Skip to main content

Test

Brooks Glycerin Max – Maximal dämpning med lättviktsdesign

Med Brooks Glycerin Max får du maximal dämpning men med minimal vikt på fötterna. Denna nya modell från Brooks har siktet inställt på komfort under långa och snabba löprundor. Med det nya DNA Tuned-dämpningsmaterialet och en mycket avrundad mellansula blir din löpning bekvämare än någonsin. Vill du veta mer? Läs då vidare i vår recension.

Vad är nytt?

  • Ny lättviktslöparsko från Brooks med fokus på maximal dämpning
  • Den första löparskon från Brooks med DNA Tuned-dämpningsmaterial

Brooks Glycerin Max kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 1:a oktober.

Se dammodellerSe herrmodeller
Blog zijbalk stad

3skäl till att Brooks Glycerin Max är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en löparsko med maximal dämpning

Med 35 mm i hälen och 29 mm i framfoten erbjuder Glycerin Max maximal dämpning för både korta och långa distanser. Skydda benen och fötterna med detta tjocka dämpningslager som utgörs av det nya DNA Tuned-dämpningsmaterialet.

Opsomming 2

Dina fötter är lite bredare, eller du använder inläggssulor

Passformen på Glycerin Max är oerhört bekväm för löpare med lite bredare fötter men även för den som använder inläggssulor. Ovandelen är linjärt formad så att du får lite mer utrymme i bredden. Detta är perfekt för att tårna ska kunna breda ut sig, särskilt när du springer långa distanser.

Opsomming 3

Du är en erfaren löpare som gillar lätta löparskor

Det nya DNA Tuned-dämpningsmaterialet i Glycerin Max ger inte bara maximal dämpning utan är också otroligt lätt. På så sätt får du massor av komfort men också tillräckligt med respons när du ökar tempot. Glycerin Max väger i genomsnitt cirka 10-30 gram mindre än sin storebror Ghost Max.

"När jag började springa längre distanser blev min träning mycket lättare tack vare Brooks Glycerin Max. Jag njöt av den jämna stegavvecklingen och dämpningen är helt perfekt."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Varumärket Brooks har funnits sedan 1914. Från början tillverkade företaget balettskor och badskor, men växte och blev under 80- och 90-talet en av de mest populära märkena för löparskor. Vid det här laget var hela deras verksamhet helt inriktad på löparskor, vilket innebär att produkterna är av hög kvalitet och gediget utvecklade.

Brooks Glycerin Max i detalj

Ovandel i tre lager

Ovandelen är mycket tunn och den förstärkta hälkappan ger bra stabilitet för fotlederna.

DNA Tuned dämpningsmaterial

En ny typ av kvävebaserat skum som ger lite mer dämpning i hälen och känns något mer direkt i framfoten

Yttersula i gumma med bred plattform

Hälen och framfoten är relativt breda för att ge ökad stabilitet. På strategiska ställen vid hälen och framfoten finns extra gummi för att ge bättre hållbarhet och optimalt grepp

GlideRoll-teknik

Hälen och framfoten har en avfasad form så att du får en jämn stegavveckling från häl till tå.

Om passformen på Glycerin Max

För att få veta lite mer om Brooks Glycerin Max pratade vi med Tim, produktexpert hos Brooks. Vi frågade honom om passformen på Glycerin Max.

Tim:

„Brooks Glycerin följer samma filosofi som Brooks Ghost Max. Ovandelen har en linjär passform så att modellen passar för flera olika fottyper. Glycerin Max passar också löpare som använder egna inläggssulor. Ovandelen utgörs av tre lager för att ge ännu mer komfort och en säker passform kring mellanfoten.“

3utmärkande egenskaper hos Brooks Glycerin Max

Opsomming 1

Tjockt dämpande mellanlager

Det tjocka dämpande mellanlagret av DNA Tuned-skummet ger bra dämpning och skydd för benen. Dämpningsmaterialet fångar effektivt upp stötar från löpningen så att du kan springa fler kilometer med mindre belastning. Därmed blir muskelvärken mindre efter träningsrundan eller tävlingen och du återhämtar dig snabbare.

