Skip to main content

Test

On Cloudboom Strike – Bästa tävlingsskon från On

Med On Cloudboom Strike kan du slå personliga rekord när du springer halv- och helmaraton. Helion Hyperfoam, en specialutvecklad innersula, tillsammans med en kolfiberplatta ser till att ge dig alla fördelar under tävlingen. Läs vidare för att få veta varför Cloudboom Strike är On:s bästa tävlingssko hittills.

Vad är nytt?

  • Helt ny tävlingssko från On med mer Helion Hyperfoam än någonsin.
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att On Cloudboom Strike är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en kolfibersko för (halv)maraton

Cloudboom Strike är utformad specifikt för halv- och helmaraton. Det tjocka lagret Helion Hyperfoam skyddar benen från stötar under löpningen samtidigt som det erbjuder massor av energiåtergivning. Kolfiberplattan ger dig ett explosivt avstamp och en stabil känsla när du springer.

Opsomming 2

Du är erfaren som löpare och vill slå personliga rekord

Med Cloudboom Strike har On lyckats tänja på gränserna för friidrottsförbundets regler. Mellansulan är 4 cm tjock (och det är tillåtet), men den mycket tjocka innersulan gör att du faktiskt har mer superform än så under fötterna. Detta hjälper dig att prestera bättre när du springer eftersom du inte bara får maximal dämpning utan även maximal energiåtergivning. Cloudboom Strike är endast avsedd för erfarna löpare med siktet inställt på personliga topptider.

Opsomming 3

Du vill ha en löparsko för tävlingar och snabba träningspass

Med Cloudboom Strike har du O:ns snabbaste tävlingssko på fötterna. Vi rekommenderar att du enbart använder skon för snabba träningsrundor och tävlingar eftersom sulan annars riskerar att slitas ut alltför snabbt. För dina dagliga träningsrundor kan du istället använda till exempel Cloudmonster, Cloud Runner eller Cloudflyer.

"Med Cloudboom Strike tar On åter upp kampen om den bästa kolfiberskon. Med den extremt tjocka innersulan tänjer de gränser för att hjälpa löpare mot snabbare tider."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

On löparskor skapades i ett samarbete mellan en professionell idrottare och en tekniker. Det schweiziska varumärket On grundades 2010 av den före detta elitidrottaren Olivier Bernhard tillsammans med hans vänner David Allemann och Caspar Coppetti. Märket är välkänt för sin unika CloudTec-teknik.

On Cloudboom Strike i detalj

Supertunn mesh-ovandel

med stöd runt mellanfoten

CloudTec-dämpningen

gör löpningen mer effektiv och minskar belastningen på kroppen.

Helion Hyperfoam

i mellan- och innersulan garanterar maximal energiåtergivning

Bounceboard

av kolfiber ökar stabiliteten och ger ett explosivt avstamp

Hållbarhet hos On

Hållbarhet har varit a och o för On ända sedan företaget grundades 2010. Deras mål är att skapa löparskor och kläder som inte bara får dig att prestera på topp utan också minskar deras inverkan på miljön. On använder återvunna material vilket minskar både avfall och behov av nytt råmaterial. On har till och med en prenumerationsmodell där du kan byta ut din gamla On-löparsko mot en ny.

3utmärkande egenskaper hos On Cloudboom Strike

Opsomming 1

Transparent ovandel i mono mesh

Den halvt transparenta ovandelen i mono mesh ger komfort, ventilation och stöd med hjälp av ett “bur-system” kring mellanfoten. Plösen sitter fast i skon och mesh-materialet skapar en personlig passform genom anatomiskt riktade zoner. När du springer kan fukt och svett lätt passera ut genom ovandelen och bort från huden.

Opsomming 2

Helion Hyperfoam

Cloudboom Strikes mellansula består av Helion Hyperfoam. Det här dämpningsmaterial erbjuder den allra högsta energiåtergivningen så att du kan fortsätta springa i samma höga tempo även om när du börjar känna dig trött i benen under längre distanser. Innersulan har ett extra tjockt lager Helion Hyperfoam, och på så sätt får du helt enkelt mer superfoam under fötterna.

Opsomming 3

Kolfiberplatta

Jämfört med Cloudboom Echo är kolfiberplattan i Strike placerad lite högre upp i skon. Följden av detta är att Cloudboom Strike känns betydligt mjukare och bekvämare när du springer långa distanser. När du tar ut innersulan ur skon ser du direkt kolfiberplattan. Plattan är placerad längs med hela fotens längd och ger stabilitet och ett explosivt avstamp.

On Cloudboom Echo eller Strike?

Både Cloudboom Echo och Strike är utrustade med superform och kolfiberplatta. Den stora skillnaden mellan dem hittar vi i dämpningen och energiåtergivningen. Cloudboom Echo passar bäst för tävlingslopp på 5 och 10 km eftersom kolfiberplattan är placerad lite längre ner för att ge en mer direkt markkänsla. On Cloudboom Strike däremot passar utmärkt för halv- och helmaraton tack vare sitt tjocka lager Helion Hyperfoam.

On kollektion av löparskor

Vill du välja den bästa löparskon från On? Ta då först redan på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med vår Shoe Advisor.

Är du på jakt efter en snabb löparsko eller tävlingssko? Då har du kommit till rätt ställe med On. On Cloudboom Echo lämpar sig bäst för tävlingslopp på 5 och 10 km, medan Cloudboom Strike är utformad för halv- och helmaraton. Det schweiziska märket On har även temposkor som du kan ha för intervallträning och snabb uthållighetslöpning. Fundera till exempel på On Cloudflow. Detta är en lätt sko som också innehåller Helion superfoam så att du får massor av energiåtergivning under din löpning.

