Skip to main content

Test

ASICS MetaFuji Trail – Snabb på stigar och i berg

Ta dig uppför de högsta bergen och spring slalom nerför de häftigaste stigarna med ASICS MetaFuji Trail. Dessa trailskor med kolfiberplatta är gjorda för traillöpare som inte låter sig stoppas av utmaningar. Med kombinationen av oöverträffat grepp, responsiv dämpning och skyddande teknik flyger du fram genom lera, över stenar och nedför branta sluttningar. Snöra på dig skorna och ge dig själv en fartboost.

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att ASICS MetaFuji Trail är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du är en tävlingsinriktad traillöpare

ASICS MetaFuji Trail är den ultimata tävlingsskon för traillöpning. Det är ASICS hittills snabbaste trailsko, detta mycket tack vare kolfiberplattan som är särskilt utformad för traillöpning och som hjälper till att leda energin framåt. Tack vare Flytefoam Turbo-skummet i det övre lagret får du dessutom maximal energiåtergivning och en lätt under fötterna.

Opsomming 2

Du springer tuffa och tekniska trails

ASICSGRIP-yttersulan och den breda framfoten gör MetaFuji Trail lämplig för svåra och tekniska stigar. Yttersulan har ett extra lager som snabbt stöter bort smuts och lera för att ge bättre grepp och lägre vikt.

Opsomming 3

Du springer regelbundet långa trailrundor

Även om du vill ta det lugnt på stigarna har MetaFuji Trail mycket att bjuda på. Dämpningsmaterialet Flytefoam Turbo fångar upp stötar från löpningen och omvandlar dem till framåtriktad energi. Detta är praktiskt på långa traillöpningar eftersom belastningen från stötarna blir lite större när du springer i höjdled än när du springer på asfalt. Så nästa dag kan du åter igen utan problem ge dig ut på en ny trailrunda!

"Trailskor med kolfiber utvecklas i rask takt. ASICS MetaFuji Trail är ett bevis på att kolfiber verkligen tillför värde under traillöpning."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

MetaFuji Trail tillkom i samarbete med ASICS-idrottaren Andreu Simon. Denna professionella traillöpare från Spanien har vunnit flera traillopp, bland annat det 128 km långa Transgrancanaria 2023. Skon blev testad och finslipad i timmavis på Institute of Sport Science (ISS) i Japan med hjälp av feedback från Andreu och andra idrottare tillsammans med resultat från slitagetester.

ASICS MetaFuji Trail i detalj

Motion Wrap-ovandel

Förbättrar lockdown och hållbarhet med lätt och ventilerande mesh, förstärkt med elastiskt material i mellanfoten

FF BLAST™ PLUS & FF BLAST™ TURBO

Två typer av dämpning som ger den perfekta balansen mellan komfort och responsivitet

Kolfiberplatta

Hjälper dig att springa mer effektivt genom att främja framåtriktad rörelse

ASICSGRIP-yttersula

Med ett extra lager som snabbt stöter bort smuts och lera för att ge bättre grepp och lägre vikt

Utformad med tanke på miljön

Minst 89% av skons ovandel har återvunnits. Vattenförbrukningen och koldioxidutsläppen vid tillverkningen har också minskats. Skons innersula, tåhätta, snörhål, plös och krage är alla tillverkade av återvunnet material. Så när du väljer MetaFuji Trail gör du också ett miljömässigt hållbart val.

3utmärkande egenskaper hos ASICS MetaFuji Trail

Opsomming 1

Motion Wrap-ovandel

MetaFuji Trail har en ovandel gjord av superlätta Motion Wrap-mesh. Detta mesh-material är utformat för löpning i högt tempo och håller mellanfoten perfekt på plats. Det innebär att du inte glider med foten i skon, vilket är oerhört viktigt när du springer trails. Ovandelen är dessutom ventilerande och känns mycket bekväm. Skons tåhätta är förstärkt och skyddar mot stenar och andra vassa hinder.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Turbo- & Blast Plus-dämpningsmaterial

Magin i den här skon finns i mellansulan. Den består nämligen av två olika dämpningsmaterial. Det översta lagret är det fjäderlätta Flytefoam Turbo, som vi redan känner från Metaspeed-kollektionen för landsvägslöpning. Detta skum är inte bara otroligt bekvämt, det returnerar också massor av energi. Det får dig att känna dig som om du står på en studsmatta. Det nedersta lagret består av Flytefoam Blast Plus-skum. Detta är lite fastare och ger därför stabilitet och en mjuk landning.

