträngning, utan även hålla det i flera kilometer. Detta tack vare det särskilt lyhörda Helion-skummet i kombination med nya Speedboard, som ger den där extra pushen. Sulans rocker märks och säkrar effektiv stegavveckling. Jag tyckte också att skon var väldigt stabil. Även på ojämna ytor eller slingrande stigar sitter skon stadigt på plats och ger en säker känsla. Jag tycker att Cloudvista 2 är en väldigt bra, mångsidig och pålitlig sko, både för nya traillöpare och för mer erfarna löpare som vill ha en lätt, dynamisk sko. Jag rekommenderar denna sko för sträckor upp till halvmaraton på ganska platt, inte alltför teknisk terräng. Om du är lite tyngre eller en hällandare kan Cloudvista 2 vara för direkt och för hård. Välj då en sko med mer dämpning, som On Cloudsurfer Trail.”

Grepp

“För den här kategorin road-to-trail erbjuder Cloudvista 2 utmärkt grepp! Jag tycker personligen att det är en av de viktigaste fördelarna med denna sko. Både på asfalt och på mjukare underlag ger Missiongrip-yttersulan med den förbättrade dubbprofilen bra grepp och stabilitet, så att du kan springa säkert, effektivt och hålla tempot. Jag sprang också på några mer utmanande stigar med massor av trädstubbar som var ganska hala eftersom det hade regnat natten innan och jag blev positivt överraskad av Cloudvista 2 grepp, som inte svek mig en enda gång under hela löprundan.”

Slutspurt

Både Cloudvista 2 och Cloudvista 2 Waterproof har genomgått betydande förändringar jämfört med tidigare versioner. Med förbättrad passform, en mellansula med ännu mer flexibilitet och bättre grepp har dessa trailskor allt som krävs för att bli trailskornas mästare. Oavsett om du är en nybörjare som vill känna dig säker på dina trailrundor eller om du är en erfaren traillöpare som vill ge dig ut i olika terränger i alla sorts väder är du med Cloudvista 2 och Cloudvista 2 Waterproof väl förberedd inför ditt nästa trailäventyr.

Brooks Divide 5 och Salomon DRX DEFY GRVL är skor som påminner om On Cloudvista 2. Också dessa är lätta allround-trailskor som passar perfekt för hybridlöpning och lätta stigar.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på On Cloudvista 2 och Cloudvista 2 Waterproof i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.