Skip to main content

Review

Nike Pegasus Plus – En snabb löparsko för din dagliga löpning

Pegasus Turbo är tillbaka från landsvägen med ett nytt namn: Nike Pegasus Plus. Med den karaktäristiska randen på ovandelen, en komplett ZoomX-mellansula och lika lätt som en fjäder är detta en perfekt allround- och temposko. Välj Nike Pegasus Plus och bli en snabbare löpare.

Vad är nytt?

  • Ny temposko från Nike (tidigare Pegasus Turbo)
  • Flyknit-ovandel
  • Hel ZoomX-mellansula
  • Slitstark gummisula

Nike Pegasus Plus kommer att finnas tillgänglig från den 8 augusti

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Nike Pegasus Plus är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du kör mest tempoträning just nu

Nike Pegasus Plus är gjord för tempoträning. Du kan också se den här modellen som efterföljaren till Nike Pegasus Turbo. Denna löparsko är nu tillbaka från förr och är en hyllning den ursprungliga första versionen av Turbo både när det gäller färger, design och funktioner. Den är cirka 15 gram lättare än tidigare och erbjuder mer energiåtergivning tack vare en komplett ZoomX-mellansula.

Opsomming 2

Du letar efter en mångsidig allroundlöparsko

Med en vikt på bara 245 g för herr och 205 g för dam är detta en av de lättaste allroundlöparskorna som finns. ZoomX-skummet är behagligt mjukt när du vill springa en lugn runda, men returnerar också massor av energi under dina snabba träningspass. Kort sagt är detta en väldigt mångsidig löparsko från Nike. Man har också lagt till extra slittåligt gummi så att du kan använda skon för många kilometer framöver. Flyknit-ovandelen håller fötterna stadigt på plats och de välplacerade perforeringarna ger mer ventilation.

Opsomming 3

Du vill växla mellan olika löparskor

Pegasus Plus passar faktiskt bra i alla typer av skorotation. Skorotation innebär att du växlar mellan två olika löparskor så att du belastar kroppen på olika sätt varje gång och gör dessutom att skorna håller längre. Pegasus Plus är en allroundsko men den är också en temposko. Byt till exempel från den här modellen till Nike ZoomX Invincible som är utmärkt för lugna träningsrundor och välj Nike Vaporfly som den ultimata tävlingsskon med kolfiberplatta.

"Med Pegasus Plus är Nike åter tillbaka i kampen om marknadens bästa temposko. Mer energiåtergivning, lättare än någonsin och nu med en komplett ZoomX-mellansula."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Pegasus Plus har en karaktäristisk “Turbo”-rand på ovandelen. Den här utmärkande randen som löper över ovandelen är ett visuellt kännetecken. Randen symboliserar snabbhet och teknisk innovation och gör att man omedelbart känner igen skon.

De Nike Pegasus Plus i detalj:

Nike Flyknit-ovandel

ger stöd runt mellanfoten och är flexibel i framfoten och ger en åtsittande passform

ZoomX-mellansula

returnerar massor av energi och driver dig framåt

Slitstark yttersula

med bikakemönster ger bra grepp på både torrt och blött underlag

Vad är historien bakom Pegasus Plus?

Även om namnet är nytt har Pegasus Plus i själva verket en lång historia bakom sig. Du kan också se Pegasus Plus som Pegasus Turbo 4. Den första versionen av Pegasus Turbo lanserades 2018 och hämtade inspiration från tekniken i Nike ZoomX Vaporfly 4%, maratonskon med kolfiberplatta. Pegasus Turbo hade samma ZoomX-skum för att erbjuda maximal energiåtergivning – fast för dagliga träningsrundor. Därmed blev Pegasus Turbo en populär löparsko både bland nybörjare och elitidrottare. Nu är den här modellen tillbaka med flera av funktionerna från den första versionen.

3utmärkande egenskaper hos Nike Pegasus Plus

Opsomming 1

Flyknit-ovandel

Ovandelen är gjord av Nike Flyknit. Den utgörs av stark men lätt garn som är vävt i ett enda helt stycke. Runt mellanfoten är materialet tätare vävt för att ge mer stöd medan materialet vid framfoten är mer flexibelt och ventilerande. Man har lagt till reflekterande inslag på hälkappan och skokanten för bättre synlighet i mörkret. Perforeringarna i ovandelen ger bra ventilation så att dina fötter alltid håller sig bekväma.

Opsomming 2

ZoomX-dämpningsmaterial

I mellansulan hittar vi ZoomX-dämpningsmaterialet längs med hela skon. Det här skummet har finjusterats för intervall- och tempoträning och erbjuder cirka 23% mer energiåtergivning än ZoomX-skummet som finns i Zoom Invincible. Dessutom är dämpningsmaterialet otroligt lätt så du utan problem kan öka tempot samtidigt som dina uthållighetslöpningar känns enklare.

Opsomming 3

Yttersula med våffelmönster

Gummiyttersulan har Nikes karaktäristiska våffelmönster. Den har dubbar med bikakemönster som ger massor av grepp på både torrt och blött underlag.

Nike Pegasus Plus eller Pegasus 41?

Nike Pegasus Plus är den snabbare versionen av Pegasus 41. Modellen är inte bara lättare utan erbjuder också mer energiåtergivning tack vare ZoomX istället för React-skummet. Välj Nike Pegasus om du vill ha en pålitlig allroundsko och välj Pegasus Plus om du vill ha en lättare och snabbare löparsko.

