Skip to main content

Test

ASICS Superblast 2 — Tävlingssko och träningssko i ett!

Med introduktionen av det nya superfoam ger ASICS Superblast 2 maximal energiåtergivning vid varje träningspass och tävlingslopp. Den här löparskon kombinerar egenskaperna hos en tävlingssko med den bekväma dämpningen hos en träningssko. Detta gör Superblast 2 till ett mångsidigt alternativ för alla löpare – oavsett nivå.

Vad är nytt?

    • Bättre ventilerande ovandel
    • Högre energiåtergivning tack vare Flytefoam Turbo +
    • Förbättrad ASICSGRIP-yttersula

ASICS Superblast 2 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 5:e juli.

3skäl till att ASICS Superblast 2 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en löparsko med maximal dämpning

Maximal dämpning är numera en självklarhet i löparvärlden. Nästan varenda löparsko har en tjockare mellansula. Ju mer skum du har under fötterna, desto mer komfort får du. Och detta gäller även för Superblast 2. Modellen är försedd med en tjock mellansula för att ge dig ännu mer dämpning när du springer långa distanser. Dämpningsmaterialet fångar upp vibrationerna från musklerna så att belastningen på kroppen blir mindre. Ge dig ut på din nästa träningsrunda med piggare ben.

Opsomming 2

Du vill ha en temposko för långa intervallblock

En löparsko med tjock mellansula innebär i regel att den blir mindre responsiv. Detta gäller dock inte för den nya Superblast. Det övre lagret utgörs av Flytefoam Blast Turbo Plus-skum som vi redan känner från tävlingsskorna Metaspeed. Det här dämpningsmaterialet ger dig högsta möjliga energiåtergivning vilket gör att du får en otroligt bekväm löpning under långa intervallblock på exempelvis 3 x 5 km. Det är en perfekt temposko när du tränar inför maraton. Och du kan dessutom använda den för dina lugna uthållighetslöpningar tack vare att den är så stabil eftersom det undre skiktet av Flytefoam Blast Plus gör skon lite fastare.

Opsomming 3

Du tränar inför ett halv- eller helmaraton

Den stora fördelen med Superblast 2 är att du kan använda skon för alla former av träning och tävling. Den ger dig maximal komfort för långa distanser, men är samtidigt responsiv för långa tempolopp. Detta är med andra ord en tränings- och tävlingssko i ett!

"Vill du ha en tävlingssko? Eller ska du välja en allroundsko? Nu behöver du inte välja, för i Superblast 2 har du allt i ett! Upplev maximal energiåtergivning och dämpning i både långsamt och snabbt tempo."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

ASICS har satt som mål att vara koldioxidneutrala senast 2030. De har redan tagit stora steg mot detta genom att minska sina koldioxidutsläpp per produkt med hela 30% mellan 2015 och 2020. Dessutom använder ASICS i allt högre grad återvunna material i sina löparprodukter. Ovandelen på Superblast 2:s är till exempel tillverkad av 62% återvunna plastflaskor. Dessutom är Flytefoam Blast Plus Eco-mellansulan tillverkad av 24% växtbaserade material.

ASICS Superblast 2 i detalj

Engineered Mesh-ovandel

med en plös som sitter fast för att ge bättre passform och optimal komfort.

Flytefoam Blast Turbo Plus

i mellansulans övre skikt. Denna dämpning är otroligt lätt, spänstig och ger massor av energiåtergivning.

Flytefoam Blast Plus Eco

i mellansulans undre skikt. Det är tillverkat av 24% växtbaserat material och ger stabilitet och en mjuk landning.

ASICSGRIP-yttersula

av mjukt lättviktsgummi som ger utmärkt grepp.

3utmärkande egenskaper hos ASICS Superblast 2

Opsomming 1

Ovandel i Engineered mesh

Ovandelen av Superblast 2 är av Engineered mesh. Detta vävda material ger optimal luftventilation så att dina fötter hålls torra och bekväma. Den har inspirerats av ASICS tävlingsskor, så ovandelen är dessutom väldigt tunn och plösen sitter fast. Sist men inte minst har den en invändigt förstärkt hälkappa som ger dig massor av stöd kring fotlederna.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Turbo Plus & Flytefoam Plus Eco-foam

Mellansulans övre lager består av Flytefoam Blast Turbo Plus-skum. Detta material är lätt, energiskt och ger massor av energiåtergivning med vartenda steg du tar. Samma skum hittar vi även i ASICS tävlingsskor. Det undre skiktet utgörs av det fasta Flytefoam Blast Eco som gör att du får en mjuk landning. Kombinationen av dessa båda dämpningsmaterial ger dig en stabil löparupplevelse samtidigt som du får en fjädrande känsla så att du kan springa mer effektivt under långa distanser.

