Skip to main content

Test

Mizuno Wave Sky 8 – maximal komfort och dynamik

Med nya Mizuno Wave Sky 8 kan du ta dig längre än någonsin tidigare! Tack vare sin uppdaterade mellansula har denna löparsko med maximal dämpning nu blivit ännu lättare och mer responsiv. Letar du efter en pålitlig förljeslagare för dina långa uthållighetslöpningar? Läs då vidare och låt Sky 8 visa vad den går för.

Vad är nytt?

    • Förbättrad ovandel
    • Ny sammansättning i mellansulan::
      • Mizuno Enerzy nxt i det övre lagret
      • Mizuno Enerzy i det undre lagret
    • Sula med 3D-struktur

Mizuno Wave Sky 8 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 1:a juli.

3skäl till att Mizuno Wave Sky 8 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en allroundlöpsko med balanserad dämpning

Med det dubbla skumlagret i mellansulan får du en mjuk men ändå dynamisk löpning. Mizuno Enerzy-skummet i det nedre lagret ger en mjuk landning, medan det reaktiva Mizuno Enerzy nxt-skummet i det övre lagret ger dig massor av energiåtergivning med varje steg du tar.

Opsomming 2

Du vill ha en lättviktssko som är tillräcklig stabil för långa uthållighetslöpningar

Gillar du att springa medellånga och långa distanser? Då kommer du antagligen vilja springa ännu längre med Mizuno Wave Sky 8! Även om Sky 8 har samma bekväma tjocklek på sulan (41 mm) som den tidigare versionen har skon nu blivit ca 30 g lättare, vilket är särskilt bekvämt för långa distanser. Mizuno Wave-tekniken, med två lager dämpningsmaterial, ger också stabilitet vid vartenda steg. Tack vare sulans 3D-struktur får du med Sky 8 ännu mer stöd som gör dina löprundor jämna och stabila.

Opsomming 3

Du vill ha en sko som håller länge

Med Mizuno Sky 8 är du redo för oändliga kilometrar. Yttersulan är framställd av extremt slitstarkt X10-kolgummi. X10-gummi är ett av de bästa materialen som Mizuno använder. Du kan springa mellan 600 och 800 km med Sky 8.

Den extremt bekväma och responsiva Mizuno Wave Sky 8 motiverar dig att springa längre och längre så att du ibland helt glömmer bort tiden.

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

Mizuno har en lång historia bakom sig inom sportvärlden och är känd för sina innovationer vad gäller löparskor. Företaget grundades 1906 i Osaka i Japan och har alltsedan dess uppnått många tekniska framsteg inom sportbranschen. Mizuno Wave-tekniken, som man introducerade 1997, är fortfarande en äkta teknisk revolution som kombinerar dämpning och stabilitet på ett sätt som man inte hittar hos något annat märke.

Mizuno Wave Sky 8 i detalj

Smooth Stretch Woven-ovandel

ger bra ventilaition, har en formgjuten plös.

Mizuno Enerzy och Enerzy Nxt-foam

Mizuno Enerzy foam nederst och Enerzy nxt foam överst skapar en mjuk men dynamisk dämpning.

3D-struktur för stabilitet
X10-kolgummi

gör skon extra slitstark

Hög hälkappa

som ger bra stöd för fotleden.

3utmärkande egenskaper hos Mizuno Wave Sky 8

Opsomming 1

Smooth Stretch Woven-ovandel

Ovandelen i Smooth Stretch Woven omsluter foten på ett bekvämt sätt. Mesh-materiaket löper horisontellt utan att ge avkall på det vertikala stödet. I denna nya version av Sky har man lagt till ännu fler ventilationshål för att göra skon ännu mer andningsbar. På så sätt hålls fötterna väl ventilerade även under långa träningsrundor. Den formade sulan och den höga hälkappan ger utmärkt stöd för fotleden.

Opsomming 2

Dubbla lager av Mizuno Enerzy- och Enerzy nxt-dämpningsmaterial

Den största nyheten i Sky 8 hittar vi i mellansulan, där det nu finns två lager skum. Det nedersta lagret utgörs av det mjuka Mizuno Enerzy-skummet som också fanns i den tidigare versionen. Det övre lagret består av det nya Mizuno Enerzy nxt-skummet, som gör att du får bra energiåtergivning och en dynamisk känsla under foten. Kombinationen av dessa två dämpningsmaterial och sulans 3D-struktur garanterar en jämn och stabil stegavveckling.

Opsomming 3

Yttersula i X10-kolgummi

Yttersulan på Sky 8 är tillverkad av X10-kolgummi som är känt för sin goda hållbarhet. Detta gummimaterial ger bra grepp oavsett underlag och väder så att du kan springa oändliga mil utan att oroa dig för att sulan ska slitas ut i förtid. De fyra flexskårorna i framfoten ger dig en följsam stegavveckling.

