Skip to main content

Test

ASICS Magic Speed 4

Satsa på komfort och hastighet med ASICS Magic Speed 4. Denna allroundsko med kolfiberplatta har fått en helt ny design som gör den mer mångsidig. Använd kolfiber inte enbart under tävlingar, utan även under dina dagliga uthållighetsrundor. Du springer mer effektivt, lättare och med mer komfort under längre distanser. Vill du också komma upp i magisk hastighet?

Vad är nytt?

    • Ny ovandel i Engineered Mesh
    • Tjockare mellansula i Flytefoam Blast +
    • Flytefoam Blast Turbo i framfoten
    • Bättre grepp och dragkraft

ASICS Magic Speed 4 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 5:e juli.

3skäl till att ASICS Magic Speed 4 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en allroundlöpsko med kolfiberplatta

ASICS Magic Speed 4 är en allroundlöpsko med kolfiberplatta. Kolfiberplattan ligger mellan två lager Flytefoam Blast Plus vilket ger dig en mjuk landning. Flytefoam Turbo är placerad i mellan- och framfoten så att du kan springa mer effektivt under dina långdistansrundor. Kolfiberplattan erbjuder lite mer stabilitet under dina dagliga träningspass och en jämn stegavveckling från häl till framfot.

Opsomming 2

Du vill ha en bra temposko

Den som nyligen börjat springa kan med fördel använda den här skon som en stabil tävlingssko. Detta för att dämpningsmaterialet inte är överdrivet mjukt och att det lagts till mer ASICSGRIP-gummi för att göra skon mer slittålig. Magic Speed 4 är en bra temposko tack vare sin höga energiåtergivning och för att den nu fått ännu mer dämpning. Den tidigare versionen var mer av en löparsko för bana och korta intervaller, men nu kan du använda den även för dina längre intervallträningar.

Opsomming 3

Du är lite mer av en mellan- och framfotslöpare

Med sitt drop på 7 mm lämpar sig Magic Speed 4 bäst för löpare som landar på mellan- och framfoten. Med drop avses skillnaden i höjd mellan hälen och framfoten på en löparsko. Ju lägre drop, desto mer tenderar du att landa på mellanfoten.

"ASICS Magic Speed 4 erbjuder mer komfort så att du även kan använda den för dina dagliga träningsrundor och långa uthållighetslöpningar."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Flytefoam Blast Turbo, utvecklat av ASICS, är en avsevärd förbättring jämfört med standardmaterialet Flytefoam Blast. Det ger 15% högre energiåtergivning så att du kan springa mer effektivt under både korta och långa distanser. Dessutom är den 10% mer fjädrande, vilket skapar en mer dynamisk och responsiv känsla när du springer.

ASICS Magic Speed 4 i detalj

Ovandel i Engineered Mesh

är utformad för att ge en bekväm och fast passform med massor av ventilation

Flytefoam Blast Plus & Flytefoam Turbo

•Flytefoam Blast+ mellansula med Flytefoam Turbo i mellan- och framfoten för extra energiåtergivning

ASICSGRIP-teknik

ASICSGRIP yttersula ger grepp på både vägen och banan

Kolfiberplatta

längs hela skon ger dig skjuts framåt för en ännu snabbare och mer effektiv löpning

3utmärkande egenskaper hos ASICS Magic Speed 4

Opsomming 1

Ovandel av Engineered Mesh

Ovandelen i Engineered mesh är utformad för att ge en bekväm och fast passform med massor av ventilation. Ovandelen består av 75% återvunnen polyester. Mesh-materialet är mycket mjukt, följsamt och ganska tunt. Den utgörs inte längre av enbart ett lager utan har flera skikt för att ge mer stöd runt mellanfoten. Din fot hålls behagligt på plats inom mellansulans sidokanter så att du får ännu mer stabilitet när du springer.

Opsomming 2

Flytefoam Blast Plus och Flytefoam Turbo dämpningsmaterial

Den största förändringen i Magic Speed hittar vi i mellansulan. Denna har inte bara blivit tjockare utan har också uppdaterats till Flytefoam Blast. Det här dämpningsmaterialet känner vi igen från bland annat den omtyckta ASICS Gel Nimbus, och det är ett material som ger dig en mjukare landning. I mellanfoten och framfoten finns en kärna av Flytefoam Turbo-skum. Detta material används också i ASICS tävlingsskor och ger högre energiåtergivning och mer flexibilitet. Allt detta tillsammans gör att Magic Speed 4 har den perfekta balansen mellan en träningssko och en snabb tävlingssko.

Opsomming 3

Kolfiberplatta i full längd

Mellan de två dämpningslagren finns en kolfiberplatta i full längd. Denna ökar stabiliteten i Magic Speed 4 och skapar ett explosivt avstamp till framfoten. Placeringen av plattan syns också på skons utsida eftersom det under Flytefoam Turbo-loggan finns en pil som visar hur kolfiberplattan böjs uppåt.