Exempel på skorotation med On

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från On.

Allround Cloudmonster / On Cloudrunner
Tempo/intervall – On Cloudflow
Tävling kort (5-10 km) – On Cloudboom Echo
Tävling lång (21-42 km) – On Cloudboom Strike

Bra skor + bra strumpor = förebygger blåsor

Om du väljer On Cloudboom Strike rekommenderar vi också ett par bra löparstrumpor. On Ultralight Sock Mid (Dam /Herr) är tunna strumpor som är sköna att ha på sig under både träning och tävling. Strumporna skyddar dina fötter med en tjock vaddering vid hälen och tån. Strumpan slutar strax ovanför ankeln. Väl bra löparstrumpor och slipp blåsor och skav!

Löparkläder från On

Funderar du på att köpa On Cloudboom Strike? Då kan du komplettera din outfit med löparkläder från On. I On klädkollektion hittar du alla tänkbara plagg du behöver som löpare – allt från funktionella toppar och singlets till löparshorts som håller dig sval och torr under dina löprundor och tävlingslopp.

Test av On Cloudrunner 2

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer On Cloudboom Strike

Typ av sko
Tävlingssko
Drop
4 mm (39,5 mm häl – 35.5mm framfot)
Vikt
Ca. 169 gram dam / ca. 210 gram herr
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
Helion Hyperfoam

Förväntningar

„Jag testade Cloudboom Echo förra året och imponerades av den låga vikten och den direkta känslan. Den var mindre fjädrande än vad jag hade förväntat mig. Jag tyckte om skon för 10 km-lopp, även om jag personligen är mer av en maratonlöpare. Därför är jag nyfiken på Cloudboom Strike eftersom On marknadsför den som den ultimata tävlingsskon för maraton. Är den lika snabb och skön som mina nuvarande tävlingsskor adidas Adizero Pro?“

Test

„Jag testade Cloudboom Strike under intervallträning på asfalt, friidrottsbanan och långa tempoblock. Ett av intervallpassen var 2x800m med 200m lätt jogging, följt av 10x200m med 200m lätt jogging.“

Passform

”Jag kände knappt att jag hade en sko på mig. Ovandelen är supertunn, lätt och omsluter mina fötter perfekt. Det är lite knepigt att ta på sig löparskon eftersom plösen är fäst på ovandelen. Lyckligtvis finns det en dragögla på baksidan som gjorde att jag kunde hålla häldelen stadigt. Jag sprang mina intervaller i solen och fötterna fick utmärkt ventilation trots att jag hade lite tjockare Stance-löparstrumpor. Jag stötte också på några regnpölar på min runda, men mina fötter förblev torra tack vare den halvtransparenta ovandelen. Normalt har jag storlek 44 i löparskor, men storlek 43 passade mina fötter lite bättre.”

Löpsteg

“Cloudboom Strike har extremt mycket komfort och detta tack vare den tjocka innersulan gjord av Helion Hyperfoam. Jag tyckte att Cloudboom Echo 3 hade lite för lite dämpning för långa sträckor, men vad gäller komfortnivå överväger jag definitivt Cloudboom Strike för mitt Valencia Marathon i höst. Under långa intervaller lade jag särskilt märke till den behagliga dämpningen i framfoten och den spänstiga känslan. Jag studsade verkligen över asfalten! Den här skon påminner mig om Nike Alphafly 3 och New Balance Elite v4. Dessa är också kolfiberskor med extrem komfort och energiåtergivning för maraton.”

Tempo

“Jag testade Cloudboom Strike i olika tempo. Under inkörningen sprang jag ca 4,45 per km, under 800m runt 3,32 per km och under 200m kunde jag nå 3,10 per km. Cloudboom Strike är speciellt lämplig för längre tempoblock från 800m, eftersom den höga energiåtergivningen gör att jag kan hålla mig i min stegrytm. För de kortare, 200m intervallerna tog det ett tag att komma upp i fart på grund av det tjocka skumlagret under fötterna. Stegavvecklingen känns väldigt naturlig tack vare sulans böjning som inte är särskilt aggressiv. Jag är en hällandare, men tycker att Cloudboom Strike var förvånansvärt stabil. Ett lågt drop på 4 mm gjorde att jag sprang mer på mitt- och framfoten. Jag kände inte av kolfiberplattan när jag sprang vilket är väldigt positivt. Med vissa kolfiberskor känner jag av kolfiberplattan vilket gör den väldigt styv. Jag tycker att Cloudboom Strike är en av de bästa kolfiberskorna tillsammans med Nike, adidas och New Balance.”

Slutspurt

Cloudboom Strike är ett välkommet inslag i On:s skokollektion. En ultimat maratonsko där man inte kompromissat med något. Med den extra tjocka innersulan av Helion Hyperfoam får du ännu mer superfoam under fötterna samtidigt som du håller dig inom ramen för internationella regler kring löparskor.

Nike Vaporfly och adidas Adizero Adios Pro är andra skor som påminner om On Cloudboom Strike. Också dessa är tävlingsskor med kolfiber och superfoam. Den stora skillnaden är att Cloudboom Strike har ett lågt drop på bara 4 mm och en extremt tjock innersula.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på On Cloudboom Strike i vår webbshop. Har du fortfarande frågar? Då är det bara att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.