Skip to main content

Nike Zoom Fly 6 – Hastighet och komfort för träning och tävling

Nike Zoom Fly 6 är den ultimata allroundskon för dig som vill ha både hastighet och komfort under träning och tävling. Med en uppdaterad ovandel, tillsammans med en högkvalitativ ZoomX-dämpning och den innovativa Flyplate har denna sko allt du behöver för att få ut mesta möjliga av dina tempo- och intervallträningar. Skon är nu lättare än någonsin så att du kan flyga fram över mållinjen och slå ditt personliga rekord! Känner du redan adrenalinet strömma genom kroppen? Läs då vidare i vårt blogginlägg.

Vad är nytt?

  • Minimalistisk ovandel och omarbetat hälparti
  • 28 gram lättare än den tidigare versionen
  • Mellansula: ZoomX-skum i det övre lagret och SR-02-skum i det undre lagret
  • Kolfiberplatta i fullängd

Nike Zoom Fly 6 kommer att finnas tillgänglig den 31:e oktober.

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Nike Zoom Fly 6 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du vill ha en snabb sko med mycket dämpning

Zoom Fly 6 har en tjock sula i lättvikt och ger optimal dämpning så att du alltid kan bibehålla ett högt tempo. Detta tack vare det lätta, flexibla och responsiva ZoomX-skummet. ZoomX-dämpningen absorberar inte bara stötar så att dina muskler blir mindre trötta utan erbjuder också hög energiåtergivning vid vartenda steg du tar. Därmed får du den energi du behöver för att ta dig hela vägen till mållinjen.

Opsomming 2

Du letar efter en sko för dina snabba träningspass

Med Nike Zoom Fly 6 får du allt du behöver för att öka träningstempot. Förutom det energiska Zoom X-skummet har skon också en kolfiberplatta som förbättrar fotens stegavveckling och ger ett explosivt frånskjut. Det innebär att du snabbt och enkelt kan öka tempot under din intervallträning och bibehålla en effektiv rytm under dina tempolopp.

Opsomming 3

Du vill ha en stabil och hållbar kolfibersko

Med sin breda bas och ovandel som är förstärkt på strategiska stödpunkter ger Zoom Fly 6 massor med stabilitet samtidigt som den känns lätt. Mellansulan har dessutom ett lager SR02-skum, fastare än ZoomX-skummet, som inte bara gör skon stabil utan också förbättrar slitstyrkan. Den tunna, lätta yttersulan i gummi ger perfekt grepp på vägen. Zoom Fly 6 erbjuder precis rätt kombinationen av stabilitet och hållbarhet utan att kompromissa med hastigheten.

"Nike Zoom Fly 6 kombinerar tempo för tävlingar och komfort för träningar i en och samma sko. Den perfekta lösningen för dig som inte vill köpa flera par löparskor men ändå vill ha båda fördelarna."

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

Nike Zoom Fly-kollektionen har hämtat inspiration från och tillämpar märkets bästa teknik från högkvalitativa skor som Vaporfly och Alphafly. Med Zoom Fly 6 blir de här innovationerna tillgängliga för en bredare målgrupp så att fler löpare nu kan ta del av den senaste tekniken både under sin dagliga träning och på tävlingsdagen.

Nike Zoom Fly 6 i detalje

Ovandel i vävd mesh

Ovandelen är gjord av lätt, mjuk mesh som andas. Den är förstärkt vid hälen och mellanfoten för att ge en bekväm och säker passform.

Dubbel dämpning med ZoomX och SR02

Mellansulan utgörs av ett övre lager ZoomX-skum och ett undre lager av SR02-skum så att du får en balanserad, lätt och energisk.

Fly Plate

Komplett kolfiberplatta längs hela skons längd för att ge en effektiv och kraftfull löparupplevelse.

Yttersula i lättvikt med bra grepp

Ett tunt lager gummi över hela yttersulan minskar vikten och ger bra grepp på vägen.

Lite mer om det legendariska ZoomX-skummet

ZoomX-skummet, som är känt för sin låga vikt och utmärkta energiåtergivning, användes för första gången i Nike Zoom VaporFly 4%. Det var den här skon som den olympiska guldmedaljören Eliud Kipchoge hade på sig 2016 när han sprang ett maraton på 2:00:25 som en del av Breaking2-projektet.

Efter detta historiska lopp ville Kipchoge gärna se en träningssko med Nike ZoomX-skummet. ”För att vinna på tävlingsdagen måste man varje dag jobba med ditt självförtroende när man tränar. Jag skulle vilja ha den magiska känslan jag får när jag springer med VaporFly på alla löprundor, för att pusha mig själv under träningen och påminna mig om varför jag tränar så hårt”, sa han. Och det var just därför Nike började använda det här banbrytande dämpningsmaterialet även i temposkor.

3utmärkande egenskaper hos Nike Zoom Fly 6

Opsomming 1

Lätt och bekväm design

Den nya, mindre markanta utformningen av Zoom Fly 6 märks på vikten som är cirka 28 g lättare än den tidigare versionen. Den mjuka mesh-ovandelen sluter sig kring foten som en strumpa och är mycket ventilerande. Den höga, vadderade hälkappan ger bra stöd för hälen och fotleden, vilket innebär mer komfort och stabilitet under löpningen. Dessutom är mellanfoten förstärkt för att hålla foten säkert på plats och ge en bra passform.