Nike allroundlöparskor

Letar du efter en allroundlöpsko? Nike har ett brett utbud av löparskor som du kan använda dagligen, oavsett vilket träningspass du ska ge dig ut på. Nike Pegasus är den mest populära modellen med en balanserad dämpning och en Nike Zoom Air Unit. Nike Pegasus Plus är den perfekta löparskon för tempoträning eller om du vill ha en lättare löparsko med lite mer energiåtergivning. Långdistanslöparen kan hitta sin perfekta sko i Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Den här löparskon har en extra tjock ZoomX-mellansula och aningen mer stabilitet tack vare en bredare sula.

Exempel på skorotation med Nike

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Nike.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/Intervall – Nike Pegasus Plus
TävlingNike ZoomX Vaporfly Next% 3 / Nike ZoomX Alphafly Next% 3

Nike löparkläder

Funderar du att köpa Nike Pegasus Plus? Komplettera då din outfit med löparkläder från Nike. I Nike Aeroswift-kollektionen hittar du löparkläder som är gjorda för snabba träningsrundor och varmare väder. Här hittar du allt från luftiga singlets till bekväma shorts som ger gott om rörelsefrihet. De här kläderna passar utmärkt med Nike Pegasus Plus, eftersom även skon är gjord för snabbare träningspass.

Har du bestämt dig för Nike Pegasus Plus? Då rekommenderar vi också att du köper ett bra löparstrumpor för att förhindra blåsor och hålla fötterna väl ventilerade. Nike Multiplier no-show 2-pack för både dam och herr är låga och tunna löparstrumpor. Detta är den perfekta löparstrumpan i kombination med Pegasus Plus tack vare meshpanelerna vid mittfoten som gör skon extra luftig, och det extra stödet i fotvalvet. Det tunna materialet gör att det knappt känns att man har strumpor på sig. Den här strumpan finns i många snygga färger.

Test av Nike Pegasus Plus

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer Nike Pegasus Plus

Typ av sko
Allround löparsko
Drop
10mm (35 mm häl – 25 mm framfot)
Vikt
Ca. 245 gram herr / ca. 205 gram dam
Löpartyp
Neutral
Typ av dämpning
ZoomX-Foam

Förväntningar

“För två år sedan testade jag Nike Pegasus Turbo Next Nature under några uthållighets- och intervallrundor. På den tiden var mellansulan gjord av återvunnet ZoomX-skum och jag upplevde skon som väldigt mjuk. Jag tyckte att den var bekväm för enklare träningspass, men under intervallträningen kändes det inte som energin utnyttjades fullt ut. Personligen hade jag lite svårt att komma upp i tempo eftersom sulan kändes för mjuk. Jag hoppas att Nike Pegasus Plus är lite mer responsiv så att man kan använda den både för ban- och intervallträning.”

Test

Passform

“Ovandelen är tydligt inspirerad av en tävlingssko. Flyknit-ovandelen är supertunn, men ger bra lockdown runt mellanfoten. Plösen är tunn och skuren på mitten så att den inte pressar vristen. Jag gillar hälkappan eftersom dess överdel är förstärkt med en form bort från hälen. Framfoten är relativt smal, så löpare med smala fötter kommer att uppskatta denna sko. Väldigt coolt att designen refererar till den första versionen av Pegasus Turbo med den färgade randen i mitten, vilket ger skon ett snabbt och iögonfallande utseende.”

Löpsteg

“Det jag märkte direkt var stabiliteten från hälen. Detta tack vare denna allrounders breda bas. Dämpningen i hälen är mjuk, men jag sjunker inte ner i den. Framfoten har något mindre skum, så framförallt vid frånskjut känner jag av marken. Ovandelens perfekta passform gör att det nästan känns som att jag springer utan skor. Den här skon påminner mig om HOKA Mach och New Balance Rebel, som också är lätta och allround löparskor. Enligt mig känns Pegasus Plus mer som en mjuk madrass än en studsmatta. Den är inte den mest energiåtergivande löparskon, vilket jag känner mer av i Rebel. Pegasus fans bör välja Pegasus Plus, eftersom man får mer dämpning och kan därför springa långa sträckor bekvämare. Dessutom ger ZoomX-skummet mer energiåtervinning än vad React-skummet ger i den “normala” Pegasus. Pegasus Plus har ingen rocker (rund sula), så jag känner ingen automatiskt stegavveckling.”

Tempo

“Till skillnad från andra temposkor har Nike Pegasus Plus ingen kolfiberplatta i mellansulan. Som ett resultat av detta upplever jag att denna sko är något mjukare och är därför behaglig för lugna uthållighetslopp. När jag springer i en sko med platta är det oftast inte bekvämt i lugnt tempo, eftersom jag tvingas springa snabbare med varje steg. Pegasus Plus känns lätt och ger mycket markkontakt då jag springer.”

Slutspurt

Nike Pegasus Plus är en temposko och allroundsko i en och samma sko. Vi gissar att många löpare kommer att bli glada över denna nya modell från Nike, då den är en hyllning till den ursprungliga Nike Pegasus Turbo. Tack vare ZoomX-mellansulan och Flyknit-överdelen är modellen lättare än någonsin, men den erbjuder också mer energiåtergivning för varje löprunda.

HOKA Mach och New Balance Fuelcell Rebel är skor som påminner om Nike Pegasus Plus. Båda dessa är lätta löparskor avsedda för intervall- och tempoträning. Den största skillnaden är att Pegasus Plus har ett högre drop på 10 mm, vilket gör den lämplig för både häl- och framfotslöpare.

Är du lika nyfiken som vi? Ta då en titt på Nike Pegasus Plus i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.