Skip to main content
Saucony Omni 21 running shoes

Recension

Saucony Omni 21; the definition of feel-good running

Oavsett väder och oavsett hur tuff din dag har varit, med Saucony Omni 21 kan du förvandla varje löprunda till en fest. Saucony Omni 21 är lättare och mjukare än sin föregångare, men behåller sin stödjande karaktär. Detta är den perfekta löparskon för löpare med överpronation som behöver lite mer stöd. Löpning är för alla och Omni gör löpning tillgänglig för alla.

Saucony Omni 21

Drop
8 mm
Vikt Herrsko
Ca. 332 gram
Vikt Damsko
Ca. 292 gram
Löpartyp
Överpronation
Löparsko
Allround löparskor
Dämpningstyp
PWRRUN (update)

3Skäl varför Saucony Omni 21 är rätt för dig

 • Du letar efter en stadig överpronationssko som ger stöd för din fotled och knä
  Saucony Omni 21 är en stadig löparsko för löpare med överpronation vars fotleden lutar mer innåt under fotens övergång. Mellansulan består av två PWRRUN-skummaterial. Detta ger dig mycket dämpning vid hälen och framfoten, men du upplever även det nödvändiga stödet vid fotvalvet. I mitten av skon sitter ett stadigt PWRRUN-block för att förhindra att foten proneras.
 • Du vill ha en allround löparsko för uthållighetslopp, intervaller och tempolopp
  Den stora fördelen med Omni 21 är skons allroundkaraktär. Denna sko är lämplig för lugn uthållighetslöpning, intervaller och tempolöpning. PWRRUN-mellansulan ger en bekväm blandning av dämpning och energiåtervinning. När man springer långa sträckor spelar trötthet alltid en roll. Saucony Omni ger rätt stöd för de längre sträckorna och därmed minskar detta.
 • Du är en löpare med bred fötter eller så har du en lite tyngre byggnad
  Allt fler löparskor blir mjukare, har superskum eller är väldigt flexibla. Omni 21 följer inte dessa trender och förblir en mycket pålitlig och stabil löparsko. PWRRUN-skummaterialet är inte särskilt mjukt, vilket gör denna sko även lämplig för tyngre löpare. Jämfört med Guide och Tempus förblir Omni varje år Sauconys bredaste löparsko för löpare med överpronation.
Saucony runner @21run
Saucony runners group 21run
Saucony Omni 21 runningshoes
Omni 21 känns bekväm att ta på tack vare den mjuka ovandelen.

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att?

Sauconys motto i år är: “Löpning är för alla” och löparskorna som lanserades detta år var en del av kampanjen “Call us Runners”. Sauconys idrottare som tex. Jared Ward och Grayson Murphy delar sina egna framgångshistorier. Förutom löpare är det även pappor och mammor som helt enkelt tycker om att springa. “Call us Runners”-videorna kan ses på YouTube och är väldigt inspirerande. Jared Ward är en av de bästa amerikanska maratonlöpare med en 6:e plats på Olympic Marathon 2016 i Rio de Janeiro.

Saucony Omni 21 i detalj

Saucony Omni 21 running shoes
Ny FORMFIT-överdel

extra ögla för optimal passform.

Uppdaterat PWRRUN-skum i mellansulan

som är gjort lättare och mjukare för en bekväm löpupplevelse.

Dual-Density mellansula

med ett hårt PWRRUN-block placerat på insidan av skon för rätt stöd.

Speedroll-teknologin

i framfotsdelen ger en enkel övergång av foten

Unikt för Saucony, löparskor med lägre drop

De flesta Saucony löparskor har ett drop på 8mm, detta gäller även Omni 21. Drop är skillnaden mellan hälens och framfotens höjd. Hällandare drar nytta av ett högt drop och framfotslöpare bör välja en löparsko med ett lågt drop. Ett drop på 8 mm är relativt låg. Detta gör Saucony Omni 21 till en lämplig sko för löpare med en mitt- och framfotslöpning.