Opsomming 2

Dämpning och framåtdriv vid varje steg

Kombinationen av dämpningsmaterialen ZoomX och SR-02 ger skon perfekt balans mellan flexibilitet och fasthet. ZoomX-skummet erbjuder hög energiåtergivning vid vartenda steg medan SR-02-skummet ger en lätt och fast dämpning. Kolfiberplattan bidrar dessutom till mellansulans böjda form, eller rocker, och fungerar som en fjädring i framfoten. Därmed får du en jämn stegavveckling och ett kraftfullt frånskjut vid vartenda steg.

Opsomming 3

Perfekt stabilitet

De kolfiberskor vi ser på marknaden idag saknar oftast stabilitet på grund av de tjocka sulorna med mjukt skum – men så är det inte med Nike Zoom Fly 6. Den nya utformningen av hälen i kombination med SR-02-skummet i mellansulan och den bredare basen skapar en stabil löparupplevelse. Detta sparar energi och förbättrar effektiviteten vid varje steg.

Nike Zoom Fly 6 eller Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Nike Zoom Fly 6 och Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 är temposkor som kan användas för både träning och tävling. Vaporfly, som är mycket lätt och responsiv, är mer inriktad på tävling och lämplig för erfarna löpare som kan bibehålla ett högt tempo. Fly Zoom 6 kräver bra löpteknik, men är mindre krävande när det gäller tempo. Tack vare flera förbättringar är Zoom Fly 6 också mer stabil och är därför mindre krävande under tempoträning.

Nike Zoom Fly 6 Nike ZoomX Vaporfly Next% 3
Drop 8 mm
(42 mm häl / 34 mm framfot)
8 mm (40 mm häl / 32 mm framfot)
Vikt 218 gram dam / 265 gram herr 198 gram dam / 160 gram herr
Skum ZoomX und SR-02 ZoomX
Egenskaper Medelhög dämpning + stabilitet Mycket dämpning + lättvikt

Nike Zoom-kollektionen

Nike Zoom Fly 6 är en del av Nike Zoom-kollektionen. Denna nya generation av snabba skor är utformade för att hjälpa ambitiösa och tävlingsinriktade löpare att uppnå sina hastighets- och prestationsmål. Nike Air Zoom Pegasus 41 är den mest populära allroundmodellen, perfekt för vardagens löprundor. För den som tränar hårt för att förbättra sin snabbhet är Nike Zoom Fly 6 och Nike ZoomX Streakfly utmärkta skor för tempo- och intervallträning. Zoom Fly har mer dämpning och passar bättre för längre block, medan Streafly är perfekt för kortare intervaller. Och för dig som vill sätta ett nytt personligt rekord under ditt nästa lopp, oavsett om det är 5 km eller maraton, är Nike ZoomX Vaporfly Next% 3 den rätta skon för att ta dig över mållinjen.

Exempel på skorotation med Nike

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Nike.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/intervall – Nike Zoom Fly 6 (långa block) / Nike ZoomX Streakfly (korta block)
Tävling – Nike ZoomX Vaporfly Next% 3

Bra skor, bra strumpor

Om du väljer Nike Zoom Fly 6 rekommenderar vi också bra löparstrumpor. Dessa förhindrar blåsor och håller fötterna väl ventilerade. Nike Multiplier No-Show 2-pack är låga, tunna löparstrumpor för både dam och herr. Med meshpanelerna vid mittfoten som gör skon extra luftig och det extra stödet i fotvalvet är detta den perfekta löparstrumpan ihop med Nike Zoom Fly 6. Det tunna materialet gör att man knappt känner att man har löparstrumpor på sig. Strumpan finns i flera läckra färger.

Test av Nike Zoom Fly 6

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Specifikationer Nike Zoom Fly 6

Typ av sko
Tävlingsskor
Drop
8 mm (42 mm häl / 34 mm framfot)
Vikt
Ca. 218 gr. damsko / ca. 265 gr. herrsko
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
ZoomX- och SR-02-skum

Förväntningar

„Zoom Fly har haft skiftat i vikt en hel del under senare år. Fly 6 är lättare och ser också mindre markant ut än den tidigare versionen, vilket jag anser är ett plus. Zoom Fly 6 känns som en ”modigare” version av Nike Vaporfly som den bygger mycket på, men med en mer stabil löparupplevelse. Jag är också nyfiken på att se hur skon klarar sig när det gäller grepp under tempolopp på blött underlag och i regn eftersom just detta var något som många löpare tyckte hade förbättrats med den tidigare versionen. Jag ser verkligen fram emot att testa Zoom Fly 6!“

Slutspurt

Med Nike Zoom Fly 6 får du hastighet, stabilitet och komfort i en och samma sko. Med sin lätta design, det responsiva ZoomX-skummet och den framdrivande kolfiberplattan är skon perfekt för löpare som vill uppleva effektivitet och framsteg i sin träning. Zoom Fly 6 är en allroundsko som passar för dagliga träningspass och tävlingar på medellånga till långa distanser. Skon är ett utmärkt alternativ för många olika typer av löpare, även de mest krävande.

Andra skor som påminner om Nike Zoom Fly 6 är Saucony Endorphin Speed 4 och adidas Adizero Boston 12 – båda neutrala allroundlöparskor som erbjuder en utmärkt kombination av hastighet och komfort.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Nike Zoom Fly 6 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.