Skip to main content

Review

New Balance Fresh Foam X Balos – Superkomfort varje dag

Upplev hastigheten från en tävlingssko och stabiliteten från en allroundsko med New Balance Fresh Foam X Balos. Med denna löparsko får du en helt ny löparupplevelse. Fresh Foam fyller 10 år och detta firar man med denna väldigt unika löparsko som också är försedd med superfoam. Pålitlig, mångsidig och bekväm. Vad väntar du på?

Vad är nytt?

    • Ny modell från New Balance med PEBA-superfoam för daglig träning

3skäl till att New Balance Fresh Foam X Balos är rätt sko för dig

Opsomming 1

För dig är komforten det viktigaste i en löparsko

Med Balos får du en helt ny löparupplevelse tack vare Fresh Foam-mellansulan som består av PEBA-superfoam. Det här dämpningsmaterialet brukar känner vi igen från tävlingsskor och det är enormt mjukt men samtidigt mycket fjädrande. Resultatet är en känsla av att du befinner dig på en trampolin. Med det tjocka dämpande skiktet och den rundade sulan kan detta vara den mest bekväma skon någonsin från New Balance.

Opsomming 2

Du älskar att springa långa distanser

Vill du ha mindre markkontakt och mer dämpning under fötterna? Då ska du definitivt välja New Balance Balos. Den här skon ger dig generöst med komfort när du springer längre distanser. Trots den maximala dämpningen känns Balos otroligt lätt under löpningen. Med den breda yttersulan och det väl tilltagna utrymmet i framfoten får du massor av stabilitet, även när du börjar känna lite trött. PEBA-skummet i Balos tar upp vibrationerna från musklerna så att belastningen på kroppen blir lite mindre än i en genomsnittlig löparsko som vanligtvis har EVA-skum av standardtyp.

Opsomming 3

Du är på jakt efter en löparsko för tempoträning

Man kan också se Balos som en snabbare version av den välkända New Balance Fresh Foam 1080. Båda skorna har en tjock, dämpande sula, men med Balos får du mer energiåtergivning vid tempo- och intervallträning. All energi du placerar i den här skon får du faktiskt tillbaka. Särskilt för längre tempolopp är Balos perfekt eftersom du enkelt kan bibehålla takten i dina steg.

"Letar du efter en speciell löpupplevelse med mycket energiåtergivning för varje träning och tävling? Då är Fresh Foam X Balos din perfekta match."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

New Balance Fresh Foam X Balos har hämtat inspiration från den grekiska stranden Balos? Modellen designades för att fira Fresh Foam-kollektionens 10-årsjubileum. Balos anses av många vara den vackraste stranden på hela Kreta.

New Balance Fresh Foam X Balos i detalj

Mjuk plös med stretch

som ger en strukturerad och luftig passform

Fresh Foam-mellansulan

har försetts med PEBA som ger dig mycket dämpning och energiåtergivning vid vartenda steg

Groundcontact EVA-yttersula

så att du får en lätt känsla på foten och dessutom massor av hållbarhet

Sulans avrundade geometri

ger dig en automatisk stegavveckling från häl till framfot

3utmärkande egenskaper hos New Balance Fresh Foam X Balos

Opsomming 1

Halvtransparent ovandel

Den andningsbara och halvtransparenta Creel-ovandelen har en stickad plös som är fäst vid skon. Den stretchiga plösen omsluter foten så att du får samma sköna komfort även under långa distanser. Hälkappan är hög och har ett mjukt foder på insidan. Så du behöver aldrig oroa dig för att bli för varm om fötterna eller få blåsor.

Opsomming 2

Fresh Foam X av PEBA och EVA

Det magiska med Balos hittar vi i mellansulan. Den är försedd med en blandning av PEBA och EVA som inte bara ger dig en mjuk landning utan också massor av energiåtergivning vid avstampet. Det tjocka skiktet med Fresh Foam X är oerhört bekvämt både när du springer korta och långa distanser. Detta tack vare PEBA som är det mest fjädrande dämpningsmaterialet som går att hitta just nu.