Mizuno Wave Sky 8 eller Mizuno Wave Rider 28?

Mizuno Wave Sky 8 och Mizuno Wave Rider 28 är båda neutrala allroundlöpskor med balanserad dämpning. Med sin något tjockare sula erbjuder Sky 8 mer komfort och är därför väldigt bekväm vid längre träningsrundor. Om du vill ha mer stöd när du springer kan du välja Wave Rider 28 som med sin Wave-platta ger ökad stabilitet på både korta och långa distanser. Med sitt högre drop (12 mm) passar Rider 28 även utmärkt för hällandare och löpare som lätt får ont i vaden eller hälsenan.

Mizuno löparkläder

Funderar du på att köpa Mizuno Wave Sky 8? Komplettera i så fall också din outfit med Mizunos löparkläder. I Aero-kollektionen hittar du allt från funktionella tröjor och till lätta löparshorts som håller dig sval och torr under din träning. Vid varmare väder kan du välja Mizuno Aero Singlet som gör att du blir av med värmen ännu mer effektivt när du springer.

Bra skor, bra strumpor

Har du bestämt dig för Mizuno Wave Sky 8? Då rekommenderar vi även att du köper ett bra löparstrumpor för att slippa blåsor och för att hålla fötter väl ventilerade. Mizuno Lightweight Performance Socken är låga löparstrumpor för både herr och dam. DryLite-tekniken leder effektivt bort fukt från huden och håller fötterna torra längre under din löprunda. Detta är en perfekt strumpa att ha på sommaren när det är skönt att ha lite lägre strumpor för att få det luftigt kring vristerna.

Mizunos kollektion av allroundlöparskor

Vill du välja den bästa Mizuno-löparskon? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med vår online Shoe Advisor.

Är du på jakt efter en allroundlöpsko med komfort och stöd? Då är Mizunos kollektion av löparskor perfekt för dig. De skor som är mest populära bland neutrala löpare är Mizuno Wave Sky och Wave Rider. Sky är något lättare och har lite mer dämpning och komfort för längre distanser, medan Wave Rider är den mest mångsidiga skon för både korta och långa distanser. Vill du ha extra stöd när du springer? Då kan du överväga Mizuno Wave Inspire, allroundskon för löpare med överpronation.

Exempel på skorotation med Mizuno

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undvika skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från Mizuno.

Allround – Mizuno Wave Sky 8 / Mizuno Wave Rider 28
Tempo/intervallMizuno Wave Rebellion Flash
TävlingMizuno Wave Rebellion Pro

Test av Mizuno Wave Sky 8

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Tekniska specifikationer Mizuno Wave Sky 8

Typ av sko
Allroundlöparskor
Drop
8 mm (41 mm häl / 33 mm framfot)
Vikt
Ca. 240 gr. dam / 280 gr. herr
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
Mizuno Enerzy nxt och Mizuno Enerzy

Förväntningar

„Den tidigare versionen av Mizuno Wave Sky, med en helt ny ovandel och maximal dämpning, blev en stor succé. Personligen tycker jag väldigt mycket om att springa med Sky eftersom den inte bara är otroligt bekväm utan också för att jag känner mig säker i skon, särskilt under mina långa uthållighetsrundor på 20 och 30 km. Jag springer jämnt och stabilt och jag hoppas att Sky 8 kommer att ge mig den där extra skjutsen framåt så att jag kan hålla ett lite högre tempo på längre distanser.“

Slutspurt

Mizunos Sky-serie är redan känd för sin extremt bekväma dämpning, men med Mizuno Wave Sky 8 får du ännu mer lätthet och dynamik, något som kommer välkomnas av både redan inbitna fans av modellen och alla medel- och långdistanslöpare. Den mycket ventilerande ovandelen håller fötterna svala under långa träningsrundor. Tack vare det nya Enerzy nxt-skummet i mellansulan är Sky 8 inte bara lättare än sin föregångare utan erbjuder också mer energiåtergivning. Detta reaktiva skum, i kombination med det mjukare Enerzy-skummet, skapar en perfekt balanserad dämpning och utmärkt stabilitet så att du får en jämn och dynamisk löpning vid längre distanser. Sky 8 är en utmärkt träningssko för löpare som springer i medelhögt tempo. Om du letar efter en sko för tempolöpning kan du välja Wave Rebellion Flash. För tävlingslopp har du Wave Rebellion Pro.

Mizuno Wave Sky 8 påminner om ASICS Gel Nimbus 26 och Saucony Triumph 22. Också dessa är allround-löparskor som erbjuder bra komfort för längre distanser.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Mizuno Wave Sky 8 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.