Skip to main content

Test

New Balance Fuelcell Propel v5 – driver dig framåt

New Balance Propel v5 är en populär löparsko bland både vardagsmotionärer som springer för att det är kul och hos löpare som satsar seriöst på sin träning. Skons FuelCell-skum och TPU-platta ger dig skjuts framåt under varje träningsrunda. Oavsett om du letar efter en pålitlig allroundsko eller en snabb träningssko kan du i New Balance Propel hitta ditt perfekta alternativ.

Vad är nytt?

    • Ny ovandel
    • Uppdatering av FuelCell-skum
    • Bredare bas på yttersulan

New Balance FuelCell Propel v5 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 1:a juli.

3skäl till att New Balance FuelCell Propel v5 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en allroundsko till ett lägre pris

New Balance Propel v5 är en äkta allroundlöparsko. FuelCell-mellansulan gör skon lätt och responsiv för både tempo- och intervallträning, och stabiliteten kommer från en TPU-platta som är integrerad i mellansulan. Den rundade mellansulan ger samtidigt en mjuk stegavveckling. Oavsett vilken typ av löpning du ägnar dig åt kan det aldrig bli fel med ett par Propel v5. Med sitt lägre pris är den en attraktiv löparsko för alla typer av löpare.

Opsomming 2

Du vill ha en snabb träningssko

Vill du öka på hastigheten? Då kan Propel v5 vara din nya följeslagare. FuelCell-dämpningsmaterialet är fjädrande, och med 280 g för herrmodellen och 220 g för dammodellen är detta också en lättviktssko som passar utmärkt för tempo- och intervallträning. Kombinationen av skummet och TPU-plattan ger dig massor av energiåtergivning med varje steg du tar.

Opsomming 3

Du behöver lite mer stabilitet

Jämfört med föregångaren har Propels yttersula gjorts lite bredare för att öka stabiliteten. Dessutom ger TPU-plattan vridstyvhet och stabilitet under både långsamma och snabba uthållighetslöpningar. Din löpstil, vikt och erfarenhet som löpare är alltså inte avgörande. Du kan lita på New Balance Propel v5 under din löpträning på landsväg.

"New Balance Propel är snabb, mångsidig och stabil. Vad mer kan man önska sig som löpare?"

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Propel v5 har en inbyggd TPU-platta. Men vad är då TPU? Jo, står för “termoplastisk polyuretan” och är ett material som är ett mellanting mellan plast och silikon. Materialet är flexibelt men formstabilt så att det inte går sönder. TPU är används även flitigt vid tillverkning av mobilskal.

New Balance FuelCell Propel v5 i detalj

Ovandel i Engineered Mesh

med förstärkningar skapar en lättviktskänsla

FuelCell-skummet

ger dig massor av energiåtergivning och skjuts framåt

TPU-platta

skapar en energisk känsla under foten

Massor av gummi på yttersulan

gör skon hållbar och ger dig dessutom optimalt grepp

3utmärkande egenskaper hos New Balance FuelCell Propel v5

Opsomming 1

Ovandelen i Engineered Mesh

Ovandelen i Engineered Mesh är förstärkt runt mellanfoten för att ge en stabil och robust känsla. Hälkappan är förstärkt invändigt och ger bra stöd runt fotleden. Plösen är tunn så att den sitter bekvämt över vristen.

Opsomming 2

FuelCell dämpningsmaterial

FuelCell dämpningsmaterial är New Balances lättaste och mest fjädrande skum. Det bygger på det klassiska EVA-skummet och känns mjukt och responsivt. Skon har en behaglig energiåtergivning, vilket är perfekt för tempo- och intervallträning.

Opsomming 3

TPU-platta

Mellan två lager FuelCell-skum finns en TPU-platta. Det här är en plastliknande platta som erbjuder stabilitet, elasticitet och smidighet från hälen till framfoten. TPU är mer flexibelt än kolfiber, vilket gör plattan otroligt fjädrande så att du nästan får känslan av att befinna dig på en studsmatta när du springer.

New Balance FuelCell Rebel v4 eller Propel v5?