Opsomming 3

Camber-geometri

Camber-geometri avser sulans rundning. Denna främjar fotens rörelse från häl till framfot och sparar energi så att stegavvecklingen blir mycket enklare och känns mer naturlig. Yttersulan är dessutom inte gjord av vanligt gummi utan av EVA som också bidrar till att göra skon mycket stabil.

New Balance Balos eller Fresh Foam 1080?

New Balance Fresh Foam X Balos är gjord för att ge dig en helt ny löparupplevelse. New Balance 1080 är en mycket omtyckt sko, men den erbjuder aningen mindre energiåtergivning. 1080 är därför särskilt bekväm när du springer lite långsammare rundor. Man kan se Balos som en snabbare version av 1080 på grund av mellansulans speciella dämpning med PEBA-skum. Tack vare denna får du mer energiåtergivning både vid intervallträning och längre distanser. Kort sagt: Balos är en aningen mer mångsidig löparsko som du kan ha för fler typer av träningar.

New Balance Fresh Foam-kollektionen

Vill du välja den bästa löparskon från New Balance? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med hjälp av vår online shoe advisor. New Balance har olika typer av löparskor för neutrala löpare. I Fresh Foam-kollektionen hittar du bekväma allroundskor för dagliga träningsrundor.

Fresh Foam 880 och 1080 passar bäst för nybörjaren och även för löpare som älskar att springa långa distanser. Balos har lite snabbare egenskaper som gör den bekväm även för tempoträning.

New Balance Rebel och SC Elite är en del av FuelCell-serien. De här löparskorna är lite lättare och snabbare så att de passar för tempoträning och tävling.

Fundera över vilket mål du har med din löpning och välj en lämplig New Balance-löparsko för varje träning.

Exempel på skorotation med New Balance

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undvika skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika löparskor från New Balance.

Allround – New Balance Balos
Tempo/intervall – New Balance FuelCell Rebel
Tävling – New Balance FuelCell SC Elite

Är New Balance Balos en “supertrainer”?

Det vi brukar kalla Supertrainer är löparskor som bygger på samma teknik som tävlingsskor. Och vi garanterar – Balos är en riktig supersko! Den känns lätt på foten, har superfoam och ger dig massor av framåtdriv tack vare den rundade sulan. Den stora skillnaden är att Balos inte har någon platta i mellansulan och att skon har gjorts stabilare med hjälp av en bredare bas och en yttersula av EVA. Därmed lämpar sig Balos perfekt för både långsamma och snabba löprundor.

Test av New Balance Fresh Foam X Balos

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer New Balance Fresh Foam X Balos

Typ av sko
Allround löparskor
Drop
6 mm (33 mm häl / 29 mm framfot)
Vikt
Ca. 244 gr dam / 312 gr herr
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
Fresh Foam X med en blandning av PEBA- och EVA-dämpning

Förväntningar

“New Balance har haft en hel del spännande produktlanseringar i år. Deras klassiska 880 och 1080 har till exempel blivit avsevärt mycket bättre och känns nu både mjukare och mer fjädrande. De har också lyckats mycket bra med sina tävlingsskor så att de nu kan konkurrera med andra märken när det gäller världens snabbaste löparskor. Jag är nyfiken på att se hur fjädrande Balos känns eftersom de flesta skor med tjock sula inte är särskilt responsiva.”

Endspurt

New Balance Fresh Foam X Balos är en pålitlig, bekväm och effektiv löparsko för dagliga träningsrundor. Den mjuka dämpningen minskar belastningen på lederna, samtidigt som Fresh Foam X-skummets responsiva egenskaper hjälper dig att snabbare och enklare ta din träning till nästa nivå. För erfarna löpare är Fresh Foam X den perfekta långdistansskon medan nybörjare även kan ha den som en tävlingssko.

Andra skor som påminner om Balos är ASICS Superblast och HOKA Skyflow. Båda dessa är löparskor med hög energiåtergivning tack vare en tjock mellansula delvis bestående av superfoam.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på New Balance Fresh Foam X Balos i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.