Opsomming 3

Kolfiberplatta i mellansulan ger dig fart

Mellan de två skumlagren finns en kolfiberplatta som är särskilt utformad för traillöpning. Tack vare plattan får du massor av stabilitet och responsivitet, och du kan enkelt hålla uppe tempot under din trailrunda. Kolfiberplattan är placerad längs med hela trailskon.

ASICS MetaFuji Trail vs. Fuji Speed 3

ASICS MetaFuji Trail och Fuji Speed 3 är båda temposkor med kolfiberplatta. Fuji Speed 3 har dock en något tunnare mellansula, vilket gör den lämplig för snabbare tävlingslopp i mindre teknisk och utmanande terräng. MetaFuji Trail är det bästa alternativet för dig som springer tuffa och mycket tekniska trails. Den avancerade dämpningen gör skon perfekt för långa och utmanande tävlingslopp.

ASICS kollektion av trailskor

Är du osäker på vilken ASICS trailsko du ska välja? Ta hjälp av vår Shoe Advisor där du får du personlig rådgivning baserad på ditt löpmönster genom att spela in en video. Även vår skomatris underlättar för dig. I den här matrisen kan du på ett ögonblick se vilken ASICS trailsko som ger dig bäst stöd och dämpning.

ASICS Trabuco är den mest mångsidiga trailskon som du kan använda för alla typer av träning och är mycket stabil tack vare en bred bas på sulan. Vill du ha mer dämpning? Då är Trabuco Max det bästa alternativet eftersom den har mer dämpningsmaterial i mellansulan för långa (ultra)trails. För dig som gillar högt tempo är ASICS Fuji Lite, Fuji Speed och MetaFuji Trail bra alternativ. Fuji Lite är lätt och har ingen kolfiberplatta så att du också kan använda den som allroundsko och för lugna trailrundor.

Exempel på skorotation med ASICS

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika trailskor från ASICS

Allround – ASICS Trabuco / Trabuco Max
Tempo/intervall – ASICS Fuji Lite
Tävling – Asics MetaFuji Trail

Test av ASICS MetaFuji Trail

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer ASICS MetaFuji Trail

Typ av sko
Trailsko
Drop
5 mm (44 mm häl 39 mm framfot)
Vikt
Ca. 260 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av dämpning
Flytefoam Blast Turbo + Flytefoam Blast Plus
Kolfiberplatta
Ja

Förväntningar

„ASICS MetaFuji Trail ser väldigt bekväm ut vid första anblicken på grund av den tjocka mellansulan. Jag ser många likheter med Metaspeed Sky och Edge, särskilt mängden skum i framfoten. Jag tränar just nu inför Valencia Marathon och springer en snabb trailrunda ungefär en gång per månad för att utmana mig själv. Dessutom är det en bra boost för min uthållighet. Och så tränar jag också för att hamna på prispallen. Jag är nyfiken på om MetaFuji Trail även passar bra för korta och snabba traillöpningar på upp till 20 km.“

Slutspurt

Med MetaFuji Trail fulländar ASICS verkligen sin kollektion av trailskor. ASICS Fuji Speed var redan en bra trailsko med kolfiber, men den var mer avsedd för snabba och korta trailrundor. Nu har även alla som gillar långdistans-trails ett utmärkt alternativ med kolfiber, massor av dämpning och optimalt grepp. Vi rekommenderar den här trailskon för avancerade traillöpare och för alla som vill maximera sina resultat. Har du precis börjat med traillöpning Då är ASICS Trabuco den perfekta skon för dig.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på ASICS MetaFuji Trail i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.