Skip to main content

Test

Salomon S/Lab Genesis Spine – Skon för långa trailrundor i vintertid

Salomon S/Lab Genesis Spine är utformad för de mest tekniska spåren i vintriga förhållanden. Här får du stabilitet, överlägset grepp och framför allt optimalt skydd för dina fötter. Tack vare skons särskilda trail gaiter (damasker) slipper du få in stenar och grus i skon när du springer. Vilket trailäventyr ska du ge dig ut på?

Vad är nytt?

  • Ny modell från Salomon som är specifikt avsedd för långa trailrundor i vinterväder

Salomon S/Lab Genesis Spine kommer att finnas tillgänglig den 6:e september.

Se dammodellerSe herrmodeller
What is trailrunning

3skäl till att Salomon S/Lab Genesis Spine är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du springer trail på vintern

Salomon S/Lab Genesis är en perfekt trailsko för dig som springer på vintern. Med den vattenavvisande dragkedjan och de särskilda damaskerna får dina fötter rejält skydd när du springer i stenig och teknisk terräng. Dessutom får du extra stöd över mellanfoten från den robusta och tättslutande ovandelen.

Opsomming 2

Du vill ha massor av dämpning för långa trail-distanser

Oavsett hur långa och krävande dina trailrundor är erbjuder den tjocka Energy Foam-mellansulan massor av dämpning så att du klarar även de längsta distanser. Skummet har låg vikt och ger en fantastisk dämpning som driver dig framåt med varje steg du tar.

Opsomming 3

Du behöver lite mer stabilitet på tekniska trails

Mellan ytter- och mellansulan finns Active Chassis. Denna robusta ram ger extra skydd för fotens undersida och ser till att löpningen blir stabil. Ramen ger en stabil bas för foten, vilket är avgörande när man springer på tekniska stigar. Den hjälper till att stabilisera foten och minskar risken för stukningar och skador.

Salomon Sense Ride 5 trail running shoes women
Salomon Sense Ride 5 trailrunning shoes
Salomon Sense Ride 5 trailrunning shoes
"Salomon S/Lab Genesis Spine är den ultimata trailskon för vinterförhållanden. Varje detalj i skon är perfekt. Ovandelen skyddar, dämpningen är utmärkt och greppet enastående."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Salomon S/Lab Genesis Spine utvecklades i samarbete med rockkonstnären David Penney. Han deltog i 2022 Spine Race i England. Detta är ett traillopp med en distans på 268 miles över ”Englands ryggrad”. Tyvärr var han tvungen att avbryta på grund av smärta och sviktande energi. År 2023 ställde han åter upp för att få revansch och lyckades då ta sig i mål, vilken prestation!

Salomon S/Lab Genesis Spine i detalj

Integrerad trail gaiter (vristbensskydd)

med vattenavvisande dragkedja håller stenar och annat skräp borta

Quicklace-snörningssystem

så att du kan ta på och av trailskorna på ett ögonblick

Energy Foam

ger massor av dämpning under korta och långa trailrundor

Active Chassis

stabiliserar foten och förebygger stukningar av fotleden

Contagrip All Terrain-yttersula

med dubbelmönstrad profil ger supersäkert grepp till och med på de mest tekniska trails

3utmärkande egenskaper hos Salomon S/Lab Genesis Spine

Opsomming 1

Integrierte Knöchelgamasche

Integrerad trail gaiter (vristbensskydd)
Den integrerade damasken har en vattenavvisande dragkedja. Damasken är tillverkad av en speciell film som filtrerar bort stenar och ger extra skydd över mitten. Konstruktionen gör att fötterna hålls på plats så att löparen kan fokusera fullt ut på den steniga eller tekniska terrängen.

Opsomming 2

Active Chassis™-konstruktion

Active Chassis är ett smart koncept från Salomon som guidar foten utan tillägg av ett tungt korrigeringsblock. Detta stödsystem förhindrar att du stukar fotleden under tekniska traillöpningar. Tack vare de här stabila egenskaperna kan du använda S/Lab Genesis Spine både för ultralöpning i bergen och tuffa skogsstigar med en massa stubbar och andra hinder.

