Skip to main content

Test

Nike Air Zoom Pegasus 41 – En modern klassiker

Nike Air Zoom Pegasus 41 är en löparsko som förtjänar att bli firad. I över fyra decennier har Pegasus varit populär bland löpare på alla nivåer. Den 41:a upplagan av Pegasus har uppdaterats helt, både i sulan och ovandelen. Oavsett vad du har för mål kan du ge dig ut och springa dagligen med Pegasus. Är du också nyfiken på vad som är nytt? Detta kan du läsa allt om i vår blogg.

Vad är nytt?

  • ReactX Foam
  • Engineered Mesh

Nike Air Zoom Pegasus 41 kommer att finnas tillgänglig f.o.m. den 5:e juni.

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Nike Air Zoom Pegasus 41 är rätt sko för dig

Opsomming 1

DU LETAR EFTER EN MÅNGSIDIG ALLROUND-LÖPARSKO

Nike Pegasus 41 är utmärkt för både korta och långa löprundor. ReactX-mellansulan med två Zoom Air Units är bekväm under långa uthållighetspass men också responsiv när du vill springa i lite snabbare tempo.

Opsomming 2

DU SPRINGER REDAN I NIKE AIR ZOOM PEGASUS 40

Om du redan springer dina löprundor i Nike Air Zoom Pegasus 40 kan du utan problem byta till den senaste modellen. Pegasus 41 ger samma välbekanta känsla kring foten eftersom ovandelen fortfarande består av samma material. Också i sulan ser det likadant ut med Air Zoom-enheterna som finns i hälen och framfoten.

Opsomming 3

DU ÄR EN HÄL-, MELLAN- ELLER FRAMFOTSLÖPARE

Ja, du läste rätt. Nike Pegasus 41 är den perfekta löparskon oavsett vilken löparteknik du har. Med ett högre drop på 10 mm och en välbalanserad dämpning är detta en sko du kan lita på. Nike Pegasus 40 passar utmärkt för nybörjaren, men lämpar sig också bra för den som ska springa sitt första maraton.

"Jag bara älskar mångsidigheten hos Pegasus. Jag älskar att springa med den här skon på landsvägen, banan och sanddynerna."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

Nike Pegasus har funnits i 41 år och har numera massor av fans över hela världen. För att tillgodose alla Pegasus-fans i deras olika löparäventyr har man nu släppt olika versioner av Pegasus. Pegasus Trail Pegasus Trail finns till exempel en vanlig variant och en med GORE-TEX så att du kan ge dig ut på traillöpning både i vått och torrt väder. Under hösten 2024 återkommer också den oerhört omtyckta Pegasus Turbo som är utformad för snabbare träning.

Nike Air Zoom Pegasus 41 i detalj

Extra vaddering längs skokanten:

ger en bekväm passform.

Ny mesh-ovandel:

ännu mjukare och mer ventilerande.

Nike reactx-mellansula:

mer responsiv och slitstark

Två zoom air units:

extra fjädrande känsla under hälen och framfoten.

Yttersula med våffelmönster:

för optimalt grepp och bra slitstyrka.

3utmärkande egenskaper hos Nike Air Zoom Pegasus 41

Opsomming 1

Förbättrad ovandel

Passformen har alltid varit en av Pegasus stora styrkor och Nike har försökt behålla samma sköna känsla i skon – men med lite förbättringar. Bandet runt mellanfoten är likadant som i Pegasus 40, men meshen är mjukare och andas bättre.

Opsomming 2

Nike ReactX mellansula

Mellansulan på Pegasus 41 har fått en helt ny utformning. React-foam har ersatts av ReactX-foam. Det här materialet erbjuder 13% mer energiåtergivning och koldioxidavtrycket är 43% lägre. Sulan har också gjorts 3 millimeter tjockare för att kunna ge extra dämpning och skydd. Med Zoom Air-enheterna får du också mer studs vid hälen och framfoten.

Opsomming 3

Yttersula med våffelmönster

Nike blev känt för sin “våffelsula” år 1974. Den amerikanske friidrottstränaren och Nike-medgrundaren Bill Bowerman experimenterade med gummisulor som han formade i sin frus våffeljärn. Denna karaktäristiska yttersula ser vi även i Pegasus 41. Yttersulan är slitstark och ger bra grepp oavsett väder och underlag. Den har en extra flexskåra som garanterar dig en jämn stegavveckling från tån.

NIKE KOLLEKTION MED ALLROUND-LÖPARSKOR

Är du på jakt efter en allroundlöparsko? Nike har ett brett utbud av löparskor som du kan använda dagligen, oavsett vilket träning du ska ge dig ut på. Nike Pegasus är den mest populära modellen med en välbalanserad dämpning och två Nike Zoom Air Units. Om du vill komma upp en nivå i dämpning kan du välja Nike Vomero 17. Den här modellen är försedd med en ZoomX-mellansula som gör att den passar bra för längre löprundor. Maximal dämpning, maximal komfort – det är mottot för Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3. Den här löparskon har en extra tjock ZoomX-mellansula med aningen mer stabilitet tack vare sin bredare sula. Nike ReactX Infinity Run Flyknit 4 är den lätta allroundskon som bjuder på en stabil och responsiv löparkänsla.

Exempel på skorotation med Nike

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undgå skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa fort. Nedan följer våra råd om du vill alternera mellan olika löparskor från Nike.

Allround – Nike Air Zoom Pegasus 41
Tempo/intervall – Nike Zoom Fly 5
Tävling– Nike ZoomX Vaporfly Next 3

Test av Nike Air Zoom Pegasus 41

Alla skor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Menno Munster kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer Nike Air Zoom Pegasus 41

Typ av sko
Allround löparsko
Typ av löpare
Neutrala löpare
Drop
10 mm - 37 mm häl / 27 mm framfot
Vikt
Ca. 251 gr. dam / Ca. 283 gr. herr
Typ av dämpning
ReactX

Förväntningar

„Personligen har jag alltid varit mycket positiv till Nike Pegasus. Den senaste jag sprang i var Pegasus 39, så jämfört med den har 41 fått en helt ny uppdatering. För min del använde jag skon framför allt i skogen och på friidrottsbanan, för när jag springer på landsväg föredrar jag lite mer dämpning. Nike har jobbat på det så att det kan bli en väldigt mångsidig sko.“

Slutspurt

Alla de egenskaper som genom åren gjort Pegasus till en så otroligt älskad sko återkommer nu i Pegasus 41. Med sin uppdaterade mellansula och lätta ovandel är denna klassiker åter igen helt up-to-date.

Letar du efter en liknande sko från ett annat märke? Då kan du prova Saucony Ride 17 eller ASICS GEL-Cumulus 26. Också dessa är neutrala allroundlöpskor med medelhög dämpning.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Nike Nike Air Zoom Pegasus 41 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.