Kanske har du aldrig har hört talas om New Balance FuelCell Propel v5. Det är egentligen inte så konstigt, eftersom den ofta hamnar i skuggan av den välkända New Balance FuelCell Rebel. Propel har en TPU-platta som gör den aningen mer stabil. Rebel känns lite mjukare eftersom FuelCell-skummet delvis är uppblandat med superfoam vilket ger dig mer energiåtergivning. Letar du efter en allroundlöparsko? Då ska du välja Propel v5. Är du ute efter hastighet? Snöra då på dig ett par New Balance Rebel v4.

New Balance löparkläder

Funderar du på att köpa New Balance FuelCell Propel v5? Komplettera i så fall också din outfit med New Balance löparkläder. I New Balance Sport Essentials-kollektionen hittar du alla kläder du behöver som löpare – med allt från funktionella skjortor till lätta löparshorts som håller dig sval och torr när du tränar.

Bra skor + bra strumpor = förebygger blåsor

Om du väljer New Balance FuelCell Propel v5 rekommenderar vi att du även skaffar ett par bra löparstrumpor. Run Flat Knit No Show Socken är tunna strumpor som är sköna att ha på sig under både träningsrundor och tävlingslopp. Strumporna har en flatstickad konstruktion som gör att de känns som en andra hud. Den låga strumphöjden innebär att strumpan inte syns ovanför löparskon. Slipp blåsor och skavsår genom att välja ett par bra löparstrumpor!

New Balance kollektion av Fuelcell löparskor

Vill du välja den bästa New Balance-löparskon? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med vår Shoe Advisor.

Är du på jakt efter en snabb löparsko eller en tävlingssko? Då är New Balance kollektion FuelCell perfekt för dig. Här hittar du modeller med en energisk FuelCell-mellansula för maximal dämpning och energiåtergivning för varje steg du tar. Vi rekommenderar New Balance Propel v5 för dina dagliga träningspass. Tränar du för ditt personbästa på 5 km eller 10 km? Då ska du välja FuelCell SuperComp Trainer. Maratonentusiaster bör istället överväga FuelCell SuperComp Elite eftersom den här modellen erbjuder ännu mer dämpning och energiåtergivning.

Exempel på skorotation med New Balance

Skorotation innebär att man skiftar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från New Balance.

Allround – New Balance Propel
Tempo/intervallNew Balance Rebel
Tävling kort (5-10 km)New Balance SuperComp Pacer
Tävling lång (21-42 km)New Balance SuperComp Elite

Hållbarhet hos New Balance

New Balance vill gärna bidra till en renare framtid. Detta gör de genom att återanvända material, något som vi ser i New Balance Propel v5 där mellansulan är tillverkad av 3% “biobaserade” material. År 2025 har New Balance som mål att använda 50% återvunnen polyester och 100% förnybar energi. Det amerikanska varumärket har dessutom redan infört några hållbarhetspunkter, exempelvis skokartonger som är tillverkade av 100% återvunnen kartong. Du känner enkelt igen New Balances miljövänliga kläder på Grean Leaf-loggan.

Test av New Balance FuelCell Propel v5

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer New Balance FuelCell Propel v5

Typ av sko
Allround löparskor
Drop
6 mm
Vikt
Ca. 220 gr dam / 280 gr herr
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
FuelCell-skum

Förväntningar

„Vad New Balance visar upp i år är imponerande. New Balance SuperComp Elite har blivit en populär kolfibersko på grund av sin fantastiska energiåtergivning och stabilitet. Personligen tycker jag att den senaste Rebel är New Balances bästa löparsko någonsin tack vare sin mångsidighet. Jag är nyfiken på att se vad som skiljer Propel från Rebel och undrar om jag skulle kunna använda den i min skorotation.“

Slutspurt

New Balance FuelCell Propel v5 har fått en rejäl uppgradering. Skon är inte bara snygg, den är framför allt också en mångsidig löparsko som kan användas av många olika typer av löpare. Tack vare TPU-plattan får du en både energisk och stabil löparupplevelse.

New Balance Propel v5 kan jämföras med Saucony Endorphin Speed 4 och adidas Adizero Boston 12, som också är allroundlöparskor med en platta. Den främsta skillnaden är att Propel v5 ger en något mer direkt känsla då modellen har lite mindre dämpning än Speed och Boston.

Är du lika nyfiken som vi? Ta då en titt på New Balance FuelCell Propel v5 vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.