Skip to main content

Nu är det vår! Och med den kommer solsken och blommor som nyfiket sticker upp sina huvuden på marken. Våren har också kommit till Saucony i och med deras lansering av nya Saucony Guide 15. Dessa allroundlöpskor för överpronerande löpare har förbättrats med sådär 9 olika uppdateringar så med dem på fötterna kommer du känna riktig våryra.

Shop Saucony Guide 15

Saucony Guide i detalj

Upptäck de unika egenskaperna hos den här löparskon

Omarbetad PWRRUN-dämpning som är mjukare och lättare och ger en mer fjädrande känsla
Mjuk PWRRUN+ innersula för extra komfort under fötterna
HOLLOW-TECH-stöd som ger stöd åt foten utan att tynga ner skon
Mer flexibilitet i framfoten tack vare spåren i yttersulan
Ovandel i FORMFIT för en perfekt passform

Mindre är mer

Saucony Guide 15 är en lättviktig stödjande sko som passar perfekt för mittfots- och framfotslöpare tack vare sitt 8 mm drop. De vanliga löparmärkena använder ofta högre drop på 10 eller 12 mm. Saucony har däremot ett drop på 8 mm eller mindre. År 2011 minskades Guide-modellens drop från 12 mm till 8 mm – skälet till detta var forskningsresultat från Sauconys Human Performance Lab som bland annat hade kommit fram till att man lättare lägger tyngden på framfoten vid lägre häldrop.

Shop Saucony Guide 15

En kram för fötterna

Guide 15 har fått ett helt nytt material i överdelen. FORMFIT-materialet från den 14:e upplagan används även i nya Guide men är nu luftigare med bättre ventilering. Plösen har blivit tunnare och har fler ventilerande inslag. På ovansidan hittar vi en extra ögla för snöret som gör passformen mer åtsittande kring mellanfoten. Därmed slipper du få en sko som glider fram och tillbaka när du springer. Hälkappan bidrar ytterligare till detta med sin särskilda utformning. Så snart du får på dig skon känner du hur foten sjunker in lite djupare. Du står inte på sulan, utan dina fötter är istället mjukt inbäddade i den. Innersulan i Saucony Guide 15 är inte en vanlig innersula utan är helt gjord av PWRRUN+. Ett material som ger foten ett mjukt och stödjande underlag.

PWRRUN 2.0

Också PWRRUN-mellansulan har fått en uppdatering och är nu ännu mjukare än sin föregångare. Den här uppdateringen innebär att Guide 15 ger dig en fjädrande och “studsande” känsla. Den ger “more pep into your step”, som man skulle sagt på engelska. Den dämpande känslan du får under din löpning beror inte enbart på den något annorlunda sammansättningen av skummet. Även den tjockare sulan (3 mm tjockare) bidrar till detta. Saucony Guide 15 har gjorts lättare genom justeringen med TPU på skons insida. Det nya stödsystemet HOLLOW-TECH har en mer öppen design och är tillverkat av mindre plast. Den ger lika mycket stöd som förut, men är också lättare. Tack vare det nya stödsystemet viks inte foten inåt när du springer.

Kilometer efter kilometer

Inslagen av nya funktioner stannar inte vid yttersulan på Saucony Guide 15. Om du jämför undersidorna på Guide 14 och Guide 15 slås du av att de ser ut att vara två helt olika skor. Den nya yttersulan påminner om den som finns på Sauconys Endorphin Shift. Sulan har utformats för att vara något bredare och ge bättre stadga. Den här utvecklingen ser vi just nu hos många olika märken för löparskor. Man har lagt till mer gummimaterial på ställen som slits mer, särskilt i hälen och framfoten. Spåren i framfoten har också ändrats så att foten rullar smidigare.

Guide 15 är en allroundlöparsko för överpronerande löpare och kan bli din pålitliga följeslagare under dina kommande 600-800 kilometrar. Siffran är förstås bara en indikation och beror på vilken typ av löpare du är, vilken löpstil du har och vilket underlag du springer på.

Uppstickande framfot

När du ser Saucony Guide 14 och 15 framifrån slås du direkt av den “aggressiva” framfoten. Sulan på Saucony Guide 15 har höjts en aning uppåt (tåsprång). Detta får skon att rulla lättare och foten tar inte lika mycket stryk. Vi hittar visserligen ingen Speedroll-teknik i Endorphin-kollektionen men de båda teknikerna har definitivt en eller två saker gemensamt. Den höjda tån ger dessutom mindre belastning på tåleden – perfekt om du har problem med just den här leden.

Shop Saucony Guide 15
Tekniska specifikationer för Saucony Guide 15
Drop
8 mm
Vikt herrsko
ca. 271 gram (US 9)
Vikt damsko
ca. 233 gram (US 8)
Löpartyp
Överpronerande löpare
Skotyp
Allround-löparsko
Typ av dämpning
PWRRUN (Update)
Tekniska specifikationer för Saucony Guide 14
Drop
8 mm
Vikt herrsko
ca. 298 gram (US 9)
Vikt damsko
ca. 266 gram (US 8)
Löpartyp
Överpronerande löpare
Skotyp
Allround-löparsko
Typ av dämpning
PWRRUN

“Saucony Guide 15 har fått en rejäl uppdatering. Det känns direkt när man får på sig skon. Passformen har förbättrats med en extra ögla för snörningen på ovansidan. Detta gör att skon sitter skönare kring mellanfoten. Hälkappan har också ändrats och är mer inriktad mot vaden. Detta ger fotleden bättre stöd.”

“Den uppdaterade PWRRUN-mellansulan känns piggare. Jämfört med Saucony Guide 14 får du nu en mer studsande löpkänsla. Saucony Guide 15 har också en större tåsprång som gör att du lättare rullar genom steget. När du springer känns det som att få en extra “knuff” framåt. Jag upplever den tidigare modellen mycket plattare och mindre lyhörd.”

Du känner inte av HOLLOW-TECH-stödet när du springer – vilket är väldigt positivt. Om du inte känner av stödet kan du i princip heller inte få några negativa effekter av det, som till exempel blåsor. Kort sagt tror jag löpare kommer bli glatt överraskade på många sätt av Saucony Guide 15 och få ett stort leende på läpparna. Och därmed är vi tillbaka vid början av vårt blogginlägg och alla vårkänslor. Och det bästa av allt är att du kan uppleva samma härliga känsla med den här skon under både sommar och höst.

"Det ges bara en chans att göra ett bra första intryck"

Daan GlorieMaratonlöparen och vår kollega Daan

Till Punkt och Pricka

Saucony Guide 15 erbjuder mer komfort än sin föregångare tack vare den kraftigare PWRRUN-mellansulan med en ny sammansättning. Detta tillsammans med FORMFIT-överdelen och den rundade sulan ger allroundskon Guide 15 stödjande och följsamma egenskaper.

Vill du veta mer om nya Guide 15 eller har du särskilda frågor om just den här skon? Då är du välkommen att kontakta vår kundtjänst. Våra engagerade löpare finns här för att hjälpa och ge dig råd – allt enligt mottot “We guide, support and motivate you!”

Shop Saucony Guide 15
Shop

Saucony Guide 15 för Dam

Köp nu
Shop

Saucony Guide 15 för Herr

Köp nu
Shop

Hela Saucony Sortiment

Upptäck nu