Skip to main content

Test

Salomon DRX DEFY GRVL –Ett annat sätt att springa på

DRX-serien från det välkända franska märket Salomon utökas nu med en ny modell: Salomon DRX DEFY GRVL. Denna allroundlöpsko har allt du behöver för att göra dina äventyr ute i terrängen till en succé. Nyfiken på modellen? Läs då vårt blogginlägg och spring från asfalt till terräng med dina nya Salomon DRX DEFY GRVL!

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Salomon DRX DEFY GRVL är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du skiftar mellan landsväg och terräng på dina löprundor

Gillar du att springa på olika underlag på dina löprundor? Då är Salomon DRX DEFY GRVL det perfekta alternativet! Den här modellen har allt som behövs för att både kunna användas på asfalt och oasfalterade underlag. Förutom utmärkt dämpning för löpning på landsväg erbjuder skon också det grepp som krävs i ojämn terräng. Med DRX DEFY GRVL kan du alltså enkelt byta mellan olika terränger när du springer.

Opsomming 2

Du vill ha en lätt och dynamisk sko

Med Salomon DRX DEFY GRVL får dina fötter massor av energi. Tack vare Salomons högkvalitativa Energy Foam har du inte bara en superlätt sko, du får också en bekväm och oerhört responsiv dämpning. Du får framåtdriv med vartenda steg du tar så att du snabbt kan öka tempot och utan problem beibehålla det när du byter terräng.

Opsomming 3

Du vill ha säkerhet och tillräckligt stöd

Letar du efter en pålitlig sko för dina hybridlöpningar? Då kan du räkna med Salomon DRX DEFY GRVL. Den robusta ovandelen i 3D-mesh, förstärkt på stategiska områden (tå, häl och sidor), i kombination med sensiFIT-tekniken (stöd för mellanfoten), omsluter foten på ett behagligt och fast sätt och håller den stadigt på plats när du springer. Dessutom ger activeCHASSIS, en fastare skumdel på sidan av mellansulan, foten det stöd den behöver under landningen, så att du kan bibehålla en naturlig och stabil löparrörelse.

" DRX DEFY GRVL är den perfekta kombinationen av en landsvägssko och en trailsko. Den är lätt, bekväm och säker så att du utan problem kan skifta mellan asfalt och annan terräng."

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

Salomon DRX DEFY GRVL har utvecklats med utgångspunkt i DRX Bliss-modellen, som är en sko för landsvägslöpare och löpare med överpronation, och som har kompletterats med teknik från trailskor (SensiFIT i ovandelen, Energy Foam i mellansulan och contaGRIP i yttersulan). ActiveCHASSIS-stödet som används i DRX Bliss är inte lika påtagligt i DRX DEFY GRVL. Detta ger stöd på sidan baktill på foten och under nedtrampet för att ge stabilitet utan att hindra fotens stegavveckling. Därmed kan DRX DEFY GRVL användas av många olika typer av löpare.

Salomon DRX DEFY GRVL i detalj

Ovandel i 3D-mesh med SensiFit-teknik

Ger en bekväm passform och 360° skydd för foten.

Energy Foam i mellansulan

För en lätt och dynamisk dämpning.

activeCHASSIS

Styr foten vid nedtrampet och ger stabilitet.

contaGRIP yttersula

Slitstarkt gummi med 2,5 mm dubbar som ger optimalt grepp på olika underlag.

3utmärkande egenskaper hos Salomon DRX DEFY GRVL

Opsomming 1

Energy Foam i mellansulan

I mellansulan på Salomon DRX DEFY GRVL hittar vi det deras eget utvecklade Energy Foam som även används i Salomons trailskor. Detta är ett mycket lätt, responsivt skum som består av EVA och olefin (syntetfiber). Resultatet blir en bekväm dämpning som ger dig massor av fjädring i vartenda steg.

Opsomming 2

ActiveCHASSIS-konstruktion

Salomon DRX DEFY GRVL har en ActiveCHASSIS på vardera sida av skon. Detta är en stödjande del gjord av fastare skum som styr kroppens naturliga rörelser genom att guida foten en aning under landningen så att du får stabilitet under stegavvecklingen. På så sätt kan du bibehålla en naturlig och stabil löprörelse både på landsväg och oasfalterade sitgar.

Opsomming 3

ContaGRIP-yttersula

ContaGRIP-yttersulan har hämtat inspiration från gruscyklar och har en remsa av slitstarkt gummi med 2,5 mm dubbar. Resultatet är en sko med optimalt grepp för olika underlag, som dessutom är rejält tålig och håller för många kilometrar.

Salomon DRX DEFY GRVL eller Salomon Sense Ride?

Både Salomon DRX DEFY GRVL och Sense Ride är hybrida allroundlöpskor med mycket låg vikt. De ger en bekväm, dynamisk dämpning och utmärkt grepp på både asfalt och andra underlag, och de passar för både för korta och långa distanser. Om du är en neutral löpare som behöver lite mer stöd när du springer, särskilt på ojämnt underlag, bör du välja DRX GRVL. Med det aktiva stödet (ActiveCHASSIS) i den här skon får du tillräckligt med stabilitet och säkerhet för att du ska kunna njuta fullt ut av dina äventyr ute i terrängen.

Salomon löparkläder

Funderar du på att köpa Salomon DRX DEFY GRVL? Komplettera då din outfit med Salomons löparkläder. I Salomons klädkollektion hittar du alla kläder du kan tänkas behöva som löpare. Allt från funktionella skjortor till singlets och lätta shorts som håller dig sval och torr och när du tränar.

Allroundlöparskor från Salomon

Salomon är känt för sina utmärkta trailskor, men under de senaste två åren har märket också utökat sin kollektion rejält vad gäller allroundlöpskor för både landsväg och terräng. DRX DEFY GRVL är ett perfekt exempel på detta. Denna nykomling placerar sig mellan Salomon Aero Blaze (landsvägssko) och Salomon Sense Ride (trail/hybridsko). Det här är neutrala, lätta löparskor som kan användas för alla distanser och hastigheter. Överpronerande landsvägslöpare bör välja Salomon DRX Bliss, medan de som älskar att springa ute i terrängen får det nödvändiga stödet i DRX DEFY GRVL. Är du mer fokuserad på resultat och snabbhet? Då har du Salomon Aero Volt som är en lätt löparsko perfekt för tempo- och intervallträning på både landsväg och bana. Och om du går in för att slå ditt eget personbästa under ditt nästa tävlingslopp ska du definitivt välja Salomon Phantasm.

Ta hjälp av vår Shoe Advisor för att ta reda på vilken löpstil du har så kan du lättare välja den Salomon löparsko som passar bäst för dig.

Exempel på skorotation med Salomon

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika löparskor från Salomon.

Allround – Aero Blaze (route) / Salomon DRX DEFY GRVL (hybride)
Tempo/intervall – Salomon Aero Volt
Tävling – Salomon Phantasm

Test av Salomon DRX DEFY GRVL

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Specifikationer Salomon DRX DEFY GRVL

Typ av sko
Allround löparskor
Drop
8mm (34 mm häl / 26 mm framfot)
Vikt
Ca. 239 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av dämpning
Energy Foam

Förväntningar

“Salomons DRX DEFY GRVL är en ny modell som omedelbart väcker uppmärksamhet bara genom sitt namn, “GRVL”. Jag brukar cykla på grus, så hos mig plingade genast en klocka till!  Jag bor i en liten by ute på landet och det innebär att jag ofta springer i skiftande terräng, med långa sträckor på landsvägar, men också ofta på oasfalterade stigar. Därför funderar jag ständigt på om jag ska ha en  en landsväg- eller trailsko. Jag hoppas att DRX DEFY GRVL kan vara en bra lösning på det här!”

Test

Jag testade Salomon DRX DEFY GRVL under en hybrid löpning på asfalt, gräs-, sand- och grusvägar. Det blev totalt 16 km löpning i olika tempo.

Passform

“Den stadiga ovandelen i mesh sitter bekvämt och säkert runt foten. Det var varmt när jag sprang och meshet hindrade inte bara damm och smuts, utan gav även bra ventilation. Den halvstyva hälkappan säkrar en bekväm passform. Plösen är inte fastsydd på skon, men den stannar på plats medan du springer. De platta skosnörena har en tendens att lossna snabbt, så tveka inte att knyta en dubbelknut innan du börjar din löptur. Löparskon är  “true to size” så kan du beställa din vanliga skostorlek.”

Löpsteg (stabilitet &  grepp)

“Då jag tog mina första löpsteg märkte jag omedelbart två saker: skons lätta vikt och sidostödet på baksidan av skon. Tack vare den låga vikten får DRX DEFY GRVL dig omedelbart att vilja accelerera. Efter min uppvärmning på 10 minuter växlade jag till ett snabbare tempo, vilket jag kunde hålla under hela löpningen. Tack vare det mycket reaktiva Energy Foam kunde jag springa från asfalt till grusstigar utan att sakta ner, och när jag ville springa lite snabbare på raka sträckor fick jag en lyhörd känsla.

Jag var tvungen att vänja mig vid Active Chassis, det stadiga skummet som stödjer utsidan av foten baktill. Jag hade aldrig tidigare testat den här typen av stöd och tror att jag kunde ha sprungit ännu bekvämare utan det. Skon ger mycket stabilitet tack vare utmärkt stöd för foten och stegavvecklingen förblir naturlig. Sulan är inte för tjock vilket ger mig bra markkontakt och gör att jag lätt kan anpassa mig till olika underlag. Dessutom är greppet mycket bra. Skon glider inte varken på gräs, hårda stigar, grus eller mjuka ytor och det gav mig sinnesro under löpningen.”

Användning

“Salomon DRX DEFY GRVL är en lättviktssko som jag kan rekommendera till löpare med en fin till genomsnittlig fysik som letar efter en dynamisk sko för att springa på olika ytor och distanser upp till halvmaraton. För längre distanser är det bättre att välja en sko med mer dämpning. För min del är detta en stabilitetssko, vilket är särskilt intressant för löpare som pronerar! Det är också en utmärkt löparsko att ta med sig på semestern, eftersom du kan springa överallt med den och upptäcka nya platser då du springer.”

Slutspurt

Med Salomon DRX DEFY GRVL visar det banbrytande trailmärket sin vilja att bredda sitt sortiment av allround-löparskor genom att erbjuda en ny typ av sko, GRVL, den perfekta kompromissen mellan en landsvägs- och trailsko för alla hybridlöpare. DRX DEFY GRVL bygger på DRX Bliss, en landsvägssko för överpronerande löpare, men har också fått med sig innovationer från traillöpningen. På så sätt är det en robust sko som inte bara är bekväm och dynamisk, utan som också ger den stabilitet och det grepp som behövs för att enkelt kunna skifta terräng. DRX DEFY GRVL är avsedd för lättviktiga nybörjare och erfarna löpare som vill ha en lätt träningssko som ger tillräckligt med stabilitet och grepp för att de ska kunna springa både korta och långa distanser i olika hastigheter på vägar och stigar.

Altra Outroad och Hoka Challenger är andra skor som påminner om Salomon DRX DEFY GRVL. Dessa modeller är något tyngre, men är också riktigt bra allroundskor som passar för alla typer av träning på både asfalterade vägar och stigar i naturen.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Salomon DRX DEFY GRVL i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.