3Innovationer av Saucony Omni 21

 • Ny överdel
  Omnis FORMFIT-överdel har uppdaterats med en större ögla runt mellanfoten. Vi såg också denna utveckling hos Guide modellen. Öglan säkerställer en optimal passform så att foten inte kan glida runt i skon. Hälkappan har också gjorts högre för bättre fotledsstöd.
 • Updaterad PWRRUN-dämpning
  PWRRUN-mellansulan har en dubbel densitet, även känd som en Dual-Density. Hälen och framfoten består av ett mjukare PWRRUN-skum, medan korrigeringsblocket i mitten är av ett något fastare PWRRUN-material. Det mjuka materialet skapar en behaglig dämpning för hälen och framfoten samtidigt som det hårda skummet ser till att du får bra stöd. Jämfört med Omni 20 har PWRRUN gjorts lite lättare och mjukare.
 • Speedroll-teknologi vid framfoten
  Med Endorfin-kollektionen kom Saucony med flera nya tekniker, inklusive Speedroll-teknologin. Speedroll hänvisar till sulans rundning. Tådelen på Omni är upphöjd, vilket gör fotens övergång lättare. Detta gör att det nästan känns som att skorna redan gör allt arbete åt dig.

Saucony Omni 21 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Denna gång har Menno provat Saucony Omni åt dig.

adidas

Menno Munster

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

Läs hans omdömme

Saucony Omni 21 top

Passform

“Omni 21 har en väldigt mjuk ovandel, vilket gör den väldigt bekväm att springa i. Den väl vadderade hälkappan ger också en mycket bekväm löpupplevelse. Jag kände hur min häl halkade lite. Men jag skulle lätt kunna undvika “problemet” med rätt snörning. Detta är inte fallet med alla löparskor. Skotungan är relativt tunn, men ändå ganska kraftig. Och det bästa av allt, det glider inte. Omni erbjuder mycket bra stöd i mellanfotsområdet. Framfoten har gott om utrymme för tårna tack vare den stretchiga ovandelen. Detta gör att skon även passar löpare med lite bredare framfot. Längden på Omni 21 är ganska normal för min skostorlek 45,5.”

Saucony Omni 21 Stride

Steg

”När man springer känns Omni väldigt solid och stabil. Yttersulans breda bas ger mycket markkontakt vilket ger en säker löpkänsla. Tack vare den flexibla framfoten drar du nytta av smidigt rullningsbeteende. Själva sulan känns lite mjukare i hälpartiet och lite fastare i framfoten. Ett stort plus för mig vad gäller komfort. Även om Omni 21 ser ganska tung ut utifrån känns den relativt lätt när man springer.”

Saucony Omni 21 Shoe

Stabilitet

“Som det nämndes ovan känns Omni 21 väldigt stabil när man springer. Detta gör skon lämplig för löpare med överpronation. Den breda och stadiga PWRRUN-mellansulan är en av de främsta anledningarna till stabiliteten hos Omni 21. För att undvika allt för mycket pronation får modellen ett förstärkt häl- och mellanfotsblock. Men jag kände inte av det så mycket när jag sprang som jag är van vid hos andra stabilitetsskor – det var en positiv överraskning.”

Saucony Stability Family

Saucony Omni 21 är en del av den allround löparskofamiljen för löpare med överpronation. I denna kollektion har Saucony fyra olika modeller som passar för olika typer av löpare.

Product family Saucony Omni SE
Saucony Omni 21 running shoes

Saucony Omni 21

En stadig och bred allround överpronationssko för olika typer av träning. PWRRUN-mellansulan ger en behaglig blandning av dämpning och lägre energiförbrukning.

Köp Saucony Omni 21
Saucony Guide 15

Saucony Guide 15 

Guide ger lätt stöd och är lämplig för daglig träning. Du kan också se Guide som Omnis lillebror. Ger Omni för mycket stöd? Då är Saucony Guide det bästa valet.
Se Saucony Guide 15 

Saucony Tempus

Saucony Tempus 

Denna löparsko har PWRRUN PB superskum. Detta ger Tempus extra dämpning och spänst. Saucony Tempus är din perfekta träningspartner för långa distanser.
Se Saucony Tempus

Saucony Munchen 4s

Saucony Munchen 4S

Detta är den utmärkta överpronationskon för hällandare eftersom den har extra tillsatta gummit på hälen.
Se Saucony Munchen 4S

Slutspurt

Saucony Omni 21 har en förbättrad passform och en mjukare PWRRUN-mellansula. Skon behåller ändå sin stabila karaktär som en allround löparsko för den löpare med överpronation. Omni 21 kan ses som en traditionell sko, eftersom denna allrounder har ett stadigt korrigeringsblock på insidan och ingen rails-konstruktion, vilket vi nu ser hos många andra löparmärken.

Blev du lika entusiastisk som vi? Se då Saucony Omni 21 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.