Opsomming 3

ASICSGRIP-yttersula

ASICSGRIP-yttersulan har låg densitet och har gjorts lite mjukare jämfört med yttersulan i den första versionen av ASICS Superblast. Den här yttersulan känner vi även igen från ASICS trailskor, med den skillnaden att det i Superblast givetvis inte lagts till några dubbar. Med den här yttersulan kan du vara säker på att få utmärkt grepp på både torra och blöta underlag.

ASICS Superblast eller Novablast?

ASICS Superblast och Novablast är båda allroundlöparskor, men var och en med sina egna unika egenskaper. Novablast använder enbart Flytefoam Blast Plus i mellansulan, vilket gör skon både stabil och smidig. Superblast är en så kallad “super trainer” med superfoam i mellansulan så att skon ger betydligt mer energiåtergivning. Därmed kan du använda Superblast 2 även för tävling medan Novablast är mer av en träningssko.

ASICS löparkläder

Funderar du att köpa ASICS Superblast 2? Då kan du komplettera din outfit med löparkläder från ASICS. I ASICS Metarun-kollektion hittar du löparkläder som är passar utmärkt för snabba träningspass och även för lite varmare väder. Här hittar du allt från luftiga singlets till bekväma shorts som ger massor av rörelsefrihet – den perfekta matchningen med Superblast 2 eftersom även den är utformad för snabbare träningspass.

ASICS Metarun Singlet
ASICS Metarun Singlet

Bra skor + bra strumpor = förebygger blåsor

Har du bestämt dig för ASICS Superblast 2? Då rekommenderar vi också att du köper ett par bra löparstrumpor för att slippa blåsor och hålla dina fötter väl ventilerade. ASICS Performance Run Crew Socken för både dam och herr är halvhöga och lätta löparstrumpor. Mesh-materialet ger optimal ventilation och leder effektivt bort fukt och svett. Strumpan finns i olika fräscha färger så att du kan matcha färgen på dina löparskor.

ASICS kollektion av löparskor

Vill du hitta den bästa löparskon från ASICS? Ta då först reda på du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med vår online Shoe Advisor.

Superblast 2 ingår i “Run Faster”-kollektionen från ASICS. “Run Faster” hjälper dig att växla upp till högsta hastighet. ASICS Superblast 2 är en mångsidig löparsko som du också kan använda för tävlingar.

Letar du efter de bästa och snabbaste tävlingsskorna att slå rekord med? Överväg då ASICS Metaspeed Sky eller Edge Tänk över vilket mål du har med din löpning och välj rätt ASICS-löparskor för varje träningspass eller tävlingslopp.

Exempel på skorotation med ASICS

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från ASICS.

AllroundASICS Gel Nimbus
Tempo/intervallASICS Magic Speed 4 / ASICS Superblast
Tävling – ASICS Metaspeed Sky und Edge

På så sätt är ASICS Superblast 2 en „super trainer“?

ASICS Superblast 2 är en så kallad “super trainer”. Med det menas en löparsko som är utformad för träningsrundor, men som också bygger på teknik från tävlingsskor med kolfiber. Det kan vara samma dämpningsmaterial eller någon form av platta som ger framåtdriv. Superblast 2 saknar platta men har däremot ett tjockt lager Flytefoam Blast Turbo Plus-skum. Samma teknik tillämpas också i ASICS Metaspeed Sky och Edge tävlingsskor. Vissa supertrainers, som Superblast 2, är gjorda för snabb träning men kan också användas för tävlingslopp.

Test av ASICS Superblast 2

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer ASICS Superblast 2

Typ av sko
Tävlingssko
Drop
8mm (45 mm häl / 37 mm framfot)
Vikt
Ca. 249 gram
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
Flytefoam Blast Turbo + (övre skikt) Flytefoam Blast Plus (undre skikt)

Förväntningar

„Den första versionen av Superblast var inte någon av mina personliga favoriter. Jag tyckte att den var lite för tung och jag hade svårt att vänja mig vid den extremt tjocka mellansulan. Jag hoppas att Superblast 2 känns lite lättare efter uppdateringen av dämpningsmaterialet Flytefoam Blast Turbo Plus.“

Slutspurt

ASICS Superblast 2 har fått en avsevärd förbättring jämfört med sin föregångare. Tack vare uppdateringen av dämpningsmaterialet Flytefoam Blast Turbo Plus får du mer energiåtergivning, och skon har dessutom blivit lite lättare. Med Superblast 2 har du en tränings- och tävlingssko på fötterna som ger dig en skjuts framåt för vartenda steg du tar.

HOKA Mach X och Saucony Kinvara Pro är andra skor som påminner om ASICS Superblast 2. Också dessa är löparskor med hög energiåtergivning tack vare en tjock mellansula som delvis består av superfoam. Den största skillnaden är att Mach X är försedd med en PEBAX-platta och att Kinvara Pro till och med har en kolfiberplatta. Superblast 2 är lite mjukare och mer dynamisk eftersom den inte har någon platta i sulan.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på ASICS Superblast 2 i i vår webbshop. Har du fortfarande frågar? Då är det bara att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.