ASICS Magic Speed 4 eller ASICS Noosa Tri 16?

ASICS Magic Speed 4 och Noosa Tri 16 är båda temposkor, men var och en med sina egna unika egenskaper. Magic Speed 4 har fått en betydligt tjockare mellansula så att skon passar lika bra för dagliga uthållighetsrundor som för långdistanslöpning. Magic Speed 4 har också en kolfiberplatta för ett mer explosivt löpsteg. ASICS Noosa Tri 16 har en betydligt tunnare mellansula, den saknar kolfiberplatta och har inte heller någon superfoam. Därmed passar Noosa Tri 16 bättre att använda för kortare distanser på upp till 10 km.

ASICS löparkläder

Funderar du att köpa ASICS Magic Speed 4? Då kan du komplettera din outfit med löparkläder från ASICS. I ASICS Metarun-kollektion hittar du löparkläder som är passar utmärkt för snabba träningspass och även för lite varmare väder. Här hittar du allt från luftiga singlets till bekväma shorts som ger massor av rörelsefrihet – den perfekta matchningen med Magic Speed 4 eftersom även den är utformad för snabbare träningspass.

ASICS Metarun Singlet
ASICS Metarun Singlet

Bra skor + bra strumpor = förebygger blåsor

Har du bestämt dig för ASICS Magic Speed 4? Då rekommenderar vi också att du köper ett par bra löparstrumpor för att slippa blåsor och hålla dina fötter väl ventilerade. ASICS Performance Run Crew Socken för både dam och herr är halvhöga och lätta löparstrumpor. Mesh-materialet ger optimal ventilation och leder effektivt bort fukt och svett. Strumpan finns i olika fräscha färger så att du kan matcha färgen på dina löparskor.

ASICS kollektion av löparskor

Vill du hitta den bästa löparskon från ASICS? Ta då först reda på du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med vår online shoe advisor.

Magic Speed 4 ingår i ASICS “Run Faster”-kollektion. “Run Faster” hjälper dig att växla upp till högsta hastighet. ASICS Magic Speed 4 är en mångsidig temposko som också passar mycket bra som en allroundlöparsko.

Vill du springa ett halv- eller helmaraton så bekvämt som möjligt? Då ska du välja ASICS Superblast. Eller vill du hellre ha de bästa och snabbaste tävlingsskorna för att slå rekord? Överväg då ASICS Metaspeed Sky eller Edge Tänk över vilket mål du har med din löpning och välj rätt ASICS-löparskor för varje träningspass eller tävlingslopp.

Exempel på skorotation med ASICS

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från ASICS.

AllroundASICS Gel Nimbus
Tempo/intervall – ASICS Magic Speed 4 / ASICS Superblast
Tävling – ASICS Metaspeed Sky und Edge

ASICS uppdrag

Akronymen ASICS kommer från den latinska frasen “Anima Sana In Corpore Sano” som betyder “ett friskt sinne i en frisk kropp”. ASICS vill skapa produkter som bidrar till en frisk och aktiv livsstil. Med sitt motto “Sound Mind, Sound Body” framhåller man att motion är viktigt för den fysiska och psykiska hälsan.

Test av ASICS Magic Speed 4

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer ASICS Magic Speed 4

Typ av sko
Tävlingssko
Drop
7 mm (Herr: 36,5 mm häl — 29,5 mm framfot) (Dam: 38,5 mm häl – 28,5 mm framfot)
Vikt
Ca. 213 gram
Typ av löpare
Neutral
Typ av dämpning
Flytefoam Blast + i hela skon och Flytefoam Turbo i mellan- och framfoten

Förväntningar

„Jag tyckte att ASICS Magic Speed 3 var en bra temposko för korta träningsrundor men vid de längre intevallblocken saknade jag dämpningen. Den kändes ganska direkt och passade därför lite mer för korta intervaller som 200 och 400 meter. Jag är nyfiken på att se om Magic Speed 4 är skönare för längre intervallträningar så att jag kan ha den när jag tränar inför Valencia Marathon som jag ska springa den 1 december.“

Slutspurt

Vi kan konstatera att ASICS Magic Speed har genomgått en hel del förändringar. Den har fått lite mer dämpning och som en följd av detta är den aningen tyngre. Genom tillägget av Flytefoam Turbo får du mer energiåtergivning och eftersom skon nu är bekvämare kan du använda den även för längre intervallpass.

adidas Adizero Boston och Saucony Kinvara Pro är andra skor som påminner om ASICS Magic Speed. Också dessa är allroundlöparskor med kolfiberplatta och delvis uppbyggda av superfoam. Skorna har alltså lite snabbare egenskaper och erbjuder högre energiåtergivning om du vill snabba upp tempot.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på ASICS Magic Speed 4 i vår webbshop. Har du fortfarande frågar? Då är det bara att kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.