Skip to main content

Sommaren är tiden då man äter gott, umgås med vänner och njuter av värme och sol. HOKA Bondi 8 är ditt perfekta träningssällskap under den här lugna och avslappnade perioden. Men även när löven börjar falla från träden, de första snöflingorna dalar mot marken och blommorna tittar upp igen finns HOKA Bondi 8 där för dig. Den maximala dämpningen i skon ser till att du kan springa så långt och länge som du vill utan att belasta benen för mycket. Det är den ultimata känslan av frihet.

Köp HOKA Bondi 8

HOKA BONDI 8 I DETALJ

HOKA Bondi 8
Nykonstruerad mesh upptill
Invändigt förstärkt hälkappa med ögla
Förnyad EVA-mellansula som är mjuk och bekväm
Mer slitstark yttersula för bra grepp och hållbarhet

3 ANLEDNINGAR TILL ATT BONDI 8 ÄR RÄTT FÖR DIG

  1. Du letar efter en sko med maximal dämpning
    HOKA är kända för sina tjocka sulor och sin maximala dämpning. Bondi 8 är den modell som har mest dämpning och komfort. Skon är gjord för återhämtningslöpning och långa uthållighetslöpningar.
  2. Du är en nybörjarlöpare
    När du precis har börjat vill du ha två saker: dämpning och stabilitet. I denna modell finns båda dessa faktorer. Den tjocka ikoniska mellansulan håller dina fötter fräscha och stabiliteten kommer från den breda mellanfotsbasen.
  3. Du är en något tyngre löpare
    Ju tyngre du är, desto stabilare bör skon vara. Skummet är mjukt och robust på samma gång. Bondi 8 finns också tillgänglig i olika bredder, vilket är användbart för lite bredare fötter eller droppfot.
HOKA Bondi 8
HOKA Bondi 8

HELA HOKA-KOLLEKTIONEN

  • Fly
    Fly-modellerna handlar om snabbhet. Fly-kollektionen kännetecknas av Profly+. I kollektionen finns bland annat HOKA Mach 5, Carbon X2 och HOKA Elevon. Mellansulan Profly+ ger en responsiv och snabb löparupplevelse.
  • Sky
    Sky-kollektionen omfattar alla HOKA:s trailskor och terränglöparskor. De här trailskorna ger bra grepp på grusvägar och har en teknisk ovandel som skyddar mot stötar och väta (t.ex. regn och lera). Några medlemmar i denna kollektion är HOKA ChallengerSpeedgoat och Mafate Speed.
  • Glide
    Det här är en serie löparskor som fokuserar på bekväm löpning. Dessa skor har en tjock sula som därmed ger mycket dämpning. Glide-kollektionen kan delas in i neutrala och antipronationsskor. Några medlemmar i denna kollektion är HOKA Bondi, Clifton och Gaviota (antipronation).

Visste du att…

HOKA Bondi är en referens till surfingplatsen Bondi Beach i sydöstra Australien. Det är en klassisk stadsstrand med stora vågor, vilket gör den till en perfekt plats för surfare och turister. Under de olympiska sommarspelen år 2000 hölls beachvolleybollturneringen här. Bondi för tankarna till solsken, lugn och avkoppling. Det är vad Bondi 8 handlar om, en perfekt sko för lugna träningspass.

Köp HOKA Bondi 8

3 INNOVATIONER HOS HOKA BONDI 8

  1. EVA-mellansulan är mjukare och ger därför mer dämpning.
    Den mjukare dämpningen gör det ännu bekvämare att springa långa sträckor. Med en tjocklek på 31 mm i hälen och 27 mm i framfoten ger Bondi 8 dig optimal dämpning under återhämtningsdagar och lugna uthållighetslöpningar.
  2. En förbättrad ovandel i mesh.
    Fodret på insidan av skon och innersulan är tillverkade av återvunnet material. Skons plös är delvis fastsatt så att foten inte kan glida runt i skon.
  3. Yttersulan har förnyats.
    Särskilt i mellanfotsområdet har Bondi fått mer stoppning för ökad hållbarhet. Den vinklade hälen ger en smidig övergång från hälen till framfoten. För att spara vikt har sulan tagits bort på vissa ställen.
HOKA Bondi 8

”BONDI ÄR BYGGD SOM EN STRIDSVAGN MEN KÄNNS SOM EN TJOCK, MJUK MADRASS.”

Daan Glorie | Product Expert

FIT, STRIDE AND COMFORT

Fit
”HOKA Bondi 8 har en bredare passform än andra HOKA-modeller och det känns direkt. Framfoten är skön och bred, perfekt för långa sträckor. Hälkappan är invändigt förstärkt och har mycket stoppning på insidan. Detta gör det mycket bekvämt att ta på sig skon och förhindrar att du glider runt med foten i skon. Plösen är skön och tjock och trycker inte på vristen, vilket är mycket fördelaktigt. På det hela taget ett bra första intryck av ovansidan.”

Stride
”Under de första kilometrarna kan du känna att Bondi är lite mjukare än sin föregångare. Särskilt i framfoten har du mer dämpning, men samtidigt är skon fortfarande responsiv. Det känns inte som om du går i en för mjuk sko. Meta-Rocker (sulans kurva) är mycket aktivt närvarande under löpningen. Du drivs framåt på ett trevligt sätt.”

Comfort
”Den bredare sulan gör att Bondi 8 känns som en stridsvagn. Du får genast ett mycket stabilt fotfäste, vilket du känner när foten är i marken under löprundan (dvs. när du står med hela din kroppsvikt på skon). Bondi 8 är en av de mest stabila löparskorna på marknaden. Detta beror på kombinationen av den tjocka EVA-mellansulan och den breda yttersulan. Dessa två aspekter gör den till en bekväm sko för långdistanslöpare, nybörjare och tyngre löpare. Bondi 8 ger dig komforten av en tjock, mjuk madrass, vilket gör att du kan springa oändligt många kilometer utan att få för tunga ben.”

TEKNISKA SPECIFIKATIONER HOKA BONDI 7
Drop
4 mm
Vikt herrsko
ca. 303 gram
Vikt damsko
ca. 252 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Allround löparskor
Dämpningstyp
EVA foam
TEKNISKA SPECIFIKATIONER HOKA BONDI 8
Drop
4 mm
Vikt herrsko
ca. 307 gram
Vikt damsko
ca. 252 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Allround löparskor
Dämpningstyp
EVA foam

SLUTSPURTEN

HOKA Bondi 8 har en mjukare dämpning tack vare den förnyade EVA-mellansulan, vilket är positivt. Detta gör skon ännu bekvämare när du springer långa distanser som halv- och helmaraton. Även för en ultralöpare är Bondi väldigt lämplig tack vare den stora mängden dämpning som man får. Ovandelen är mycket stödjande tack vare den internt förstärkta hälkappan, och överlägg i framfoten har tagits bort, vilket gör att foten kan andas bättre.

Ett stort plus med denna nya version är att stabiliteten bibehålls. Om du är ett fan av Bondi 7 kan du tryggt välja Bondi 8. Modellen har blivit bättre och dess karaktär av “easy days” har bevarats.

Den enda nackdelen med Bondi 8 är att den inte är en allroundsko. Det här är en löparsko som är gjord för återhämtningsdagar och lugna träningspass. För tempoträning är skon för tung och för styv.

Köp

HOKA Bondi 8 dam

HOKA Bondi 8
Köp HOKA Bondi 8 Dam
Köp

HOKA Bondi 8 herr

HOKA Bondi 8
Köp HOKA Bondi 8 Herr
Se även

Allt från HOKA

Köp HOKA