Opsomming 3

Contagrip-yttersula med grovt mönster

För att säkerställa ett överlägset grepp har denna modell en Contagrip-yttersula som gör att du utan problem kan ge dig ut på alla slags stigar. Sulan ger optimalt grepp såväl på blött och löst underlag som på torrt och hårt underlag. Sulan anpassar sig till alla underlag utan att ge avkall på greppet. Det stora avståndet mellan dubbarna gör att lera och annan smuts lätt lossnar från sulan.

Salomon S/Lab Genesis eller Genesis Spine?

S/Lab Genesis är Salomons allround trailsko med en standardovandel och avsedd för långa trails. Den här modellen har en integrerad strumpa som ser till att ingen smuts kommer in i skon. S/Lab Genesis Spine kännetecknas av sin robusta trail gaiter som är särskilt utformad för traillöpning i snö och kyla.

Salomon kollektion av trailskor

Vill du välja de bästa Salomon trailskorna? Fundera då först över vilken typ av trail du ska springa. Är det en ultratrail? Ska du springa många höjdmeter, eller är stigen tekniskt utmanande? Salomon har olika typer av trailskor. I stort sett kan man dela in dem i road-to-trail, allround och mountain running. Nedan hittar du en tabell med några exempel.

Road to Trail Allround Mountain
Glide Max TR Sense Ride
Supercross
Ultra Glide
Speedcross
Pulsar Trail
S/Lab Alpine

Salomon Sense Ride är den mest mångsidiga trailskon som du kan använda för att springa både korta och långa distanser. Speedcross är den perfekta trailskon om du vill ge dig ut i hög och bergig terräng eftersom den grova dubbprofilen alltid ger optimalt grepp. Och för de som gillar skyrunning finns Salomon S/Lab Alpine, den lätta och dynamiska trailskon för att klara många höjdmeter på kort tid.

Tänk över vilket mål du har med din löpning och välj lämpliga Salomon trailskor för varje träning eller tävling.

Exempel på skorotation med Salomon

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika löparskor från Salomon.

Allround – Salomon Speedcross / Salomon Sense Ride
Tempo/intervall – Salomon S/Lab Pulsar
Tävling – Salomon S/Lab Genesis Spine

Test av Salomon S/Lab Genesis Spine

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer Salomon S/Lab Genesis Spine

Typ av sko
Trailsko
Drop
8mm (30 mm häl / 22 mm framfot)
Vikt
Ca. 237 gr.
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av dämpning
Energy Foam

Förväntningar

„Salomons kollektion av trailskor är redan väldigt omfattande och Genesis Spine tillgodoser behoven hos en specifik målgrupp, nämligen de löpare som tar sig upp i bergen på vintern och utmanar sig själva med traillöpning i snö och kyla. Här i Holland snöar det inte särskilt ofta, men jag har ändå sprungit några gånger när det varit snö. De gångerna tyckte jag att HOKA Mafate Speed passade bra tack vare de grova dubbarna och de stabila egenskaperna. Jag är nyfiken på att se om S/Lab Genesis Spine är jämförbar.“

Slutspurt

Salomon S/Lab Genesis Spine är en bekväm trailsko som skyddar dina fötter under långa och kalla trailrundor. Använd den här skon för mycket tekniska trails i bergig terräng. Med sina stabila egenskaper och Energy Foam i mellansulan är skon otroligt bekväm även på ultradistanser. Denna modell är helt ny men delar många funktioner med den vanliga versionen av Salomon Genesis.

HOKA Mafate Speed, HOKA Speedgoat GTX Spike och Nike Pegasus Trail GTX är andra skor som är jämförbara med Salomon Genesis Spine. Också dessa är trailskor med en vattentät Gore-Tex-ovandel som håller dina fötter torra och bekväma. Den stora skillnaden är att S/Lab Genesis Spine har en integrerad trail gaiter som ger massor av skydd mot vassa stenar och grenar.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Salomon S/Lab Genesis Spine i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.