Opsomming 2

DNA Tuned dämpningsmaterial

Brooks Glycerin Max innehåller DNA Tuned-skummet. Detta är nästa generations dämpningsmaterial som är berikat med kväve och tillverkat med en cellteknik av två olika storlekar. De större cellerna i hälen ser till att du landar mjukt med foten och de mindre cellerna i framfoten ger dig ett responsivt frånskjut. Därför är Glycerin Max perfekt att använda för både tempoträning och lugna uthållighetsrundor.

Opsomming 3

GlideRoll-teknik

Hälen och framfoten har en mycket avrundad form som Brook kallar sin GlideRoll-teknik. Tack vare sulans avrundning får du en smidig övergång från häl till tå när du springer.

Brooks Ghost Max 2 vs. Brooks Glycerin Max

När det gäller komfort och daglig träning har Brooks flera alternativ att erbjuda. De mest populära neutrala löparskorna är Brooks Ghost och Glycerin. Och nu har Brooks alltså även släppt dessa modeller i en version med tjockare mellansula, mer avrundad häl och framfot (GlideRoll-teknik) och uppdaterade dämpningsmaterial. Brooks Ghost Max 2 är den mest stabila varianten, medan Glycerin Max lämpar sig bättre för lättare löpare och de som behöver lite stöd.

Brooks Ghost Max 2
Drop Vikt Skum Egenskaper
6 mm

(39 mm häl / 33 mm framfot)

269 gr. dam

306 gr. herr

DNA Loft v3 Maximal dämpning + stabilitet
Brooks Glycerin Max
Drop Vikt Skum Egenskaper
6 mm

(35 mm häl / 29 mm framfot)

235 gr. dam

298 gr. herr

DNA Tuned Maximal dämpning + lättvikt

Brooks allround-löparskor

Vill du välja de bästa Brooks-löparskorna? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med hjälp av vår Shoe Advisor.

Brooks har flera typer av löparskor för neutrala löpare. Ghost och Glycerin, till exempel, är de mest populära skorna för korta och långa distanser. Ghost Max 2 är den mest dämpande löparskon i Brooks kollektion. Glycerin Max ger maximal dämpning, men med en lätt och smidig design. Letar du efter löparskor med lite mer stöd? Då bör du ta en titt på Adrenaline GTS och Glycerin GTS.

Exempel på skorotation med Brooks

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Brooks.

Allround – Brooks Glycerin Max
Tempo/intervallBrooks Hyperion (Max)
TävlingBrooks Hyperion Elite

Test av Brooks Glycerin Max

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer Brooks Glycerin Max

Typ av sko
Allroundlöparsko
Drop
6 mm (35 mm häl – 29 mm framfot)
Vikt
Ca. 269 gr. dam / ca. 297 gr. herr
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
DNA Tuned

Förväntningar

„Jag hade inte förväntat mig att Brooks skulle komma med en ny träningssko. Brooks Ghost Max är givetvis redan en löparsko med maximal dämpning. Den här modellen är dock lite tyngre och gjord för löpare som behöver mer stabilitet. Jag är nyfiken på att se hur stor skillnad det är mellan Brooks Hyperion Max och Glycerin Max. Hyperion Max har en plastplatta i mellansulan och är därför lite mer responsiv. Det ska bli spännande att testa den här skon.“

Slutspurt

Med Glycerin Max lanserar Brooks en ny löparsko som är bekväm, lätt och mångsidig. Skon har en skön passform som även passar löpare med bredare fötter och de som använder inläggssulor. Den extremt avrundade sulan gör också stegavvecklingen lättare och det nya skummet känns innovativt och superbekvämt. Glycerin Max är otroligt mångsidig och du kan använda den för både tempoträning och lugna uthållighetsrundor.

Brooks Glycerin Max påminner om Saucony Endorphin Speed och New Balance FuelCell Rebel. Också dessa är allroundskor med en lite snabbare och mer spännande karaktär tack vare innovativa och nya dämpningsmaterial. Den stora skillnaden är att Glycerin Max saknar platta och har en tjockare mellansula på 35 mm i hälen. Därför passar den här skon bra även för hällandare.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Brooks Ghost Max i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundservice.