Skip to main content

Test

Review: New Balance Fresh Foam X More v5 – Maximal dämpning för din dagliga löpning

New Balance Fresh Foam X More v5 är New Balances allroundlöpsko med ultimat komfort. Skon kombinerar maximal dämpning, en innovativ rocker-form och en bekväm passform vilket gör den perfekt för dagliga träningsrundor och långa distanser.

Vad är nytt?

    • Ny sammansättning av Fresh Foam X

3skäl till att New Balance Fresh Foam X More v5 är rätt sko för dig.

Opsomming 1

Du vill ha en sko med maximal komfort

Fresh Foam X-mellansulan erbjuder överlägsen dämpning vilket gör dina långa löprundor ännu bekvämare. Perfekt för löpare som vill ha extra komfort och stöd under sina träningspass. More v5 är också en utmärkt sko för korta återhämtningsrundor.

Opsomming 2

Du tränar inför ett halv- eller helmaraton – eller ännu längre

Ju längre tävlingslopp du springer, desto längre sträckor behöver du ta dig an under dina träningsrundor. More v5 är en perfekt träningspartner för dina många kilometrar på landsvägen. För en sko med så mycket komfort är More v5 dessutom relativt lätt, så du slipper känna att du springer omkring med onödigt tunga skor på fötterna.

Opsomming 3

Du letar efter en sko med jämn stegavveckling

Man kanske inte förväntar sig detta av en sko med en såpass tjock sula, men More v5 ger dig en mycket jämn stegavveckling. Detta beror delvis på skons låga drop ­– bara 4 millimeter – och rocker-formen i framfoten. Det gör att du styrs från hälen mot tårna direkt efter nedtrampet.

"Fresh Foam X More v5 känns som en kudde under fötterna, till och med under mina längsta löprundor. En äkta gamechanger!"

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

New Balance är kända för sina innovativa förhållningssätt till skodesign. Fresh Foam-tekniken utvecklades efter omfattande dataanalys av tusentals löpare för att hitta den perfekta balansen mellan komfort och funktion.

New Balance Fresh Foam X More v5 i detalj

Ovandel i Engineered Mesh

Töjbar men samtidigt robust.

Fresh Foam X-mellansula

Hög komfort vid varje steg.

Ndurance Rubber

Mycket slitstarkt och långvarigt.

3utmärkande egenskaper hos New Balance Fresh Foam X More v5

Opsomming 1

Andningsbar ovandel

Ovandelen i Engineered Mesh är av ett aktivt andningsbart material utan sömmar. Detta ger dig en bekväm känsla när du springer, och tack vare den utmärkta omslutningen stabiliseras foten under löprundan.

Opsomming 2

Superbekväm mellansula

Den nya sammansättningen av Fresh Foam X erbjuder mer energiåtergivning med en låg vikt. Dessutom har sulan blivit något bredare än föregångarens för att ge mer stabilitet.

Opsomming 3

Slitstark yttersula

Ndurance-gummit i sulan på More v5 är mycket slitstarkt vilket gör den extra hållbar. På så vis är More v5 ännu mer lämpad för längre löprundor. Skårorna i gummit har inte placerats på bredden, vilket man ofta ser i andra löparskor, utan istället på längden. Detta ger skon extra styvhet i framfoten och säkerställer en jämn stegavveckling.

New Balance Fresh Foam X More v5 eller 1080v14

När man ser specifikationerna för More v5 verkar skillnaderna otroligt små mellan denna och New Balance 1080v14. Båda skorna har samma skum i mellansulan och i hälen, och sulan på More v5 är bara en millimeter tjockare. Den största skillnaden hittar vi i tjockleken på framfoten där More v5 är något tjockare, vilket också resulterar i ett lägre drop på bara 4 millimeter på More v5. Den lite tjockare sulan gör More v5 aningen tyngre, så om du vill öka tempot är detta lite lättare med 1080v14.

  More v5 1080v14
Sulans tjocklek häl 33 mm 32 mm
Sulans tjocklek framfot 29 mm 26 mm
Drop 4 mm 6 mm
Vikt herr/dam 312/244 gram 302/237 gram

New Balance Fresh Foam-kollektionen

Vill du välja den bästa löparskon från New Balance? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med hjälp av vår shoe advisor.

New Balance har olika typer av löparskor för neutrala löpare. 880v14 och 1080v14 är till exempel mest lämpade för nybörjare eller löpare som gärna springer långa distanser. New Balance Rebel och SC Pacer är lite mer inriktade på tempoträning och är en del av New Balances “Fuelcell”-serie. Fundera över vilket mål du har med din löpning och välj en lämplig New Balance-löparsko för varje träning.

Exempel på skorotation med New Balance

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undvika skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika löparskor från New Balance.Allround – New Balance Fresh Foam X More v5|
Tempo/intervall – New Balance Fuelcell Rebel v4
Tävling – New Balance FuelCell SC Elite v4

Test av New Balance Fresh Foam X More v5

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Menno Munster kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer New Balance Fresh Foam X More v5

Skotyp
Allround löparskor
Sulans tjocklek
6 mm (33 mm häl / 29 mm framfot)
Vikt
Ca. 244 gr dam / 312 gr herr
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av dämpning
Fresh Foam X

Förväntningar

Jag älskade komforten hos den nya Fresh Foam X-sammansättningen i förra årets 1080, så samma skum i en ännu tjockare sko borde enligt min mening göra skon till den mest bekväma sko jag någonsin har haft på mig. Den breda sulan och sidorna kommer förhoppningsvis att se till att stegavvecklingen styrs framåt på ett bra sätt.

Fit

“More v5 känns väldigt bekväm redan från det ögonblick när man tar på sig skon. Ovandelen är fast men har också en bra stretch, särskilt i framfoten. Vad gäller längd och bredd är skon normal och man behöver inte byta från sin vanliga storlek. Plösen är rejält vadderad och även i kragen finns det massor av vaddering. Plösen är fäst vid sidorna så att den håller sig på plats och hälen är väl omsluten av den stabila hälkappan och de höga sidokanterna.”

Stride

“Stegavvecklingen hos More v5 är förvånansvärt jämn. Den breda plattformen gör att man står ganska stadigt i skon och sidokanterna ger extra stöd åt sidan av foten. Även för överpronerande löpare kan More v5 vara ett bra alternativ. Rocker-formen ser till att du gradvis rullar fram mot tårna.”

Comfort

“Man känner direkt att det finns rejält med dämpning under foten, men det fina med det här skummet är att man inte sjunker ner i det helt. Det är konstruerat för att ändå vara fast nog för att stegavvecklingen ska bli stadig och jämn. Man får inte så mycket markkänsla. I själva verket känns skon som en fast kudde som ger dig precis det stöd du behöver.”

Slutspurt

New Balance Fresh Foam X More v5 erbjuder allt du behöver för bekväma löprundor med massor av dämpning. Tack vare Fresh Foam X-tekniken och den innovativa rocker-formen får du en garanterat jämn och effektiv löpupplevelse. Den här skon är perfekt för neutrala löpare som vill ha en allroundsko för sina dagliga träningsrundor. Ta med Fresh Foam X More v5 i din skorotation och upplev skillnaden!

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på New Balance Fresh Foam X More v5 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.